TNG

Ansök till Java4women här!

Java4women - ditt nästa karriärsteg!

Obs! Sista anmälningsdag har förfallit, och det är inte längre möjligt att anmäla sig till denna omgång av Java4Women. 

Är du kvinna, arbetssökande och vill utbilda dig inom programmering och javautveckling? Då ska du söka till andra omgången av Java4Women – TNGs och Arbetsförmedlingens unika accelerated learning program – i samarbete med Lexicon. Av de som medverkade under första omgången har 77 % redan fått jobb på företag som Riada, Avanza, Netigate och Lensway. Nu drar vi igång omgång 2 och alla som satsar på den kostnadsfria javautbildningen har stora chanser att få jobb som javautvecklare via oss på TNG efter avslutad utbildning.

Tips! If Swedish isn’t your main language, please use Google translate in the main navigation to help you read the text. Click on the globe and you can choose the language you are most comfortable with. 

Kompetens till näringslivet

IT-Sverige söker med ljus och lykta efter javautvecklare.  Med Java4Women vill vi hitta landets osedda IT-förmågor. Många kvinnor väljer bort att satsa på programmering, trots sin talang, samtidigt som arbetsgivare inte riktigt vågar satsa på wildcards med stor potential, men med mindre erfarenhet.

Med Java4Women sätter vi kvinnor med rätt potential i rampljuset, utbildar dem till javautvecklare och hjälper sedan företag att hitta och anställa dem via våra rekryterare på TNG IT Digital.

Namnet och målet säger allt

Namnet speglar idén med Java4Women. Det är en rekryteringsutbildning inom ramen för arbetsmarknadsutbildningen ”IT-påbyggnad”, vilken utförs av utbildningsföretaget Lexicon AB. Den syftar till att aktivt bidra till en jämnare könsfördelning i IT-branschen. Målet är att minst hälften av deltagarna ska få jobb som javautvecklare via våra rekryterare på TNG IT Digital och deras kundföretag

Javautvecklare är eftertraktade

Intresset för programmeringsspråket Java ökar och allt fler företag ser fördelarna med ett kodspråk som är plattformsoberoende. Under fyra intensiva månader får du lära dig att koda och programmera hos en av Sveriges största privata utbildningsföretag –Lexicon.

Du som är inskriven på Arbetsförmedlingen kan söka!

Du är kanske nyanländ med utvecklingsbakgrund, utbildad ingenjör, marknadskommunikatör som jobbat med webb, eller så har du hackat på kammaren, men inte tagit steget fullt ut. Det är bra om du har eftergymnasial utbildning men det går lika bra med en 3-årig gymnasieutbildning.

Här är kriterierna från Arbetsförmedlingen för dig som önskar söka till Java4Women:

  • Java4women-javautvecklare-jobbDu har stort intresse, erfarenhet eller kunskap inom IT och/eller teknik (på fritiden eller professionellt)
  • Har goda kunskaper i engelska, meriterande om du kan svenska
  • Du är inskriven som arbetssökande på Arbetsförmedlingen
  • Du har fyllt 25 år, om du är yngre krävs att du ingår i jobbgarantin för ungdomar eller i etableringen.

Låter det som du? Bra! Då är det här din chans att förverkliga dina digitala drömmar! Med Java4Women vill vi se bortom det uppenbara och satsa på osedda förmågor som har rätt potential att bli framgångsrika utvecklare på en het arbetsmarknad.

Så här sker urvalet

För att lyckas på utbildningen handlar det lika mycket om att lyfta upp dina drivkrafter som din talang och framtida potential. Vi gör urvalet till utbildningen med våra fördomsfria arbetspsykologiska screeningtester och kompetensbaserade intervjuer som ser till din motivationskraft, tekniska kunnande och begåvning för att bli en bra utvecklare. Dessutom används Lexicons kunskapstester.

Det första urvalet till utbildningen sker av TNG och Lexicon, för att säkerställa att de mest lämpade personerna med rätt förutsättningar medverkar på utbildningen.

 Beslutet om vem som slutligen får delta, sker av Arbetsförmedlingens handläggare (enligt deras arbetsmarknadspolitiska bedömning) efter att TNG och Lexicon gjort sitt kompetensurval. Tillsammans säkerställer vi att de som slutligen väljs ut har kapaciteten att både klara utbildningen, men också att efteråt kunna få en anställning.

Varför primärt kvinnor?

Utbildningen sker inom ramarna för Arbetsmarknadsutbildningens ”IT-påbyggnad”. Denna satsning är ett led i Arbetsförmedlingens strävan att främja jämställdhet inom IT-branschen vilket tillåter positiv särbehandling enligt Diskrimineringslagen 2 kap. 9 §, punkt 1.

När och var startar Java4Women och andra viktiga datum

Sista ansökningsdag:

Sista anmälningsdag har förfallit, och det är inte längre möjligt att anmäla sig till denna omgång av Java4Women. 

 

Utbildningsstart:

Kursstart är planerad till 18 september. Dessförinnan har tester, intervjuer och urval gjorts av TNG, Arbetsförmedlingen och Lexicon. Utbildningen avslutas den 7 februari. Du som får jobb direkt efter utbildningen bör kunna arbeta från februari.

Urvalsprocessen så här går den till

  1. Arbetssökande gör sin ansökan via TNGs hemsida, samt efterföljande kompetensbaserade tester som mäter begåvning, motivation och potential.
  2. Utifrån första testresultat gör TNG ett urval som skickas till utbildningsleverantören Lexicon.
  3. Lexicon kallar då första urvalet till att genomföra tekniska tester på plats hos Lexicon 22/8. Testerna tar ca 2 timmar att genomföra per sökande.
  4. Lexicon gör sedan ett tekniskt urval som skickas till TNG
  5. TNG kallar till kompetensbaserade slutintervjuer på plats eller via telefon/Skype mellan 28/8-5/9
  6. Senast 8/9 mailar Lexicon rekommendation till Arbetsförmedlingens handläggare vars sökande blivit godkända. De i sin tur meddelar de sökande.

Om du är en talangfull man

Även om Java4Women har fokus på kvinnor så kan du som är man även gå en liknande arbetsmarknadsutbildning ”IT påbyggnadsutbildning”. Besök din Arbetsförmedling eller kontakta din handläggare för mer info. Eller klicka här för utbildningsinformation.

Söker du Javakompetens?

Är du intresserad av att stärka kompetensen med talangfulla kodare från Java4Women, kontakta våra projektledare. Tillsammans går ni igenom när, var och hur. Kontakta TNG >>