TNG
Fördomar om bemanning

VD-blogg: Bemanna utifrån kompetens – stärk konkurrenskraften

Downton Abbey handlar om kompetens

Av: Åsa Edman Källströmer, VD TNG

Åsa Edman Källströmer, VD, TNG – fördomsfri rekrytering och bemanningSynen på rekrytering och bemanning kan ibland påminna om tv-serien Downton Abbey – rekrytering ses som herrskapsfolk och bemanning som tjänstefolk. Men ack så fel. Båda handlar nämligen om samma sak: kompetens.

Även när du hyr in medarbetare ger du företaget nya muskler – du stärker kompetensen, kunnandet och framför allt konkurrenskraften.

Det florerar många fördomar om bemanning. En att det bara handlar om att det ska gå snabbt. En annan att personen bara är på plats en kort tid och därför inte skulle vara särskilt viktig.

Framgångsrika företag

Dumheter! Med den synen bygger du vare sig framgångar eller företag. Allra minst kombinationen: framgångsrika företag.

Varje medarbetare är en kugge som bidrar till maskineriet. Hen kan jobba intill dig på kontoret i en vecka, ett år eller ett decennium. Tiden är inte det viktigaste, utan vad personen gör av den. Inhopparen som kavlar upp ärmarna i en månad kan bidra med värdefull energi och nya ögon. På kontoret, ekonomiavdelningen eller it-företaget.

Bemanna rätt

Där har du bemanningens styrka – om du bemannar på rätt sätt vill säga. Utifrån kompetens.

Därför ser vi på bemanning med samma allvarliga ögon som på rekryteringar. Båda bidrar med kompetens. I grund och botten handlar det om att öka konkurrensen genom att stärka upp laget. Det kan gälla en punktinsats eller bemanning på längre sikt.

Kalla oss kompetensspecialister

Här på kontoret pratar vi sällan om oss själva som ”rekryterare” eller ”bemanningskonsulter”. Vi kallar oss hellre ”kompetensspecialister”. Det är därför våra seniora kundansvariga tar hand om såväl rekryteringar som bemanningar. Helhetsperspektivet tjänar kunden på.

Varför göra skillnad? Båda handlar ju om det bästa som finns – kompetens.

Vetenskapliga tester

Att i alla lägen jobba kompetensbaserat är självklart. Därför är det tryggt att luta sig tillbaka mot screeningtester baserade på vetenskaplig forskning – även vid bemanning. Bemanning är alldeles för viktigt att låta slumpen eller (alltför) snabba beslut avgöra. Det är därför vi är licensierade i arbetspsykologiska tester – också inom hyrtjänster.

Visst, bemanning ska ofta ske snabbt. Men vad väljer du? Snabbt – eller min egen favorit: Snabbt och rätt?

Värva rätt – på en gång

Många glömmer att bemanning med fel medarbetare kan stjäla en himla massa tid. Bättre att värva rätt på en gång.

Vår vision är enkel: ”Ser bortom fördomarna”. Varför har vi det mottot? Jo, för att det lönar sig för våra kunder! De får kompetens. Rätt person på rätt plats. Med den visionen är det givet att vi själva inte har fördomar. Om bemanning till exempel. Då är tester ett bra verktyg för att leva upp till vårt eget motto. Ett gediget förarbete ger kandidater på en högre nivå. Kandidaterna är ju – som vi brukar säga – ”testade och klara”. Oavsett om du rekryterar eller bemannar.