TNG
video-cv som video på frammarsh

Video-cv på frammarsch

Video-cv är en inspelad film där du som jobbsökande presenterar dig själv, som ett komplement till ditt cv i textform. För kandidater med begränsad arbetslivserfarenhet öppnar sig möjligheter att få presentera sig direkt för kunden och visa på sin sociala kompetens, vilket i dessa fall är kandidatens ess i rockärmen.

Idén till Video-cv:n började redan på 80-talet och då i VHS-format, men slog aldrig riktigt igenom. Med de tekniska förutsättningar som finns idag erbjuder ett flertal företag video-cv:n eller videopresentationer. Detta spekuleras vara potentiellt revolutionerande för jobbsökarprocessen.

Artikel i SVD om video-cv

Svenska Dagbladet skriver att video-cv blivit ett allt vanligare verktyg för att tränga igenom bruset på arbetsmarknaden. Att komplettera den skriftliga ansökningen med en filmsnutt är ett sätt att visa upp sin kreativa ådra.

TNG:s VD Åsa Edman Källströmer uttalar sig i SVD om TNG:s erfarenheter av video-cv. Hon menar att rörlig bild generellt blir allt viktigare vid rekrytering.

– I dag är det inte komplicerat att göra en videopresentation. När vi började med det för några år sedan var det ett problem att alla inte hade en mikrofon. Unga som kommer ut på arbetsmarknaden nu har också en teknikmognad som inte fanns förr, de är vana vid att spela in varandra, berättar Åsa Edman Källströmer.

Om man som kund hos TNG vill använda sig av videopresentationer finns en metod som vi tycker ger alla kandidater chansen, oavsett om styrkan ligger i en briljant presentation framför kameran eller ett starkt cv.

Kontakta oss gärna för att veta mer om hur vår rekryteringsprocess kan skräddarsys för att matcha olika behov av kompetens.

 

Foto: HTTP://VIMEO.COM/57227879