TNG
Seniorpanelen lyfter fram åldersdiskriminering via TNG

Fritidsresor i topp när seniorerna väljer arbetsgivare

Fritidsresor toppar listan när 50-65-åringar väljer arbetsgivare helt fritt. På delad andra plats hamnar SVT och IKEA, därefter kommer Ving tillsammans med SAS. Det visar en ny undersökning som Novus gjort på uppdrag av bemanningsföretaget TNG.

Fritidsresor är Sveriges populäraste arbetsgivare, när 50-plussarna får välja, tätt följt av SVT tillsammans med IKEA.

– Att 50-plussarna har ett stort engagemang för sitt arbete visar våra undersökningar, och skulle de gå vidare i karriären och välja arbetsgivare på nytt, då väljer de efter intresse. Resebolagen har hamnat högt på listan sedan vi började med undersökningen 2008. Välkända varumärken inom i första hand tjänstesektorn är attraktiva för seniorerna, säger Åsa Edman Källströmer, vd på TNG.

Västra Götaland bryter dock trenden, där toppar Volvo seniorernas lista över populära arbetsgivare, före både Fritidsresor och SVT och på delad fjärdeplats finns Volvo Personvagnar tillsammans med Ving.

50-plussarnas mest populära arbetsgivare i Sverige

1. Fritidsresor
2. SVT och IKEA
4. Ving och SAS

50-plussarnas mest populära arbetsgivare i Västsverige

1. Volvo
2. Fritidsresor och Ving
3. SVT

Om undersökningen

Undersökningen genomfördes av Novus, på uppdrag av bemannings- och rekryteringsföretaget TNG. 1000 personer i åldern 50-65 år har intervjuats i en webbpanel och 1000 personer i åldern 20-30 år har svarat på webbenkäter. Urvalet är representativt och geografiskt spritt. Den genomfördes den 30 september till 19 oktober 2011

För mer information, vängligen kontakta:
Åsa Edman Källströmer, vd TNG
Mobil: 073-929 51 05
E-post: asa.edman@tng.se