TNG

TNG Insights: CFO

Karriärinsikter och branschtips för CFOs

Arbetar du som CFO eller ekonomichef? Vi på TNG vet att det kan vara utmanande att hålla sig uppdaterad om allt som händer i branschen och en omvärld i ständig förändring. Därför vill vi med TNG Insights löpande bjuda dig på aktuell branschinformation och tips. Som vi hoppas kan hjälpa dig i din karriärutveckling. Oavsett var i karriären du just nu befinner dig. 

Som CFO har du en nyckelroll inom företaget och behöver ha koll på betydligt mer än bara siffror. Du bör inte bara vara en god ledare, teamhanterare och samordnare mellan avdelningar. Du måste också kunna tolka förändringar i omvärlden för att fatta sunda affärsbeslut samt kunna förklara dem för ledningsgruppen. Dessutom ställer digitalisering och automatisering nya krav på dig som ekonomichef, samtidigt som snabba förändringar i omvärlden öppnar för möjligheter att bredda och fördjupa sin kompetens. På denna sida har vi samlat aktuell läsning som vi hoppas kan hjälpa dig på vägen.

Karriär i höst: Tips och inspiration för dig som är CFO

Kommer robotar ta över finanssektorn?  

Nu har en automatisk lösning utvecklats inom den finansiellasektorn som kallas Gia. Företaget Emagia, som har skapat produkten, säger att den kan svara på frågor och förutspå händelser relaterade till räkningar, betalningar och cash flow. Gia liknar Alexa, Amazons populära robot, och kan kommunicera med både röst och chattfunktion. Men hur kommer den tekniska utvecklingen påverka ditt jobb som CFO? Läs hela artikeln på Quartz.

 

Läs Mer

Din roll som CFO påverkas av dessa fyra starka krafter

Digitaliseringen har förändrat hur vi hanterar, sparar och analyserar information. Och många CFO:s tror inte att deras nuvarande verktyg är tillräckliga för att möta dagens utmaningar. Så för att klara av detta paradigm skifte måste du börja ifrågasätta dina egna kompetenser. Men det är samtidigt lika viktigt att bygga ett bra team och ge dem verktyg för att lyckas i förändringens tider. Läs mer om de fyra krafterna som påverkar din roll som CFO på ey.com.

 

Läs Mer

Hur hanterar du förändringsprocesser?

Förändringsarbete tar tid och det kan vara svårt att etablera nya vanor och rutiner i verksamheten. Ibland kan de vara oförutsägbara eftersom både individen och organisationen måste ändra sig. Många tycker också att förändring är jobbigt, så förvänta dig ett visst motstånd under dessa processer. Men det viktigaste är att få med sig teamet och som chef behöver du acceptera att det kan ta tid att lära om. Läs mer på Ledarnas hemsida om förändringsprocesser.

 

Läs Mer

Sök jobb rättvist och fördomsfritt

Rekryterarna på TNG fokuserar på din potential, motivation och kompetens när du söker jobb inom ekonomi. Inte på din bakgrund, ålder, namn eller CV-historik. Med hjälp av moderna verktyg arbetar vi metodiskt och objektivt för att kunna vara mänskliga och personliga när vi träffas och hjälper dig vidare i karriären.

jag vill veta mer