TNG

TNG Insights: CFO

Karriärinsikter och branschtips för dig som CFO

Arbetar du som CFO eller ekonomichef? Vi på TNG vet att det kan vara utmanande att hålla sig uppdaterad om allt som händer i branschen och en omvärld i ständig förändring. Därför vill vi med TNG Insights löpande bjuda dig på aktuell branschinformation och tips. Som vi hoppas kan hjälpa dig i din karriärutveckling. Oavsett var i karriären du just nu befinner dig. 

Som CFO har du en nyckelroll inom företaget och behöver ha koll på betydligt mer än bara siffror. Du bör inte bara vara en god ledare, teamhanterare och samordnare mellan avdelningar. Du måste också kunna tolka förändringar i omvärlden för att fatta sunda affärsbeslut samt kunna förklara dem för ledningsgruppen. Dessutom ställer digitalisering och automatisering nya krav på dig som ekonomichef, samtidigt som snabba förändringar i omvärlden öppnar för möjligheter att bredda och fördjupa sin kompetens. På denna sida har vi samlat aktuell läsning som vi hoppas kan hjälpa dig på vägen.

Karriär: Tips och inspiration för dig som är CFO

Framtidens CFO – så kommer rollen att förändras

Just nu surrar det mycket om olika trender och teknologier. Men vilka är bara buzzwords och vilka kommer påverka din roll som CFO på riktigt? Kommer verkligen blockchain revolutionera världen, som en del säger? Hur kommer möjligheten till prediktiv analys påverka dig? Det och andra trender och teknologier resoneras det om i den här artikeln från gfmag.com som handlar om den framtida CFO-rollen.

 

Läs Mer

Prioritera, omvandla, upprepa – så hittar du rätt fokus

De senaste åren har såväl arbetsbördan som förväntningarna på CFO:s ökat. Det visar en internationell undersökning från McKinsey. Ekonomichefer får allt större personalansvar och förväntas lösa problemområden som är relativt nya för dem – samtidigt som de måste ha fortsatt koll på traditionella ansvarsområdena, som riskhantering. Känner du igen dig? Läs då vidare för konkreta tips på hur du kan vända dessa utmaningar till möjligheter och hitta en bättre balans.

 

Läs Mer

10 karriärtips från världsledande CFO:s

Hur behöver du vara, vad behöver du veta och vad behöver du göra för att nå högre inom finansbranschen? De frågorna ställde finansjournalisten Sally Percy till hundratals framgångsrika CFO:s. Det visade sig att även om alla chefer hade sitt unika perspektiv så fanns ändå vissa gemensamma ståndpunkter. Dessa presenterar hon i boken Reach the Top in Finance: The Ambitious Accountant’s Guide to Career Success. EY listar här 10 topptips från boken.

 

Läs Mer

Sök jobb rättvist och fördomsfritt

Rekryterarna på TNG fokuserar på din potential, motivation och kompetens när du söker jobb inom ekonomi. Inte på din bakgrund, ålder, namn eller CV-historik. Med hjälp av moderna verktyg arbetar vi metodiskt och objektivt för att kunna vara mänskliga och personliga när vi träffas och hjälper dig vidare i karriären.

jag vill veta mer