TNG

TNG Insights: Controller

Karriärinsikter och branschtips

Arbetar du som controller? Enligt Arbetsförmedlingen är det idag låg konkurrens om controllerjobben. Det innebär att det finns goda möjligheter för dig att röra på dig och utvecklas i din karriär. Med TNG Insights vill vi löpande bjuda dig som controller på aktuell branschinformation och tips som kan stärka dig i din yrkesroll och hjälpa dig i din fortsatta karriärutveckling!

Som controller har du en nyckelfunktion i företaget. Du är förmodligen analytisk och en fena på att ta fram strategier och ställa framtidsprognoser. För att kunna analysera olika scenarion som kan påverka verksamheten gäller det att du har god kännedom om vad som är på gång i branschen och omvärlden i stort. Här har vi därför samlat ett antal artiklar inom ekonomiområdet som vi tror kan vara intressanta för dig. Trevlig läsning!

Karriär: Tips och inspiration för dig inom controlling

Så blir controllern en nyckelspelare

Controllerrollen är i förändring och precis som andra yrkesgrupper påverkas din roll av yttre faktorer som digitaliseringen och ökat hållbarhetsfokus inom både företaget och samhället. Men det är nyfikenheten för organisationen och förståelse för verksamheten som gör dig som business controller till en nyckelspelare. I tidningen Resultat får du läsa mer om vad du borde fokusera på för att utveckla din roll.

 

Läs Mer

Utmaningar för dig som controller

Vi vet att digitaliseringen redan har förändrat en stor del av ditt jobb som business controller. Enligt den Tyska handelsskolan Otto Beisheim School of Management så finns det vissa centrala utmaningar i och med digitaliseringen. På deras hemsida erbjuder de både intressant information för dig som är business controller i sektionen ”Latest Thinking: Digitalization”.

 

Läs Mer

Håll glöden vid liv

För att uppleva inre motivation ska tre behov vara uppfyllda. Men den absolut viktigaste faktorn är friheten i arbetet. ”Du får inte känna dig som en schackpjäs som chefen flyttar runt efter exakt bestämda regler” menar Tomas Jungert (docent i psykologi). Mer om detta och skillnaden mellan inre och yttre motivation på arbetet kan du läsa om här på civilekonomen.se

 

Läs Mer

Sök jobb rättvist och fördomsfritt

Rekryterarna på TNG fokuserar på din potential, motivation och kompetens när du söker jobb inom controlling. Inte på din bakgrund, ålder, namn eller CV-historik. Med hjälp av moderna verktyg arbetar vi metodiskt och objektivt för att kunna vara mänskliga och personliga när vi träffas och hjälper dig vidare i karriären.

jag vill veta mer