TNG

TNG Insights: Ekonomiassistenter

Karriärinsikter och branschtips

Nu händer det mycket för dig som jobbar med bokföring, redovisning och ekonomiadministration. Ekonomiassistenter ska effektivt skapa och designa nya processer och givetvis ska bokslutet vara klart på exakt rätt datum ändå. Vi på TNG vet att det är utmanande för er ekonomiassistenter – speciellt eftersom det är ett yrke i snabb förändring. Men för att bredda karriärsmöjligheterna nu finns det nu också möjligheter att utvecklas inom området. Du kan till exempel satsa och prova nya arbetsuppgifter inom tex controlling och redovisning. Med TNG Insights vill vi löpande bjuda dig på aktuell branschinformation och tips som kan hjälpa dig i din karriärutveckling. Håll tillgodo! 

Karriär i Augusti: Tips och inspiration för dig inom ekonomi

Hur ser arbetsmarknaden ut för ekonomiassistenter i framtiden?

Just nu förändras arbetsmarknaden snabbt tack vare digitalisering och teknikutveckling. Och det kommer påverka många yrken framöver, speciellt för dig som idag arbetar som ekonomiassistent eller i en liknande roll. En hel del jobb kommer att försvinna, andra förändras eftersom ny teknik effektiviserar arbetsuppgifterna. Men detta är inte unikt. Många andra yrken kommer behöva transformeras, vilket öppnar upp för nya möjligheter. För dig som vill veta mer finns här en matnyttig artikel från Folkuniversitet med tillhörande rapport.

 

Läs Mer

Så här tänker en ekonomichef när hen rekryterar

Hur tänker egentligen en ekonomichef när hen ska anställa ekonomiassistenter? Givetvis skiftar det från person till person. Men de som väljer att jobba med TNG vill ha en rättvis och fördomsfri rekryteringsprocess där alla sökande behandlas väl och löpande får återkoppling. Men också vad företaget behöver för medarbetare på sikt. På Cabonline Group handlade det om att hitta en medarbetare som enligt reskontrachefen Maria Zanetta Sjöberg ville hänga med på en ”expedition” där man inte vet vad morgondagen kommer bjuda på.

Läs Mer

Myter om stress när semestern är slut

Sommaren närmar sig sitt slut och arbetet som inte blivit utfört under semestern ligger på skrivbordet. Många ekonomer känner sig lätt stressade men behöver man det? Och hur är det med stress egentligen – är det bra eller dåligt? Sajten Civilekonomen har tittat närmare på ämnen och försökt spräcka myterna kring stress.

Läs Mer

Sök ekonomijobb rättvist och fördomsfritt

Rekryterarna på TNG fokuserar på din potential, motivation och kompetens när du söker jobb inom ekonomi. Inte på din bakgrund, ålder, namn eller CV-historik. Med hjälp av moderna verktyg arbetar vi metodiskt och objektivt för att kunna vara mänskliga och personliga när vi träffas och hjälper dig vidare i karriären.

jag vill veta mer