TNG

TNG Insights: Ekonomiassistenter

Karriärinsikter och branschtips

Ekonomiassistent är idag ett yrke i snabb förändring. Och vi på TNG vet att det kan vara utmanande att ha koll på allt som händer i branschen och omvärlden. Med TNG Insights vill vi därför löpande bjuda dig på aktuell branschinformation och tips. Vi hoppas att det kan hjälpa dig i din fortsatta karriärutveckling!

Ekonomiassistenter ska effektivt skapa och designa nya processer, samtidigt som bokslutet givetvis ska vara klart på exakt rätt datum. Men för dig som är sugen på att bredda dina karriärmöjligheter finns idag goda chanser att utvecklas inom området. Du kan till exempel satsa och prova nya arbetsuppgifter inom controlling och redovisning. Här nedanför har vi samlat ett antal aktuella artiklar som vi hoppas kan ge dig både ny kunskap och inspiration i din roll som ekonomiassistent. Håll till godo!

Karriär i höst: Tips och inspiration för dig inom ekonomi

Vilken kompetens har blivit mer eftertraktad hos ekonomer?

På en arbetsplats handlar hållbarhet om mer än bara ledarskap och relationer. Eftersom kunskapen om miljöhänsyn fortsätter att växa i samhället och kraven på transparens ökar, så finns det nya krav på ekonomiassistenter att hänga med. Den nya heta kunskapen som man nu tittar på är hållbarhetskompetensen. Läs hela artikeln på Civilekonomens hemsida.

 

Läs Mer

Varning för torra ekonomiskämt!

Här kan du läsa ”roliga” ekonomiskämt. Ibland behöver man använda sig av humor för att komma närmre sina kollegor. Eller bara för att liva upp vardagen! Robert Half har valt ut 8 skämt på sin blogg som du kan charma dina ekonomikollegor med.

Läs Mer

Hur man hanterar en kollega som inte gör sitt jobb

En medarbetare som inte fungerar i verksamheten är alltid arbetsgivarens ansvar. Men många chefer tycker att det är obehagligt att konfrontera. Utan väljer istället ofta att vänta och då brukar problemet bara bli värre. Läs artikeln i Publikt och få insikt i hur du kan hantera en medarbeta som inte sköter sitt jobb!

Läs Mer

Sök ekonomijobb rättvist och fördomsfritt

Rekryterarna på TNG fokuserar på din potential, motivation och kompetens när du söker jobb inom ekonomi. Inte på din bakgrund, ålder, namn eller CV-historik. Med hjälp av moderna verktyg arbetar vi metodiskt och objektivt för att kunna vara mänskliga och personliga när vi träffas och hjälper dig vidare i karriären.

jag vill veta mer