TNG

TNG Insights: HR Business Partner

Karriärinsikter och branschtips inom HR

Jobbar du som HR Business Partner? Med TNG Insights bjuder vi dig på löpande, aktuell branschinformation och tips inom rekrytering, HR och people management. Vi hoppas den hjälper dig och utvecklar din karriär! Oavsett om du just nu söker lediga jobb eller bara vill ha lite ny kunskap och inspiration.

Idag sker många förändringar inom HR-branschen. Funktionen blir allt viktigare, samtidigt som digitaliseringen ställer nya krav. Nya HR-techverktyg och metoder lanseras dagligen och för dig som arbetar som HR Business Partner finns det gott om möjligheter att utvecklas samt fördjupa och bredda din kompetens. Här nedanför har vi samlat ett antal artiklar som vi tror kan vara av intresse för dig.

Karriär: Tips och inspiration för dig inom HR

HR-trender som kommer transformera din organisation

Potentiella rekryteringar påverkas alltmer av ditt företags externa varumärke nu när sociala media skapar möjligheten att sprida nyheter och rykten mycket snabbare. Som HR-avdelning blir det då viktigt att arbeta tillsammans med marknadsavdelningen och samordna externa och interna budskap. Mångfald inom organisationen blir allt viktigare. Visste du tillexempel att för första gången i världshistorien så omfattar arbetsplatsen 5 generationer samtidigt?  Läs mer om vilka HR-trender som kommer påverka dig på Forbes.com.

 

Läs Mer

Att rekrytera utifrån förmågor blir allt viktigare

Under lång tid har företag kunnat rekrytera och fostra medarbetare baserat på deras hur skickligt de kunde utföra givna uppgifter, hantera specifika system eller maskiner. Hos många företag hänger det kvar att rekrytera på dessa kriterier. Men i och med den föränderlig arbetsmarknad har det blivit allt viktigare att ta mer hänsyn till bredare förmågor. Förmågor som gör att de anställda hela tiden kan lära sig nya, skiftande uppgifter. Men vilka är de viktigaste för dig som HR Business Partner att hålla koll på? – läs om det här på Deloitte Insights

 

Läs Mer

14 olika sätt att utbilda och utveckla de anställda

Att kontinuerligt få lära sig nya saker och möjlighet att utveckla sig på jobbet är enligt sajten thebalancecareers.com ett av de viktigaste kriterierna för att anställda trivs på sitt jobb. Här är fjorton tips på hur företag kan utbilda och utveckla sina anställda. Både traditionella som “att skapa en lärande miljö” men också mer unika och specifika som förslaget att tillhandahålla ett företagsbibliotek.

 

Läs Mer

Sök HR-jobb rättvist och fördomsfritt

Rekryterarna på TNG fokuserar på din potential, motivation och kompetens när du söker jobb inom HR. Inte på din bakgrund, ålder, namn eller CV-historik. Med hjälp av moderna verktyg arbetar vi metodiskt och objektivt för att kunna vara mänskliga och personliga när vi träffas och hjälper dig vidare i karriären.

jag vill veta mer