TNG

TNG Insights: Konsulter

Karriärinsikter och branschtips

Att arbeta som konsult blir idag allt vanligare – och fördelarna är många. Som underkonsult möter du många olika typer av kunder. Och ger dig möjligheten att få testa på flera olika branscher och typer av uppdrag. Något som inte bara hjälper dig bygga ett stort kontaktnät, utan även ger dig viktiga erfarenheter. Dessutom får du meriter som du har nytta av under resten av din karriär.

Letar du efter nya uppdrag? Du kan alltid skicka in en spontansökan till oss på TNG om du är redo för mer jobb!

Här på TNG Insights: Konsulter delar vi löpande med av aktuella tips som vi hoppas kan inspirera och hjälpa dig i din karriär som konsult. Oavsett om du redan idag är konsult eller funderar på att bli. Trevlig läsning!

Karriär i höst: Tips och inspiration för dig som är konsult

Hur du håller motivationen uppe

Varför började du arbeta som konsult? När du börjar tappa motivationen så checka in med dig själv och se till att du hittar lusten igen. Ibland kan det vara så enkelt att du behöver ta hand om din fysiska och mentala hälsa. Det kan vara ensamt att jobba hemifrån och man kan lätt tappa sin identitet på vägen. Balans är otroligt viktigt och ingen mår bra av att känna sig isolerad. På Forbes kan du få fler tips om hur du håller motivationen uppe och undviker vanliga fallgropar för konsulter.

 

Läs Mer

Varför konsulter slutar sina konsultjobb och börjar frilansa

Enligt en brittisk undersökning som granskat hur arbetare i USA och Europa förhåller sig till frilansarbete, visar siffrorna att 25-35% av deltagarna får in en del av deras inkomst genom att frilansa hemifrån. En annan undersökning visar att konsulter väljer att sluta sina jobb och istället föredrar att frilansa hemifrån. Och hela 90% säger att de trivs bättre med detta arbetssätt, jämfört med anställda konsulter. Läs mer om hur du som konsult kan vara framgångsrik frilansare i en mycket intressant artikel i Harvard Business Review.

 

Läs Mer

Tips till dig som vill bli egenföretagare

Sugen på att starta ett nytt företag? I den här artikeln av Företagande.se så får du tio skäl till att starta ett eget företag. Trots att det är riskfyllt så är det också otroligt givande. Och med rätt planering och genomtänkt arbete så kan det bli både personlig och professionell framgång. Men att bli företagare passar inte alla, så det är viktigt att du är ärlig mot dig själv. Läs mer och få resurser för att starta ditt nya företag idag.

 

Läs Mer

Sök jobb rättvist och fördomsfritt

Rekryterarna på TNG fokuserar på din potential, motivation och kompetens när du söker jobb som konsult. Inte på din bakgrund, ålder, namn eller CV-historik. Med hjälp av moderna verktyg arbetar vi metodiskt och objektivt för att kunna vara mänskliga och personliga när vi träffas och hjälper dig vidare i karriären.

jag vill veta mer