TNG

TNG Insights: Löneadministratör

Karriärinsikter och branschtips

Som löneadministratör har du en central roll inom företaget och många viktiga aspekter som du behöver hålla dig uppdaterad kring. Men ibland är arbetet ensamt och då kan det vara bra att få lite nya tankar och inspiration. Därför vill vi med TNG Insights hjälpa dig i din karriärutveckling. Här kommer vi att löpande dela med oss av aktuell branschinformation och konkreta tips du kan ha nytta av i din yrkesroll!

I det dagliga arbetet som löneadministratör har du kontakt med många olika avdelningar och funktioner som frågar dig om allt från semesterdagar och föräldraledighet till regler för traktamente eller detaljer i kollektivavtalet. Därmed behöver du ständigt hålla dig uppdaterad om regler kring förmåner, skatter, pensioner, med mera. Samtidigt som du i digitaliseringens anda också måste ha koll på teknisk utveckling och nya affärssystem. Här nedanför har vi samlat ett antal aktuella artiklar vi tror kan vara intressanta för dig!

Karriär i höst: Tips och inspiration för dig som jobbar som löneadministratör

Kommer robotarna ta över löneavdelningen?

Många är fascinerade över vad robotiseringen egentligen innebär. Och idag har flera lönechefer tagit steget mot att ”anställa” en robot som medhjälpare. Eftersom tekniken ger nya möjligheter så kommer programvaror med robotar en del av vår vardag. Men vad innebär det egentligen? Och blir resultatet bra? På Knowit Blogs kan du läsa mer om hur robotar kommer förändra hur vi arbetar och varför det kommer påverka dig på löneavdelningen.

 

Läs Mer

Löneskillnaderna mellan kvinnor och män forsätter att minska

Enligt Medlinsinstitutet visar en ny rapport att löneskillnaden mellan könen har minskat med 0,6 procentenheter från föregående år. Det innebär att om utvecklingen fortsätter i samma takt kommer kvinnor och mäns löner vara lika om cirka 25 år. En av de viktigaste orsakerna till löneskillnaden är att kvinnor och män ofta arbetar i olika yrken. Och det skiljer sig också mycket mellan olika sektorer. Läs mer om detta viktiga ämne på SVT Nyheter.

 

Läs Mer

Framtidsspaning: Trender inom svensk lön

Den digitala utvecklingen har förändrat vårt samhälle och hur vi arbetar. Idag är det en självklarhet att kunna betala räkningar digitalt, legitimera oss via mobilen och se lönespecifikationer på datorn. Men vilka trender kan vi förvänta oss framöver? Digitaliseringen, standardiseringen och automatiseringen spelar en viktig roll i redovisningsbranschen. Läs mer om hur framtiden som löneadministratör ser ut på NMBRS blogg.

 

Läs Mer

Sök jobb rättvist och fördomsfritt

Rekryterarna på TNG fokuserar på din potential, motivation och kompetens när du söker jobb inom löneadministration. Inte på din bakgrund, ålder, namn eller CV-historik. Med hjälp av moderna verktyg arbetar vi metodiskt och objektivt för att kunna vara mänskliga och personliga när vi träffas och hjälper dig vidare i karriären.

jag vill veta mer