TNG

TNG Insights: Redovisningsekonom

Karriärinsikter och branschtips

Just nu händer det mycket inom redovisningsområdet. Det innebär att du som redovisningsekonom har goda möjligheter att utvecklas i din karriär! Med TNG Insights vill vi löpande bjuda dig på aktuell branschinformation och konkreta tips som stärker dig i din roll.

Som redovisningsekonom arbetar du i hjärtat av företaget, samtidigt som fortsatt digitalisering och automatisering leder till att yrkesrollen blir allt mer konsultativ. En undersökning från Visma visar att var tredje redovisningsbyrå i Sverige lägger mer tid på rådgivning idag än de gjorde för två år sedan. Dessutom ökar kraven multikompetens, där det blir mer fokus på att ekonomer ska ha en akademisk utbildning med kompletterande kompetenser. Som till exempel att kunna arbeta strategiskt med IT-system. Mer aktuell läsning för redovisningsekonomer hittar du här nedanför!

Karriär i höst: Tips och inspiration för dig som redovisningsekonom

De viktigaste kompetenserna för ekonomer

Nu analyserar allt fler företag ekonomiyrket och vilka kompetenser som kommer krävas framåt. Enligt en undersökning från Utbildning.se visar det sig att ordning, struktur och noggrannhet är de egenskaper man främst söker. Mindre viktigt är självsäkerhet, relationsskapande och förmågan att lösa problem. Något du känner igen dig i? I Civilekonomen kan du läsa de 20 hetaste kompetenserna man letar efter hos ekonomer.

 

Läs Mer

Vad formar framtidens ekonomiavdelning?

Det finns många utmaningar och möjligheter som ekonomi och lönefunktionen står inför. Sveriges ekonomiavdelningar är mitt uppe i ett skifte som till stor del beror på digitaliseringen och den ökade globala konkurrensen. Det innebär också att det traditionella ekonomiarbetet håller på att försvinna och att verksamheterna kommer ställa nya krav på dig som redovisningsekonom. Läs artikeln på Företagande.se för att lära dig mer om framtidens ekonomifunktion.

 

Läs Mer

Stödet från kollegorna är viktigast för motivationen

Hittills har man trott att det är chefen som avgjort hur motiverad och engagerad man känner sig på sin arbetsplats. Men enligt ny svensk forskning så är det viktigaste för motivationen ett autonomistöd. Det betyder att medarbetare har möjligheter att själva bestämma hur arbetet ska läggas upp, att få kontrollera sina uppgifter och få förklaringar om varför man ska göra vissa saker. Läs mer om undersökningen i Uppsalas Nya Tidning.

 

Läs Mer

Sök jobb rättvist och fördomsfritt

Rekryterarna på TNG fokuserar på din potential, motivation och kompetens när du söker jobb som redovisningsekonom. Inte på din bakgrund, ålder, namn eller CV-historik. Med hjälp av moderna verktyg arbetar vi metodiskt och objektivt för att kunna vara mänskliga och personliga när vi träffas och hjälper dig vidare i karriären.

jag vill veta mer