TNG

TNG Insights: Teknisk säljare

Karriärinsikter och branschtips

Som teknisk säljare är du attraktiv på arbetsmarknaden och har goda chanser att utvecklas i din karriär! Men det gäller att välja rätt. Med TNG Insights bjuder vi dig löpande på aktuell branschinformation och tips som kan ge dig såväl ny kunskap som inspiration om försäljning och kundstrategier. Oavsett var i karriären du just nu befinner dig. 

Som teknisk säljare arbetar du med försäljning och marknadsföring av tekniska varor, tjänster och servicelösningar. Du har sannolikt goda kunskaper inom försäljning och marknadsföring. Men även djupgående kännedom om tekniken bakom de produkter som du säljer. Denna breda kompetens gör dig mycket eftertraktad på arbetsmarknaden. Och idag finns det stor efterfrågan på säljare med teknisk kompetens. Här nedanför har vi samlat ett antal aktuella artiklar som vi tror kan vara intressanta för dig som arbetar med teknisk försäljning. Trevlig läsning!

Karriär i höst: Tips och inspiration för dig som är teknisk säljare

Hur kan du sälja mer under 2020?

Det finns många nya sälj verktyg och hjälpmedel du kan använda dig av för att bli en framgångsrik säljare. Men det omöjligt att testa all ny teknik för att kunna avgöra vilket verktyg som verkligen är mest effektivt. Så istället för att använda dig av elimineringsmetoden så rekommenderar Entrepreneur att prioritera specifika säljområden. Läs hela artikeln och bestäm ditt fokusområde!

 

Läs Mer

Allt du behöver veta om den digitala kundupplevelsen

Digitaliseringen har förändrat hur vi förhåller oss till kunder. Och din roll som teknisk säljare har påverkats på många olika sätt. Dagens kunder är rustade med otroligt mycket information om produkten, de vet vilken makt de sitter på och vad de förväntar sig när de kontaktar kundservice. I den här artikeln av Partsolutions berättar de allt du behöver veta om den digitala kundupplevelsen och hur den påverkar ditt försäljningsarbete.

 

Läs Mer

Framtiden för B2B säljare

Enligt sajten Försäljningschefen kommer en stor andel av de som arbetar med B2B  vara utan jobb inom fem till tio år. Men vad är anledningen till att det behövs färre säljare och hur ska man tänka för att evolvera på den nya jobbmarknaden? Orsakerna är många och artikeln nämner automatisering, köpprocessen och ny kunskap som några anledningar. Läs hela artikeln här.

 

Läs Mer

Sök sälj jobb inom teknik rättvist och fördomsfritt

Rekryterarna på TNG fokuserar på din potential, motivation och kompetens när du söker jobb inom teknisk försäljning. Inte på din bakgrund, ålder, namn eller CV-historik. Med hjälp av moderna verktyg arbetar vi metodiskt och objektivt för att kunna vara mänskliga och personliga när vi träffas och hjälper dig vidare i karriären.

jag vill veta mer