TNG

TNG Insights: Teknisk säljare

Karriärinsikter och branschtips

Som teknisk säljare är du attraktiv på arbetsmarknaden och har goda chanser att utvecklas i din karriär! Men det gäller att välja rätt. Med TNG Insights bjuder vi dig löpande på aktuell branschinformation och tips som kan ge dig såväl ny kunskap som inspiration om försäljning och kundstrategier. Oavsett var i karriären du just nu befinner dig. 

Som teknisk säljare arbetar du med försäljning och marknadsföring av tekniska varor, tjänster och servicelösningar. Du har sannolikt goda kunskaper inom försäljning och marknadsföring. Men även djupgående kännedom om tekniken bakom de produkter som du säljer. Denna breda kompetens gör dig mycket eftertraktad på arbetsmarknaden. Och idag finns det stor efterfrågan på säljare med teknisk kompetens. Här nedanför har vi samlat ett antal aktuella artiklar som vi tror kan vara intressanta för dig som arbetar med teknisk försäljning. Trevlig läsning!

Karriär: Tips och inspiration för dig som är teknisk säljare

Säljares främsta utmaningar 2020 – och hur du hanterar dem

Säljare har idag tre stora utmaningar, enligt rapporten 2019 Selling Challenges Research. Utöver klassikern – att få till ett säljmöte med helt nya potentiella kunder – upplever säljare det svårare än någonsin att få potentiella kunder att byta leverantör när de redan har en konkurrents produkt. En annan utmaning är att kunder är påtagligt mer riskundvikande. Känner du igen dig? Då kan vi rekommendera den här artikeln från Hubspot som guidar dig kring hur du kan möta dessa utmaningar.

 

Läs Mer

Så skapar du en perfekt säljpitch

Funderar du på hur du kan vässa din säljpitch? I den här artikeln från Vainu får du handfasta tips på hur du skriver ett vinnande säljmanus samt tre nyckelstrategier som hjälper dig maximera effekten av ditt manus. Med fokus på att hjälpa och förstå kundens utmaningar snarare än bara sälja. Läsvärt!

 

Läs Mer

Topp 20: Hetaste kompetenserna för säljare

Som säljare behöver du ha många olika kompetenser. Men vilka är egentligen viktigast och vilka borde du satsa på att utveckla om du vill fortsätta växa i din roll? Utbildningssajten utbildning.se har granskat platsannonser för att få en bild över vilka kompetenser som just nu är mest efterfrågade av arbetsgivare. På listan syns bland annat driv, social kompetens, självständighet och resultatorientering.

 

Läs Mer

Sök sälj jobb inom teknik rättvist och fördomsfritt

Rekryterarna på TNG fokuserar på din potential, motivation och kompetens när du söker jobb inom teknisk försäljning. Inte på din bakgrund, ålder, namn eller CV-historik. Med hjälp av moderna verktyg arbetar vi metodiskt och objektivt för att kunna vara mänskliga och personliga när vi träffas och hjälper dig vidare i karriären.

jag vill veta mer