TNG
Urban Björn är en av talarna på Unbiased Day 2022.

Lästid: 2 minuter

Urban Björn en av årets talare på Unbiased Day 2022

Så blir du en inkluderande ledare

Han har utbildat tusentals chefer i inkluderande ledarskap, startat eget konsultbolag och inte minst gett ut boken Business as equals.
Du vill inte missa Urban Björns inspirerande föreläsning under Unbiased Day 2022. Allt med fokus på det moderna inkluderande ledarskapet.

Anmäl dig här!


Mångsysslaren Urban Björn är allt annat än en rookie i sammanhanget. Med en ekonombakgrund i ryggen har han axlat roller som chef och ledare inom finanssektorn under många år. För att sedan jobba som HR-chef och därefter Head of Diversity & Inclusion på Swedbank Group.

Urban Björn gästar Unbiased Day 2022.

2019 startade han det egna bolaget Business as Equals AB och numera ägnar sig Urban Björn helhjärtat åt att hjälpa andra företags­ledningar och chefer att få ut den fulla (affärs)potentialen av jämställdhet och mångfald.

I april 2021 gav han dessutom ut boken Business as equals och kan numera även titulera sig författare.

I sitt föredrag under Unbiased Day kommer Urban Björn att prata om inkluderande ledarskap och hur det är nyckeln till att få ut den fulla potentialen av jämställdhet och mångfald.

– Om du vill lära dig att ta bättre beslut, bli en mer attraktiv ledare och generera högre lönsamhet till ditt företag – ja, då ska du komma och lyssna på mig.

Urban Björn

3 snabba frågor till Urban Björn inför Unbiased Day 2022

Vad är dina viktigaste lärdomar utifrån dina många år av arbete med mångfald- och inkluderingsfrågor?
– Att alla först behöver få lite baskunskaper i ämnet, för att därefter kunna få nödvändiga insikter och till slut kunna göra egna val.

Vad är det som gör att du brinner för ämnet?
– Jag har sett hur dåligt ledarskap kan vara hämmande och destruktivt både för individer och organisationer, och vilken skillnad ett inkluderande och modernt ledarskap kan göra.
Mina insikter om att det inte lika för alla – när det till exempel gäller att få en bra utveckling – är att det till stor del har sin grund i unconscious bias. Det har gjort att jag blivit intresserad av få upp den här kunskapen till ytan och sprida den överallt där den behövs.

Vad vill du att publiken ska ta med sig från din föreläsning?
– Att analysera mindre och göra mer.

Missa inte Unbiased Day 2022! Årets stora trendevent inom fördomsfri rekrytering från oss på TNG och Ada Digital. Riktat till chefer, HR-specialister eller HR-studenter som vill få de senaste trenderna i branschen. Eventet som är helt kostnadsfritt sker digitalt torsdagen den 28 april kl. 8.15-11.30. Anmäl dig redan idag!

Anmäl dig här!

Rekommenderat för dig