Sök
Sök enkelt utan Personligt Brev
Sök enkelt utan Personligt Brev
Bonus Bonus
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Tjänstebil Tjänstebil
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter

Affärsområdeschef energiområdet till Weidmüller

Till högteknologiska och innovativa Weidmüller söker vi en driven affärsområdeschef för segmentet energi/miljö

Arbetsgivare Weidmüller AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2017-06-15

Frågor om jobbet

Angelina Nilsson
Kontakta din rekryterare

Angelina Nilsson

0768384163

Till högteknologiska och innovativa Weidmüller söker vi en driven affärsområdeschef för segmentet energi/miljö

Som affärsområdeschef på Weidmüller blir du ansvarig för segmentet energi och miljö. Du får arbeta med energiområdet på nordisk nivå och får ta stort ansvar. Tjänsten kan vara placerad i Malmö, Göteborg eller Stockholm

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Du blir del av ett internationellt bolag med en familjär företagskultur. Du kommer representera ett starkt varumärke och arbeta med produkter av hög kvalité. Rollen innebär mycket ansvar och du ges stor möjlighet att påverka framtidens produktportfölj och utveckla affärerna inom miljö- och energisektorn. Du får även möjlighet att arbeta i en varierande roll där du får användning av dina kunskaper inom både automation och försäljning/marknad.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

  • Ansvara för affärssegmentet energi på nordisk nivå. Identifiera och utveckla nya affärsmöjligheter inom området energi.
  • Följa upp marknadsplaner inom segmentet energi med respektive lands säljrepresentanter.
  • Supportera säljteamet i Norden så att de blir så framgångsrika som möjligt i sin försäljning.
  • Söka efter utvecklingsmöjligheter inom segmentet energi och undersöka vilka produkter eller tekniska lösningar som man bör fokusera på.
  • Tillsammans med säljare eller på egen hand besöka kunder för att utveckla kontaktnätet inom segmentet. I rollen kommer du bland annat arbeta mot elnätbolag, lokala eldistributörer och entreprenörer, vattenkraftverk, solpanelsleverantörer och leverantörer av annan förnyelsebar energi.
  • Interna kontaktytor kommer vara försäljningschef, produktchefer, säljare och grossistansvarig likväl som utvecklingscentret i Tyskland för att säkra att produkterna anpassas till och når kunder inom energiområdet. Generella tekniska lösningar inom detta område är bland annat konverterare, power supply, redundanssstyrning, batteri back-uper och övervakning av energiförbrukning.

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Resor är ett naturligt inslag i tjänsten och du reser främst inom norden (även resor till moderbolaget i Tyskland kan förekomma i enstaka fall). Antalet övernattningar per år uppskattas till 30-50. B-körkort är ett krav för tjänsten.

VEM ÄR DU?

  • Vi söker dig med en gymnasial utbildning med teknisk inriktning, med fördel inom el/tele/automation. Det är meriterande om du har en eftergymnasial utbildning inom el/automation. Flerårig erfarenhet inom automationsområdet ses som jämförbart.
  • Du har goda kunskaper inom automation och har erfarenhet inom automationsområdet från en roll som teknisk produktchef eller teknisk säljare.
  • Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Det är meriterande om du även har förståelse i tyska och/eller danska
  • Goda kunskaper i MS Office är ett krav och vana att arbeta i SAP och CRM-system är meriterande.

Som person är du kommunikativ, har en förmåga att skapa relationer och trivs bra med att prata inför grupper. Du har ett sinne för att lägga strategier och att analysera siffror. Därtill har du ett serviceinriktat sätt, en förmåga att övertyga andra samt har ett kommersiellt förhållningssätt.

Om Weidmüller AB

Partner inom Industrial Connectivity. Som erfarna experter hjälper vi våra kunder och partner över hela världen med produkter, lösningar och tjänster i industriell miljö för kraft, signal och data. Vi är bekanta med deras industrier och marknader och medvetna om kommande tekniska utmaningar. Därför utvecklar vi kontinuerligt innovativa, hållbara och praktiska lösningar för deras individuella behov. Tillsammans sätter vi standarder inom Industrial Connectivity. Weidmüllerkoncernen har produktionsanläggningar, försäljningsbolag och representanter i mer än 80 länder med 4 400 anställda. Läs mer påwww.weidmuller.se Let´s connect.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
Läs vidare
Sök jobbet
Arbetsgivare Weidmüller AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2017-06-15

Frågor om jobbet

Angelina Nilsson
Kontakta din rekryterare

Angelina Nilsson

0768384163

Räkna ut avståndet till jobbet


Axel Danielssons väg 271, 215 82 Malmö


map

Andra jobb som kanske passar dig

Välj ort
Välj yrkesområden