TNG
Effektansvarig till Friends i Stockholm

Effektansvarig till Friends i Stockholm

Är du en forskande person som älskar att grotta ner dig i siffror, statistik och vill bidra till samhällsförändring?

Arbetsgivare Stiftelsen Friends
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2022-01-30
Flexibel arbetsplats Flexibel arbetsplats
Friskvård Friskvård
6 v semester 6 v semester
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Åsa Pettersson
Vi anonymiserar ditt namn eftersom det inte säger något om din framtida arbetsprestation.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Åsa Pettersson

Är du en forskande person som älskar att grotta ner dig i siffror, statistik och vill bidra till samhällsförändring?

Har du tidigare dokumenterad erfarenhet av effektutvärdering och har arbetat i verktyg som Excel, SPSS eller R? Har du arbetat som impact manager, utredare, handläggare, statistiker eller kanske enkätansvarig? Var med oss och skapa en värld fri från mobbning bland barn och unga samtidigt som du får arbeta med att effektivisera processer och använda din numeriska kompetens för att belysa den skillnad Friends bidrar till!

Rollen som Effektansvarig är ny på Friends och det finns utrymme till att själv forma tjänsten. Vi erbjuder en flexibel arbetsplats, korta beslutsvägar och utrymme för lärande och inflytande. Friends är en barnrättsorganisation utan vinstsyfte som vill skapa en värld utan mobbning, i linje med de globala hållbarhetsmålen och FN:s barnkonvention.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Friends vision är en värld där inget barn utsätts för mobbning. Hos oss får du möjlighet att påverka, utvecklas, ha kul på jobbet och samtidigt arbeta för en samhällsviktig fråga i den ideella sektorn. Du arbetar med något meningsfullt, varje dag. Det här är en arbetsplats för dig som vill åstadkomma förändring och ha utrymme för lärande och egna initiativ i en utvecklingsbenägen organisation.

Du kommer till ett team av omtänksamma och trevliga kollegor där du arbetar nära olika kompetenser och sakkunniga. På Friends värdesätter vi en bra balans i arbetslivet och vi ser till individens behov och förutsättningar. Därför erbjuder vi en arbetsplats med flexibla arbetstider och möjlighet att arbeta både från kontoret och på annat håll.

Friends har kollektivavtal (Tjänstemän inom civilsamhället) vilket är tecknat med parterna Unionen och Akademikerförbunden. Vi har fina förmåner och erbjuder bland annat sex veckors semester, ytterligare halvdagar, friskvårdsbidrag och friskvårdtimme.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

• Projektleda vårt nya projekt "Mobbningens digitala tvilling", som är ett Vinnova-finansierat samarbete om datadriven prevention mellan Friends, Örebro universitet och TietoEvry
• Ansvara för att sätta upp system för att utvärdera effekter av Friends verksamhet
• Revidera befintliga enkäter samt skapa nya
• Genomföra datainsamling och sammanställa kartläggningar
• Sammanställa och analysera data samt ta fram underlag till rapporter och påverkansarbete
• Ansvara för att bistå med KPI:er och effekt-mått för alla projekt på Friends
• Sammanställa resultat till finansiärer och Friends egna effektrapportering
• Sätta upp mål och effekt-logik i projektansökningar
• Presentera underlag och skriva rapporter, remisser eller kunskapsöversikter
• Visst budgetansvar

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Detta är en projektanställning som pågår under två år, med stor möjlighet till tillsvidareanställning. Rollen är placerad på Friends huvudkontor och du sitter i fina lokaler på söder i centrala Stockholm med närhet till kommunikation och stadsliv. I arbetet som Effektansvarig på Friends stöttar du kollegor och olika projekt där du prestigelöst kan rycka in för att hjälpa till där behov finns.

Du tillhör Friends FoU-team och rapporterar till Forskning- och utvecklingschefen. I arbetet kommer du att jobba nära PR- och påverkansansvarig, sakkunniga och projektledare.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen och har mycket god statistisk kompetens. Du är van vid att arbeta med statistik i verktyg som Excel, SPSS, SAS och R, samt har dokumenterad erfarenhet av effektutvärdering. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med både kvalitativa och kvantitativa metoder samt mycket god förmåga att sammanställa och presentera komplex information på ett enkelt och tydligt sätt så att andra förstår.

För att Friends ska lyckas med vårt uppdrag behöver vi modiga, kompetenta och självgående medarbetare som motiveras av utveckling, utmaning och förändring. Som person är du strukturerad, resultatinriktad och en problemlösare. Vi söker dig som gärna har arbetat med barns rättigheter, mobbning och kränkningar inom skola eller idrott, psykisk ohälsa samt har erfarenheter inom projektledning. Du kan flytande svenska och har mycket goda kunskaper i engelskans tal och skrift. Om du utöver detta kan flytande arabiska, dari/farsi, somaliska eller spanska i tal och skrift är detta meriterande för oss eftersom våra enkäter finns på ett flertal språk.

Stiftelsen Friends

Stiftelsen Friends

Friends vision är en värld där inget barn utsätts för mobbning. Vi är en barnrättsorganisation utan vinstsyfte som vill skapa en värld utan mobbning. Där varje barn känner sig älskat och respekterat. Där ingen somnar ledsen, vaknar med ångest och går hemifrån med en klump i magen. Friends gör skillnad genom att höja vuxnas kunskap om mobbning, genom att bedriva policy- och påverkansarbete gentemot makthavare samt genom att ge råd och stöd när barn utsatts för mobbning och kränkningar. Vi är en politiskt och religiöst obunden barnrättsorganisation som har ett 90-konto tilldelat av Svensk Insamlingskontroll. Vårt arbete finansieras främst av stöd från företag och privatpersoner och vi finns representerade i hela landet via våra kontor i Umeå, Stockholm och Malmö.

INTRESSERAD?

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Sök jobbet fördomsfritt idag!
Stiftelsen Friends
Arbetsgivare Stiftelsen Friends
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2022-01-30
Åsa Pettersson
Visste du att du alltid kan följa status på dina ansökningar online?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Åsa Pettersson

Placering

Magnus Ladulåsgatan 1

Räkna ut avståndet till jobbet

Andra jobb som kanske passar dig