TNG

Engagerad elkonstruktör till Marco i Ängelholm

Har du kompetens inom elkonstruktion och PLC-programmering och söker en supporterande roll? Ta då chansen och sök till VPG!

Arbetsgivare Vertical Positioning Group
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-02-09
Parkering Parkering
Friskvård Friskvård
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Angelina Nilsson
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Angelina Nilsson

0768384163

Har du kompetens inom elkonstruktion och PLC-programmering och söker en supporterande roll? Ta då chansen och sök till VPG!

Som elkonstruktör på VPG i Ängelholm kommer du att få en central roll att ansvara för elkonstruktion, automation och hydraulikkonstruktion för våra lyftbord. Du kommer att arbeta med olika typer av problemställningar med varierande komplexitet till följd av en hög grad av kundanpassning av produkterna. Du blir del av ett stabilt, tillverkande bolag med en kundbas som i huvudsak återfinns utanför Sveriges gränser. Hos oss är klimatet prestigelöst och samarbetsinriktat där varje individ bidrar med sin kompetens. Vi ser mycket fram emot din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Nu finns chansen för dig med kompetens inom elkonstruktion och automation att arbeta på det marknadsledande företaget Vertical Positioning Group (med varumärkena som Marco, Hymo, Jihab och Saxon). Vi tillverkar lyftbord och materialhanteringsutrustning av hög kvalitet. Applikationsområden för våra lyftbord är många, bland annat används de för vertikal positionering i tillverkande industrier, som arbetsplattformar eller för transport av fordon. Tillverkningen har du vägg i vägg och du kan på så vis få direkt feedback på hur dina tekniska lösningar fungerar i praktiken. Vi satsar på att kompetensutveckla vår personal och du kommer t.ex. att utbildas inom hydraulik genom externa utbildningar för att ta dig an hydraulikansvaret på ett bra sätt. Friskvårdsbidrag, betald parkering och arbetstidsförkortning är några av de förmåner som du som anställd erbjuds hos oss på VPG.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

I rollen som elkonstruktör kommer du att vara länken mellan säljteamet och produktionen. Du utformar kundspecifika lösningar och har ett tekniskt ansvar gällande el, automation och hydraulik. Din roll kommer bland annat att innefatta:

 • Elkonstruktion (i Cadett-Elsa) och PLC-programmering (bland annat Alan Bradley, Omron, Siemens beroende på kundens krav) samt hydraulikkonstruktion (i SolidWorks).
 • Ansvara för hela den produktionsberedande processen och säkerställa att leveransen sker enligt givna tidsramar.
 • Säkerställa att produkterna uppfyller grundläggande krav enligt specifika standarder.
 • Vara en intern support gällande el- och automationsspecifika och hydraulikrelaterade frågor samt felsökningsuppdrag i produktionen.
 • Arbetet sker ofta i projektform. Du kommunicerar och samarbetar med personer från olika avdelningar internt.
 • Delta i utvecklingen av hur framtidens lyftbord skall driftsättas.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer arbeta på kontoret i Ängelholm där även produktionen finns. Totalt arbetar 145 personer på VPG i Sverige och du kommer ingå i konstruktionsavdelningen bestående av 18 personer där en annan person i teamet arbetar som el/hydraulik-konstruktör. Du kommer att rapportera till den tekniska chefen. Resor kan förekomma i tjänsten, men är begränsade.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

För att trivas i denna roll söker vi dig som har:

 • Erfarenhet av elkonstruktion
 • Erfarenhet av PLC-programmering
 • Goda kunskaper i Excel
 • Då vi har kunder både inom och utanför Sverige söker vi dig med goda kunskaper i både svenska och i engelska

Det är meriterande om du har

 • Har arbetat praktiskt i en tillverkande verksamhet, som servicetekniker eller liknande.
 • Har erfarenhet av hydraulikkonstruktion.

Då du kommer ha ett ansvar för ditt teknikområde så söker vi dig som är initiativtagande och tar ansvar för ett leverera inom ditt ansvarsområde. Då du kommer att ställas inför olika tekniska frågeställningar krävs det att du har en god problemlösningsförmåga. I rollen som elkonstruktör har man flera interna kontaktytor varför vi söker dig som samarbetar bra med andra. 

Vertical Positioning Group

Vertical Positioning Group

VPG utvecklar, tillverkar och marknadsför lyftbord samt materialhanteringsutrustning genom varumärkena Marco, Hymo, Jihab och Saxon, och är marknadsledande inom sin bransch. VPG har knappt 200 anställda, varav ca 145 i Sverige, och ingår i Southworth gruppen med 600 anställda med produktion i USA, Sverige och Kina.

INTRESSERAD?

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via email, vänligen sök via vårt ansökningsformulär. Du kan endast bifoga ditt CV, så skicka inget personligt brev då vi inte läser dem. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
Sök jobbet fördomsfritt idag!
Arbetsgivare Vertical Positioning Group
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-02-09
Angelina Nilsson
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Angelina Nilsson

0768384163

Räkna ut avståndet till jobbet


Helsingborgsvägen 52, Ängelholm


map

Andra jobb som kanske passar dig