TNG
Controller till Haninge kommun

Controller till Haninge kommun

Vill du ansvara för controlling, arbeta nära chefer och vara en del av förvaltningsledningen? Haninge kommun söker en Controller!

Som controller hos oss på Haninge kommun, Stockholm, har du en viktig roll i att säkerställa kommunens ekonomiska stabilitet och hållbarhet. Du ansvarar för att analysera och rapportera det ekonomiska resultatet för en nämnd, samt att ge råd och stöd till budgetansvariga chefer om ekonomiska strategier och planer. Här har du chansen att göra en verklig skillnad i samhället och bidra till att forma en bättre framtid för invånarna i kommunen.

Ditt anställningserbjudande

Hos oss på Haninge kommun får du ett utvecklande och varierande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger och naturområde samt med goda kommunikationer endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdsbidrag, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Distansarbete
Distansarbete
Flextid
Flextid
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Gym på kontoret
Gym på kontoret

Dina arbetsuppgifter

Som controller har du ett övergripande ansvar för ekonomisk uppföljning, analys och rapportering för din nämnd. Du har också en viktig sammanhållande, strategisk roll för förvaltningen som helhet då du ingår i förvaltningens ledningsgrupp. 

I uppdraget som controller är dina arbetsuppgifter bland annat att:

Värt att veta

Du tillhör enheten Ekonomistrategisk planering och uppföljning som är en av fyra enheter inom ekonomiavdelningen, som arbetar med att tydliggöra de strategiska frågorna, samordna de kommungemensamma processerna samt vara ett ekonomistöd till förvaltningsledning, nämnd och budgetansvariga chefer. Controllergruppen är en del av enheten bestående av 12 trevliga medarbetare och ekonomiavdelningen består i sin helhet av totalt ca 40 medarbetare. Din del inom controllergruppen är att ansvara för ekonomistyrning mot en av nämnderna. 

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomi samt god erfarenhet av kvalificerat controllingarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom pedagogiskt ledarskap samt erfarenhet från kommunal ekonomi. Vidare har du mycket goda kunskaper i Excel, Officepaketet samt erfarenhet av arbete i budget- och prognosverktyg.

Som person är du analytisk och kommunikativ i både tal och skrift. Du har förmåga att på ett pedagogiskt och tydligt sätt förklara ekonomiska samband för chefer, förvaltningsledning och politiker. Du är ambitiös och initiativtagande då du kommer att ha en viktig roll i det strategiska arbetet inom förvaltningen. Eftersom du arbetar nära cheferna ser vi att du har lätt för att knyta sociala kontakter i yrkesmässiga sammanhang och skapa goda relationer.

Lär känna Haninge kommun – din framtida arbetsgivare

Det goda livet finns i Haninge. 97 000 invånare gör oss till en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm. Tillsammans med vackra naturområden och storstadspulsen runt hörnet finns här något för alla. Genom vårt fokus att erbjuda hög livskvalité och en aktiv fritid väljer många att bo och verka här genom livets alla skeden.

Visste du att Haninge kommun...

... är en av de största kommunerna i Stockholms län. Här finns en fantastisk skärgård med kända öar som Utö, Kymmendö och Huvudskär. Men Haninge är inte bara skärgård. Tyresta nationalpark och ett stort antal naturreservat erbjuder stora möjligheter till fritidsaktiviteter i naturen.

Avstånd till arbetsplatsen

Rudsjöterrassen 2, Handen. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Haninge kommun

Söktips från Rebecca Andersson – din rekryterare!

Rebecca Andersson

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • Haninge kommun strävar efter en långsiktigt hållbar utveckling, såväl ekonomiskt som ekologiskt och socialt. 
  • Du får möjlighet att göra skillnad på riktigt genom ständig förbättring och utveckling. 
  • Haninge kommun erbjuder dig en utvecklande roll där du ingår i ledningsgruppen för förvaltningen och bidrar till den ekonomiska utvecklingen som helhet. 

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Rebecca Andersson


Haninge kommun

Individuell lön
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad, då urval och intervjuer sker löpande.

Vänligen notera att din ansökan kommer att registreras även i kommunens eget rekryteringsverktyg och allra senast när rekryteringsprocessen är avslutad. Du kommer då få ett separat mail från systemet som bekräftelse. 

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2023-04-02