TNG
Fordonstekniker/fordonsingenjör till Arriva

Fordonstekniker/fordonsingenjör till Arriva

Vill du jobba i en omväxlande roll som både är teknisk och affärsnära? Arriva söker nu en fordonsingenjör med inriktning tåg.

Arbetsgivare Arriva
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2022-01-31
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
6 v semester 6 v semester
Friskvård Friskvård
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Ida Nordin
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Ida Nordin

0790792473

Vill du jobba i en omväxlande roll som både är teknisk och affärsnära? Arriva söker nu en fordonsingenjör med inriktning tåg.

I rollen som fordonsingenjör hos Arriva har du många kontaktytor i ditt dagliga arbete och driver stora som små förbättringsprojekt internt och i nära samarbete med kund. Du är den som identifierar problem, genomför tekniska analyser och skapar hållbara lösningar för framtiden. Vill du få användning av din tekniska kunskap och samtidigt vara med och utveckla smarta och hållbara lösningar?

Läs mer nedan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka.

Du kommer få en arbeta i en bransch som fyller en viktig samhällsfunktion då bra kollektivtrafik inte bara är en förutsättning för ett fungerande stadsliv utan också viktigt för miljön.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:

  • Genomföra teknisk analys för att identifiera förbättringar, inkl. bevaka stoppande och systematiska fel.
  • Säkerställa att fordonens tekniska utformning uppfyller säkerhetskrav.
  • Enligt överenskommelse med inköpsavdelningen driva eller supportera i upphandlingar av tjänster och material samt anbud.
  • Arbeta fram optimeringar av underhållsintervall och riskanalysera förändringar.
  • Genomföra modifieringsprojekt på fordon inkl. kravställning, beredning, riskanalysering och teknisk uppföljning.
  • Förvalta teknikinformation, inkl. instruktioner samt underhållsplan och optimering av dessa samt konfigurationsmanual för SAP.
  • Bidra till innehåll för rapportering internt samt till kund.
  • Aktivt delta i förbättringsarbeten samt delta i och driva övriga tilldelade projekt.

 

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

I rollen ansvarar du även för att säkerställa att fordon och dess underhåll följer lagar och regler (både interna och externa). Du utreder även incidenter genom att genomföra Fordonstekniska utredningar (FTU) och ger verkstäderna förutsättningar att utföra allt underhåll på ett säkert sätt.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har ett intresse för problemlösning och utveckling. Det är meriterande om du har kunskaper inom fordonsteknik eller erfarenhet av tågunderhåll. Du talar och skriver såväl svenska som engelska obehindrat då du har flera olika kontaktytor. Vidare trivs du i en roll där samarbete är i fokus då du kommer att arbeta med olika kontaktytor internt som externt.

 Låter detta som ditt nästa steg i karriären? Gillar du branschen och vill vara med på den förändringsresa som just nu pågår? Hoppa på tåget och skicka in din ansökan nu!

Arriva

Arriva

Arrivakoncernen är en av de största leverantörerna av persontransporter i Europa, med över 46 000 anställda och mer än 2 miljarder levererade resor per år över 14 europeiska länder.

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 770 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka.

Vi är en del av Deutsche Bahn (DB), ett av världens ledande passagerare- och logistikföretag, och ansvarar för DB: s regionala persontransporter utanför Tyskland.

Arriva har, förutom i Sverige, verksamhet i Tjeckien, Kroatien, Danmark, Ungern, Italien, Nederländerna, Polen, Portugal, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien och Storbritannien.

INTRESSERAD?

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Sök jobbet fördomsfritt idag!
Arbetsgivare Arriva
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2022-01-31
Ida Nordin
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Ida Nordin

0790792473

Placering

Sicklastråket 4

Räkna ut avståndet till jobbet

Andra jobb som kanske passar dig