TNG

HR-chef till Transdev i Stockholm

Nu söker vi en HR chef till Transdev

Arbetsgivare Transdev AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-04-14
Flextid Flextid
6 v semester 6 v semester
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Friskvård Friskvård
Hendrik Christiansson
Hos oss går fakta och kompetens före magkänsla, ålder, namn, kön och bakgrund.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Hendrik Christiansson

070-9378702

Nu söker vi en HR chef till Transdev

I samband med att Transdev delar upp verksamheten i tre nya affärsområden söker vi nu efter en HR-chef för region Nord med ansvar för HR-arbetet för totalt 3 000 medarbetare. Har du gedigen bakgrund från HR och chefserfarenhet? Då är detta en fantastisk möjlighet att leda HR-teamet mot fortsatt stark tillväxt i en bransch som värnar hållbarhet. Välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Som HR-chef på Transdev kommer du till ett internationellt bolag som visar goda siffror resultatmässigt och som verkligen satsar på sin personal. Transdevs ledord summeras i förkortningen H.A.N.S – Handling, Ansvar, Nytänkande och Samspel och verksamheten jobbar för att varje dag leva upp till dessa värderingar i alla kontakter. Syftet med värdegrundsarbetet är att få alla medarbetare att känna sig delaktiga, att se på sin roll med nya ögon, att våga tänka nytt och ta ansvar som i sin tur leder till säkrare och mer pålitliga resor, nöjdare kunder och resenärer.

Du kommer att leda en rutinerad HR-gruppering med seniora HRBPs med stor erfarenhet från branschen, förhandling, kollektivavtal mm. Du kommer få mycket ansvar att forma din grupp och hitta fungerande arbetsformer och inte minst att förnya processer och arbetssätt i samband med att Transdev nu ändrar i organisationen.

Transdev arbetar ständigt med att ligga i framkant vad gäller teknikplattformar, arbetssätt och metodik. De satsar mycket tid och resurser på medarbetarnas kompetensutveckling och erbjuder kompetensutbyte inom gruppen, studiebesök och kurser både inom Sverige och i flera av de andra 20 länderna koncernen verkar i.

Du kommer få en roll i en spännande bransch som dessutom fyller en viktig samhällsfunktion. Transdev är ett mobilitetsföretag med en uttalad ambition att vara ett företag som driver utvecklingen i branschen och arbetar aktivt med hållbara lösningar och för att öka användandet av kollektivtrafik. Transdevs värderingar handling, ansvar, nytänkande och samspel styr deras vardag och du kommer bli en viktig del i det arbetet.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Din roll som HR-chef blir att ansvara för HR-funktionen inom hela region Nord som inkluderar buss- och tågverksamheten samt Transdevs tredje affärsområde som hanterar affärsupplägg med privata aktörer. Du kommer ha 5-7 HRBPs direktrapporterande till dig och tät kontakt med de olika affärscheferna inom regionen. Mycket av ditt fokus kommer att läggas på det förändringsarbete och transformation som Transdev står inför.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär:

  • Delta i styr-/ledningsgruppsarbete för Region Nord
  • Stöd till affärsområdescheferna i operativa och strategiska HR-relaterade frågor
  • Arbeta konsultativt för att stödja cheferna i affärsområdet i deras arbete att coacha medarbetarna
  • Vara cheferna behjälplig, stödjande och sakkunnig vid förhandlingar, svåra samtal eller korrigerande åtgärder
  • Ansvarig för att kartlägga behov inom kompetensutveckling, ledarskaps- och kompetensförsörjning
  • Etablera, utveckla och bevara goda relationer med de fackliga företrädarna och ge stöd till cheferna vid förhandlingar
  • Säkerställa efterlevnad av företagets riktlinjer, policys och processer inom affärsområdet
  • Vara kravställare och kontaktperson gentemot centrala HR-avdelningen
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Tjänsten utgår från huvudkontoret i Bromma men eftersom du är ansvarig för hela Region Nord så kommer du att lägga viss tid på resor till de olika enheterna ute i landet, särskilt inledningsvis. Huvudkontoret ligger på promenadavstånd till tvärbanan och pendel- och tunnelbanestationen i Sundbyberg. Tjänsten startar så snart rätt person kan vara på plats.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har en bred HR-bakgrund och van i chefsrollen och nu vill ta ett helhetsansvar över HR-funktionen inom ett större affärsområde. Du är en god förhandlare och eftersom branschen är hårt reglerad av kollektivavtalet är du van med frågor som rör facket och avtalstolkningar. Vi tror att du har en akademisk utbildning och tidigare chefserfarenhet från ett större bolag. Du behöver inte ha erfarenhet från kollektivtrafik då Transdev har erfarna medarbetare med god kunskap av branschen. Som person är du trygg i din ledarroll och gillar att arbeta i verksamheter som går genom förändringar. Du är analytisk men har förmågan att omsätta planer i praktiken med hjälp av dina medarbetare.

Transdev AB

Transdev AB

Transdev ger människor frihet att resa när de vill och hur de vill. Vi förenar människor och knyter samman samhällen. Det gör vi genom att driva persontrafik och skapa integrerade transportlösningar över hela världen. Dagligen möjliggör vi över 10 miljoner miljövänliga, effektiva och smidiga resor. Det är vi stolta över. Vi eftersträvar långsiktiga partnerskap med trafikmyndigheter och företag, samt en strävan mot de säkraste och mest innovativa transportlösningarna. Vi är ett engagerat team som hjälper människor genom att möjliggöra mobilitet. Vår vision är ett samhälle där alla - alltid och överallt - ska ha tillgång till de bästa transportlösningarna. Transdev Sverige ingår i den internationella koncernen Transdev med verksamhet i 19 länder världen över. Tack vare detta kan vi förena global expertis med lokal erfarenhet och kunskap. Inom Transdev finns ett stort engagemang för att skapa en säker och modern persontrafik anpassad efter de lokala behoven. Företaget deltar i en rad olika utvecklings- och forskningsprojekt och driver även egna projekt för att utveckla framtidens kollektivtrafik. Välkommen ombord på ”vår resa – inspirerad av dig”.

INTRESSERAD?

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Sök jobbet fördomsfritt idag!
Arbetsgivare Transdev AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-04-14
Hendrik Christiansson
Du vet väl om att vi jobbar helt med fördomsfri rekrytering?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Hendrik Christiansson

070-9378702

Räkna ut avståndet till jobbet


Fredsforsstigen 22, Stockholm


map

Andra jobb som kanske passar dig