TNG
IT-arkitekt till Haninge Kommun

IT-arkitekt till Haninge Kommun

Är du en IT-generalist med erfarenhet av komplexa IT- ämnen? Nu söker Haninge kommun en IT-arkitekt till sin IT-enhet.

Här blir du en del av ett härligt och motiverat team som stödjer Haninge kommuns verksamheter.

I rollen som IT-arkitekt har du ansvar för att lämna arkitektonisk- och teknisk rådgivning till kommunens förvaltningar, verksamheter och projekt samt ser till att Haninges IT-arkitektur blir ändamålsenlig och säker.

Välkommen med din ansökan!


Ditt anställningserbjudande

Som IT-arkitekt kommer du bli ansvarig för att säkerställa att våra verksamheter får bästa råd att följa IT-enhetens riktlinjer gällande IT-arkitektur och IT-säkerhet. Rollen har därför nära kontakt med kommunens verksamheter för att bland annat tillhandahålla teknisk expertis samt genomföra tekniska granskningar av utvalda lösningar och komponenter ur ett säkerhets- och standardiseringsperspektiv.

Du blir vår ambassadör i hela kommunen och förstår de olika behoven samtidigt som du ger vägledning enligt våra riktlinjer och korrekt IT-säkerhetsimplementering. Ditt strategiska perspektiv blir värdefullt utifrån kommunens förändringsresa framåt.

Du ansvarar för arkitekturgranskningar av projekt samt pågående och kommande aktiviteter hos våra verksamheter. Du ansvarar även för utvärdering av tekniska krav i samband med upphandlingar.

Målet är att fortsätta utveckla kommunens IT infrastruktur och tjänster samt att ha en väl fungerade och effektiv arkitektur och här blir du en viktig person med din kunskap, expertis och strategiska perspektiv. 

Distansarbete
Distansarbete
Flextid
Flextid
Friskvård
Friskvård
Gym på kontoret
Gym på kontoret

Dina arbetsuppgifter

Värt att veta

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en bakgrund inom IT-branschen och som har arbetat i en liknande roll som IT-konsult med några års erfarenhet som IT-administratör eller IT-arkitekt. Du beskriver dig själv som IT-generalist och har god kunskap och förståelse för hur samhällets digitalisering påverkar arbetet med verksamhetsnära IT utveckling.

Som person ser vi dig som lösningsorienterad och som tycker om att arbeta med en föränderlig miljö. Vi ser gärna att du gillar att leda och förmedla dina kunskaper inom ditt område och är en trygg ledare. Det är lätt för dig att engagera dig i djupare tekniska diskussioner med tekniska experter och översätta lösningen på ett begripligt sätt. Du är lyhörd, kommunikativ och handlingskraftig och tycker om att arbeta tillsammans med kollegor mot ett resultat.

Lär känna Haninge Kommun – din framtida arbetsgivare

Det goda livet finns i Haninge. 94 000 invånare gör oss till en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm. Tillsammans med vackra naturområden och storstadspulsen runt hörnet finns här något för alla. Genom vårt fokus att erbjuda hög livskvalité och en aktiv fritid väljer många att bo och verka här genom livets alla skeden.

Avstånd till arbetsplatsen

Rudsjöterrassen 2, Handen. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Söktips från Paula Claesson – din rekryterare!

Paula Claesson

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

  • Haninge Kommun valt att rekrytera fördomsfritt, datadrivet och rättvist med oss.
  • Vi inledningsvis döljer alla kandidaters namn och kontaktuppgifter för en anonym och rättvis hantering av ansökningar.
  • Du direkt kan se hur din ansökan hanteras och följa våra beslut i realtid via hemsidan.

Frågor om jobbet? Hör av dig till mig
Paula Claesson


Haninge Kommun

Individuell lön
I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
Process
Sök jobbet

Sista ansökningsdag 2022-10-12