TNG
Detta jobb ligger som Förhandsgranskning

Miljöchef till St1 Refinery AB i Göteborg

Drivs du av miljöarbete och operativt ledarskap? Som miljöchef får du ansvar för HSM-avdelningen på St1 Refinery AB i Göteborg!

Arbetsgivare St1 Refinery AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2018-10-14
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Friskvård Friskvård
Bonus Bonus
Företags&shyhälsovård Företags­hälsovård
Martin Andersson
Visste du att du när som helst kan logga in och följa status på dina ansökningar?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Martin Andersson

031-761 22 21

Drivs du av miljöarbete och operativt ledarskap? Som miljöchef får du ansvar för HSM-avdelningen på St1 Refinery AB i Göteborg!

Här har du chansen att få arbeta med det helhjärtat i ett kompetent och framåt team där atmosfären är öppen och välkomnande. Som miljöchef hos oss får du en påverkande roll och och operativt bidra med din specialistkunskap inom arbetsmiljö till chefer, medarbetare och skyddsombud. St1 är organisationen som uppskattar och värderar sina medarbetare och där samarbete mellan avdelningar är en självklarhet. Låter det lockande? Varmt välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Här erbjuds du en bred roll med många kontaktytor där du får driva och utveckla processer i projektform. Störst fokus ligger i att bidra till St1:s arbete att vara en attraktiv arbetsgivare samt ytterligare stärka vårt varumärke när det gäller miljöarbete.

Du får också:

  • Ett spännande utvecklingsarbete och utmaningar inom hälsa, miljö och säkerhet
  • En roll där din insats påverkar en miljö inom förnybara bränslen
  • Träningsmöjligheter, företagshälsovård och utfyllnad av föräldraförsäkring vid barnledighet
  • En arbetsplats med hög teknisk kompetens som är ledande inom energibranschen
DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som miljöchef hos oss kommer du att ansvara för St1´s HSM-grupp som består av 3 HSM samordnare och du kommer att vara en viktig och drivande kugge i vårt arbetsmiljöarbete på raffinaderiet i Göteborg.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leda olika typer av riskanalyser, riskbedömningar, miljö- och arbetsmiljörapportering
  • Tolka och utarbeta säkerhetsdatablad, REACH- frågor, delta i företagets kemgrupp för nya kemikalier
  • Utbilda intern och extern personal inom HSM
  • Utveckla vårt ledningssystem. Vi är ISO 14001/ EMAS- certfierad
  • Driva ett coachande och starkt ledarskap
  • Driva och genomföra förhandlingar mellan externa parter
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Din HSM-grupp ansvarar för brandstationen och brandskyddsutrustning samt utvecklingen av brandskyddsarbetet. Du känner till den lagstiftning som är kopplad till våra frågor och du kommer att bidra till implementeringen av arbetsmiljölagstiftningen i vår organisation.

I rollen ingår att stötta och supporta medarbetare, samarbetspartners och kunder med din expertis och som miljöchef är du involverad i olika typer av förändringsprojekt. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på raffinaderiet som är beläget på Hisingen, strax efter Älvsborgsbron.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som är gymnasieingenjör eller har en vidareutbildning inom miljö, arbetsmiljö och riskhantering. För detta uppdrag med många återkommande och komplexa arbetsuppgifter krävs noggrannhet, drivkraft och det är viktigt att du har ett engagemang samt att du är lyhörd inför dina medarbetare.

Vi ser också att du har lång arbetserfarenhet från liknande roller eller tidigare chefsposition inom t.ex. processindustrin eller annan produktion. Då rollen har stor kontaktyta gentemot andra avdelningar, myndigheter och nätverk krävs att du kan uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Som person känner du dig bekväm i ditt ledarskap och kan genomföra förhandlingar på ett bra sätt. Du delar med dig av din expertis och sakkunskap och utvecklar hela tiden din profession.

HSM, Hälsa, Säkerhet, Miljö och Arbetsmiljö är högprioriterat i vår verksamhet och vi ser att du delar vår entusiasm och bidrar med din kompetens inom området.

St1 Refinery AB

St1 Refinery AB

St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Målet är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Koncernens energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till etanolbränsle som görs på restprodukter från livsmedelsindustrin.

På St1 Refinery AB förädlas årligen 4 miljoner ton råolja från Nordsjön. Under det senaste decenniet har hundratals miljoner kronor investerats för tillverkning av produkter av bästa miljöklass och för att minska utsläppen från produktionen. Vi är ett av de mest energieffektiva raffinaderierna i världen. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Vi är ungefär 210 anställda vid raffinaderiet som är beläget på Hisingen.

INTRESSERAD?

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via email, vänligen sök via vårt ansökningsformulär. Du kan endast bifoga ditt CV, så skicka inget personligt brev då vi inte läser dem. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
Sök jobbet fördomsfritt idag!
Arbetsgivare St1 Refinery AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2018-10-14
Martin Andersson
Vi anonymiserar ditt namn eftersom det inte säger något om din framtida arbetsprestation.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Martin Andersson

031-761 22 21

Räkna ut avståndet till jobbet


Bensinvägen 10


map

Andra jobb som kanske passar dig