TNG
Redovisningschef till Chalmers tekniska högskola

Redovisningschef till Chalmers tekniska högskola

Redovisningschef till Chalmers tekniska högskola AB i Göteborg som vill driva och fortsätta utveckla en modern ekonomifunktion

Arbetsgivare Chalmers tekniska högskola
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2022-01-23
6 v semester 6 v semester
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Jobba hemma Jobba hemma
Anna Rydbacken
Hos oss söker du jobb utan personligt brev, ålder eller bild – fördomsfritt helt enkelt!
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Anna Rydbacken

031-7612225

Redovisningschef till Chalmers tekniska högskola AB i Göteborg som vill driva och fortsätta utveckla en modern ekonomifunktion

Här får du möjligheten, att i en nyinrättad tjänst, ansvara för den samlade kvaliteten i Chalmers externredovisning. Du kommer också vara högst delaktig i den fortsatta utvecklingen av ekonomifunktionen, som har en mycket central roll i verksamheten. Du kommer in i ett skede då lärosätet fortsätter arbetet med effektiviseringar med fokus på förändrings- och utvecklingsarbete.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Chalmers verksamhet syftar till att skapa en hållbar framtid genom vetenskap och innovativa banbrytande tekniska lösningar. Det gör man i en global kontext, där finansiering och ekonomistyrning är en central del för att kunna uppfylla denna vision. Du kommer därmed arbeta och bidra i sammanhang som har stor påverkan på vilken värld vi kommer se i framtiden.

Chalmers är en stiftelsehögskola, där högskoleverksamheten bedrivs i ett aktiebolag, som leds av rektor, tillika VD.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Med stöd av enheten ansvarar redovisningschefen för att säkerställa kvalitet i Chalmers externa och interna redovisning genom att:

- Underhålla och utveckla ekonomimodell och interna redovisningsprinciper för att stödja budget, prognos och uppföljning
- Genomföra tertial- och årsbokslut; tidplanering, koordinering och sammanställning
- Upprätta koncernredovisning för koncernen Stiftelsen Chalmers tekniska högskola
- Koordinera framtagande av anvisningar och utbildningsmaterial inom redovisningsområdet
- Samordna stöd till verksamhetens ekonomer i komplexa redovisningsfrågor

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Avdelningen ansvarar för att förse ägare, styrelse, ledning och relevanta myndigheter med rapportering och beslutsunderlag.

Redovisningschefen leder en enhet bestående av centralt placerade ekonomer med arbetsområden såsom externa medel, grundutbildning, pensioner och finansnetto, skatter och moms etc. Du rapporterar till Chalmers ekonomichef.

Huvuddelen av den ekonomiadministrativa personalen på Chalmers har sin hemvist på lärosätets 13 institutioner. En stor del av redovisningschefens roll innebär att genom anvisningar, information, dialog och medverkan i utveckling av processer och systemstöd skapa förutsättningar för redovisningsarbetet över hela lärosätet. Den akademiska miljön ställer krav på täta dialoger med företrädare för olika delar av verksamheten i frågor rörande ekonomistyrning och redovisning. Chalmers mix av konkurrensutsatt finansiering som samverkar med statliga anslag innebär att ekonomisk planering, resursfördelning och redovisning/uppföljning är tätt sammanflätade. För att trivas behöver du ha ett intresse för denna helhet.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

För att passa för rollen behöver du vara Civilekonom (eller motsvarande) med fördjupning inom redovisning. Vi söker dig som har en gedigen redovisningsbakgrund, kombinerat med en förmåga och intresse av att leda både egna medarbetare och en bred, decentraliserad organisation avseende redovisningsfrågor. Du behöver därför ha erfarenhet av komplexa redovisningsfrågor och integrerade IT-miljöer inom områdena redovisning och ekonomistyrning. Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska - i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i en decentraliserad, budgetstyrd organisation eller på ett universitet/högskola.

Chalmers tekniska högskola

Chalmers tekniska högskola

Chalmers vision är att aktivt medverka till en hållbar framtid. Vår forskning och utbildning inom teknik, naturvetenskap, arkitektur och sjöfart bedrivs i nära samarbete med omvärlden. Strategin för att nå vetenskaplig excellens och relevans förverkligas inom sju flervetenskapliga styrkeområden; Energi, Hälsa och teknik, Informations- och kommunikationsteknik, Materialvetenskap, Nanoteknik och nanovetenskap, Produktion och Transport. De grundläggande vetenskaperna utgör basen och hållbarhet, innovation och entreprenörskap är viktiga drivkrafter. Chalmers har omkring 11 000 studenter och 3000 anställda. Utveckling och förnyelse har präglat Chalmers ända sen starten 1829, helt enligt grundaren William Chalmers motto: Avancez!

INTRESSERAD?

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Lead som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Sök jobbet fördomsfritt idag!
Chalmers tekniska högskola
Arbetsgivare Chalmers tekniska högskola
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2022-01-23
Anna Rydbacken
Fördomsfri rekrytering: När din kompetens är viktigare än ålder, bakgrund, namn och kön.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Anna Rydbacken

031-7612225

Placering

Chalmersplatsen 4

Räkna ut avståndet till jobbet

Andra jobb som kanske passar dig