TNG

Strategisk Trafikplanerare till Green Cargo

Intresserad av hållbara transporter via godståg? Vill du jobba som Trafikplanerare med optimering och planering på Green Cargo?

Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-09-19
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Friskvård Friskvård
Helena Björk
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Helena Björk

0709-513569

Intresserad av hållbara transporter via godståg? Vill du jobba som Trafikplanerare med optimering och planering på Green Cargo?

Som Trafikplanerare på Green Cargo får du jobba med att optimera tidtabellen för de 400 godståg som är ute på rälsen varje dag. Green Cargo trafikerar cirka 270 platser i Skandinavien vilket bidrar till komplexiteten och utmaningarna du kommer att ställas inför i rollen som Trafikplanerare.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Green Cargo erbjuder dig ett spännande arbete i en utvecklande organisation med närvarande och engagerade chefer. Du kommer jobba både strategiskt och operativt med att optimera tidtabeller för tåg och tillhörande resurser i form av lok, vagnar och personal. Syftet är att förbättra kunderbjudandet i form av effektivare och punktligare transportlösningar med snabba ledtider till konkurrenskraftiga priser. I rollen kommer du ha stor frihet att lägga upp ditt arbete efter eget huvud och jobba mot tydliga mål. Resultatet av ditt arbete är mätbart i olika nyckeltal vilket gör det lätt att följa upp och med tydlig effekt i Green Cargos produktionsplan.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Det övergripande målet är att optimera tågtidtabellen för att reducera resursutnyttjandet och säkerställa trygga och punktliga transporter till våra kunder, vilket bidrar till ökad lönsamhet. Precisionen i tågplaneringen är väsentlig eftersom det finns mycket att vinna i planeringen av tidtabeller. För att nå målen kommer du arbeta med följande:

• Optimera tågtrafiken bland annat genom att analysera tidtabeller och möten/trafikflöden och därmed skapa bättre kundlösningar samt mer kostnadseffektiv produktion
• Mäta, analysera och följa upp nyckeltal avseende infrastrukturanvändningen
• Samarbeta med interna enheter som Resursplanering, Trafikplanering och Marknad
• Ha en tät dialog med Trafikverket kring trafikplaneringen och tågplanen
• Arbeta i de olika processerna som Green Cargo har identifierat när det gäller den årliga tågplanen och den månatliga successiva planeringen

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer att jobba tätt i team med en analytiker. Du har också ett nära samarbete med hela teamet på ca 20 personer och som består av kapillärplanerare, nätverksplanerare, infraplanerare och taktiska transportledare. Man samarbetar även i tät dialog med lok- och personalplanering för att skapa effektiva lösningar. På Green Cargo är det högt i tak och medarbetarna är engagerade.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande jobb såsom trafikplanerare eller tidtabellsplanerare helst inom spårbunden trafik. Du har en eftergymnasial utbildning med inriktning logistik, ekonomi eller transport eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig. Jobbet ställer krav på att du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Eftersom du kommer att jobba mycket självständigt ser vi att du har förmågan att agera på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för att resultat uppnås. I rollen har du många både interna och externa kontaktytor varför förmågan att kunna kommunicera effektivt är viktig. Du behöver vara analytiskt lagd och snabbt förstå och kunna sätta dig in i komplexa frågor eftersom du ägnar en stor del av din arbetstid åt problemlösning på olika nivåer.

Green Cargo är mycket måna om att finna rätt person i denna tillsättning. Huvudkontoret är placerat i Solna men för rätt kandidat kan det även vara möjligt att utgå från deras kontor i Hallsberg, Malmö eller Göteborg (där det också finns kollegor inom teamet), i de fall det underlättar för dig som kandidat!

Green Cargo

Green Cargo

Green Cargo erbjuder effektiv och hållbar järnvägslogistik för det svenska näringslivet. Vår vision är att erbjuda järnvägslogistik i världsklass. Rätt gods på rätt plats vid rätt tillfälle i rätt skick - trygga transporter för kunden till minsta möjliga kostnad för miljön. Vi är 1900 medarbetare inom olika yrken och skiftande tjänster. Hos oss är trivseln och stoltheten hög och möjligheten till karriärutveckling är stor, vilket gör att de flesta väljer att stanna länge hos oss. Vi söker medarbetare som med sin kompetens och sitt engagemang vill och kan bidra till att nå uppsatta mål.

INTRESSERAD?

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Sök jobbet fördomsfritt idag!
Green Cargo
Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-09-19
Helena Björk
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Helena Björk

0709-513569

Räkna ut avståndet till jobbet


Svetsarvägen 10, Solna


map

Andra jobb som kanske passar dig