TNG
Kim Swing, HR-direktör på Ahlsell, gästar Unbiased Day 2022.

Lästid: 2 minuter

Kim Swing, HR-direktör på Ahlsell, gästar Unbiased Day 2022

Do’s and don’ts under mångfaldsarbetet

Kim Swing är HR-direktören som de senaste fem åren drivit ett aktivt arbete för öka mångfalden inom Ahlsell-koncernen. På Unbiased Day 2022 delar hon med sig av sina insikter från resans gång och varför inkludering är så viktigt för att nå hela vägen. Du kommer väl?

Anmäl dig här!

Ahlsell, som är den ledande tekniska distributören i Norden inom installationsprodukter, verktyg och maskiner, har idag cirka 3 800 anställda i Sverige. Bolaget har länge legat i framkant och arbetat aktivt med mångfald och inkludering. Under ledning av Kim Swing har arbetet dessutom intensifierats ytterligare de senaste åren.
Ett konkret exempel är Ahlsells mångfaldhetsgrupp med ledare handplockade från olika delar av företaget. De agerar nu förändringsledare och driver arbetet med att väva in mångfald och inkludering som en självklar del av verksamheten.

Under sin föreläsning ”Insikter: Do’s and don’ts från Ahlsells mångfaldsresa” kan du som deltagare förvänta dig konkreta tips och delade lärdomar från Kims år på Ahlsell.

Jag kommer att vara konkret och dela med mig av vad vi gör i praktiken för att öka mångfalden och hur viktigt detta med inkludering är för att lyckas med sitt mångfaldsarbete.

Kim Swing

3 frågor till Kim Swing inför Unbiased day 2022

Vad är det som gör att du brinner för mångfald och inkludering?

– Jag är övertygad om att en mångfald av perspektiv utvecklar både företag och individer och gör att vi bättre förstår våra kunder. Jag brinner också för att våra medarbetare skall uppleva psykologisk trygghet då det inte bara får oss att må bra utan även gör att vi presterar bättre som individer och i grupp. Har vi psykologisk trygghet så vågar vi bland annat uttrycka våra åsikter och tankar vilket gör att vi drar nytta av mångfalden av perspektiv i en grupp.

Vad är dina viktigaste lärdomar från arbetet på Ahlsells?

– Förändringsledning, tålamod och nyckeltal. Det handlar om att berika oss med fler perspektiv, uppmärksamma oss på våra fördomar och skapa processer som stöttar våra ledare att ta bättre beslut. Till exempel en kompetensbaserad rekryteringsprocess. I kombination med utbildning och processer behövs nyckeltal. Det vi mäter får uppmärksamhet.

Vad vill du att deltagarna ska ta med sig från din föreläsning?

– Inspiration och konkreta tips!

Missa inte Unbiased Day 2022! Årets stora trendevent inom fördomsfri rekrytering från oss på TNG och Ada Digital. Riktat till chefer, HR-specialister eller HR-studenter som vill få de senaste trenderna i branschen. Eventet som är helt kostnadsfritt sker digitalt torsdagen den 28 april kl. 8.15-11.30. Anmäl dig redan idag!

Anmäl dig här!

Rekommenderat för dig