TNG
Rebecca Henriksson är ansvarig för TNGs utbildningsverksamhet TNG Evolve.

Missa inte höstens kurser inom fördomsfri rekrytering

Stort intresse för intervjuteknik

Är du intresserad av upskilling och vill säkra framtidens kompetens på din arbetsplats? Missa inte höstens spännande kursutbud från oss på TNG Evolve.
En nyhet är också att Rebecca Henriksson tar över stafettpinnen för vår utbildningsverksamhet.

I sin nya roll som produktägare kommer Rebecca Henriksson, som även jobbar som Customer Success Manager på TNG, fortsätta utveckla TNG Evolve. En utbildningsverksamhet som TNG startade för fyra år sedan.

– Det finns en stor efterfrågan från företag, vilket är jättekul. Många vill ta del av vår expertis kring fördomsfri rekrytering och veta mer om hur vi tänker och jobbar samt få hjälp att själva omsätta detta i praktik, säger hon.

Flera aktuella kurser i höst

Rebecca Henriksson tar över ansvaret för att vidareutveckla TNGs utbildningsverksamhet.

Sedan start har runt 1000 chefer och HR-specialister gått någon av Evolves utbildningar. Utbildningsverksamheten startades som en del av TNGs vision att arbeta för en mer hållbar arbetsmarknad och sprida den kunskap och erfarenhet som bolaget byggt upp de senaste 15 åren.

I höstens kursutbud återfinns bland annat en grundkurs i fördomsfri rekrytering, en kurs i rekrytering och intervjuteknik för chefer och en kurs i digital kandidatattraktion och Talent Acquisition. Alla sker online. Sedan finns alltid möjlighet att skräddarsy utbildningar utifrån en organisations egna behov.

Rebecca Henriksson kommer dessutom att titta närmare på nya potentiella utbildningsområden att satsa på framåt.

– Onboarding känns till exempel som ett högaktuellt ämne, liksom kandidatupplevelse, hur man ökar mångfalden och undviker vanliga diskrimineringsfällor, säger hon.

Stor efterfrågan på rekryteringsutbildningar

Rebecca har fått ett bra utvecklingsunderlag från chefer och HR-specialister runt om i landet. Bland de 200 svar som kom in uppger hela 75 % att de gärna skulle vilja gå en kurs inom fördomsfri rekrytering.

Störst intresse finns för kurser kring intervjuteknik (42 %), hur man ökar mångfalden vid rekrytering (41 %), datadriven rekryteringsuppföljning (37 %) och diskrimineringsfällor (37 %).

– Vår enkät bekräftar vår egen uppfattning om att det finns ett stort intresse för TNGs kärnfrågor. Vilket gör mig än mer taggad att vidareutveckla våra utbildningar framåt. Vi vill gärna dela med oss och fortsätta sprida kunskap, säger Rebecca Henriksson.

Intresserad att veta mer om TNG Evolves utbildningar? Klicka dig vidare via länken nedan!

Aktuella utbildningar

Rekommenderat för dig