TNG
cv-omvand-rekryteringsprocess-fordomsfri

Vår omvända rekryteringsprocess

Fakta framför magkänsla – därför rekryterar vi omvänt.

Det fanns en tid när CV var allt inom rekrytering och bemanning. Med ett riktigt bra CV kunde du söka ett jobb och slå världen med häpnad. Men idag vet vi bättre. Det är därför vi på TNG valt att utmana branschens traditionella rekryteringsprocess. Hur? Genom att helt enkelt vända upp och ner på den. Med vår omvända, fördomsfria och datadrivna rekryteringsprocess sätter vi fakta framför ”magkänsla” för att hitta de bästa kandidaterna till just din arbetsplats.

Tack vare den samlade vetenskapen inom området kan vi idag veta vad som bäst förutsäger framtida prestation. Eller med ett annat ord – vilken potential en person har för den aktuella tjänsten. Det viktigaste är inte vad en människa har gjort, utan vad hen kan åstadkomma framöver. Det är morgondagens stordåd och arbetspotential vi vill åt. Inte en resumé av gårdagen.

Egentligen är allt väldigt logiskt. Det är bättre att tänka med hjärnan än fatta beslut efter den berömda ”magkänslan”. Fler objektiva bedömningar, färre subjektiva åsikter. Resultatet blir fördomsfri och kompetensbaserad rekrytering som bidrar till ökad mångfald, innovation och lönsamhet på din arbetsplats!

Omvänd rekrytering - TNG, specialister på fördomsfri rekrytering
Omvänd rekryteringsprocess

Så funkar det!

  1. Kravprofil

    Tillsammans med ansvarig chef tar vi fram en kravprofil, där vi väljer ut aktuella kompetenser och kunskapskrav.

  2. Digitala screeningtester

    Beroende på vilka kompetenser som efterfrågas väljer våra erfarna rekryterare ut ett testpaket med arbetspsykologiska screeningtester. Alla sökande får sedan anonymt genomföra testerna – innan vi läser deras CV. Detta för att undvika att påverkas av magkänsla och förutfattade meningar. Efter det gör vi en sammanvägd kompetensbedömning och tar fram ett första urval av kandidater som matchar kravprofilen.

  3. Personlig anställningsintervju

    Beroende på hur kandidaterna svarar i testerna får de utvalda kompetensbaserade följdfrågor i den personliga anställningsintervjun (semi-strukturerad intervju). Allt för att hitta den kandidat som bäst matchar tjänstens krav.

Graf över hur man kan bedöma kompetens (Schmidt 2012)

Begåvningstest rankas högst

Att perfekt förutsäga en persons prestation är omöjligt. Däremot finns forskning som tydligt visar att CV och en kandidats historia inte säger så mycket om hur hen kommer prestera framöver. Begåvningstest rankar däremot högst – se bilden till höger. Det vill säga test som bedömer förmågan att ta till sig ny information, hantera problemlösning och ställas inför nya situationer.

Kompetensbaserad och omvänd rekryteringsprocess

Omvänd rekryteringsprocess – fördelar för dig

Genom att tidigt i processen testa alla sökande rätar du snabbare ut eventuella frågetecken. Det blir inte bara enklare att hitta rätt kandidater, utan du får dessutom ett mer objektivt beslutsunderlag och minimerar risken att rekrytera fel. Felrekrytering kostar som bekant både tid, pengar och inte minst energiläckage och kanske tappat förtroende.

Vi har också märkt att vi hittar andra kandidater jämfört med tidigare – kandidater som vi tidigare valt bort på fel grunder. Att testa kandidater är inte nytt, men att göra det tidigt i processen är ett nytt förhållningssätt. Det gör att alla kandidater får samma chans. Kort sagt, ökad konkurrenskraft.

Ska vi öka även din? Välkommen att höra av dig!

Vill du veta mer om vår omvända rekryteringsprocess?

Lämna dina uppgifter här, så kontaktar vi dig så snart som möjligt!