TNG
spikrak eller brokig karriär - en jobbpodd från tng

Nytt poddavsnitt: Spikrak eller brokig karriär – vad passar dig?

Slår du upp ordet karriär, så handlar det om en persons utveckling i arbetslivet. Men idag kan karriär vara så mycket mer än bara det. I detta avsnitt av TNG:s jobbpodd ”Tack för din ansökan” diskuterar våra rekryterare  hur synen på karriär har förändrats och de olika karriärvägar som finns idag.

Den traditionella synen på karriär är att en person ska börja längst ner på stegen och sedan sakta klättra uppåt, för att vid något tillfälle bli chef och sedan avsluta karriären på topp när det är dags för pension. Den karriärvägen finns inte längre. Med dagens flexibla arbetsmarknad, gigeconomy och synen på specialister så öppnar sig istället flera nya karriärvägar.

En typ av karriär kan vara att bli specialist. Det vill säga att du inte klättrar uppåt utan fördjupar din kunskap och blir experten som har spetskompetens inom ditt område. En annan är att vara generalist, där du utvecklar dig på bredden antingen att man byter bransch men har samma typ av roll eller att man tar sig an flera uppgifter på samma företag. Sedan finns givetvis chefsspåret, men det är också vanligt idag att vara chef under ett par år för att sedan gå tillbaka till att vara specialist. Det är också en typ av personlig utveckling i arbetslivet. Dessa frågor och andra diskuteras i avsnittet samt hur rekryterare ser på synen kring olika karriärvägar när du söker jobb.

Dessutom diskuteras:

  • Vad innebär det att göra karriär?
  • Hur byter du spår och inriktning i din karriär?
  • Hur pratar jag med min chef om min karriär och utveckling?

Medverkande rekryterare: Rebecca Hallberg och Johanna Hellman
Programledare: Mathias Ahdrian
Sugen på att byta karriär? Se alla våra lediga jobb!

Lyssna på alla avsnitt av TNG:s jobbpodd här!