TNG
Våra 3 favoritkällor för HR i Corona-tider

Topp-3 kunskapskällor för HR i coronatider

På TNG följer vi som de flesta företag allt som händer på arbetsmarknaden just nu. Informationsflödet i dessa coronatider är gigantiskt och svårt att överblicka. Vi har därför valt att plocka ut några av våra favoritkällor där HR-specialister och chefer kan hämta information som hjälper dem här och nu. Håll till godo!

Facebook-gruppen Nätverk HR

Gruppen Nätverk HR är en av Facebooks mest välbesökta communities av svenska HR-specialister. Här delar många inom HR  med sig av tankar, funderingar och tips kring HR-arbetet och rekrytering. Men just nu är det coronaviruset, och dess påverkan på arbetsmarknaden, det givna och mest populära ämnet. En öppen och ärlig dialog där inget ämne är förbjudet och alla bidrar med diskussioner och idéer. Helt klart värdefullt att gå med i gruppen i dessa tider.

Till Nätverk HR

 

Sverige HR-förening och sajten People

Sverige HR-förening producerar just nu mycket innehåll kring HR:s roll under coronakrisen. Det är guider, tips och tricks. I en av deras senaste artiklar intervjuar de HR-chefer kring krisen. Läsvärt och ger insikt i hur andras verksamheter fungerar i dessa tider.

Sveriges HR Förening har också gått samman med HR Sverige Bloggen och gemensamt bygger de en svensk kunskapsbank med tips och frågor kring Covid-19 för företag, chefer och HR-specialister. Väl värd att besöka. Länken hittar du nedan.

HR People HR-Sveriges kunskapsbank

 

Internationalla Wikis för att jobba remote och allt man kan tänka sig om corona

Allt fler medarbetare arbetar hemma och frågeställningarna är många. Flera HR-avdelningar ska också klara av att svara på frågor kring remote-arbete i globala organisationer. Som tur är finns det en hel del företag som bygger upp olika wikis för HR och som är relaterade till Covid-19. Två av de mest populära hittar ni här.  Och nya länkar tillkommer varje dag.

Jobba remote Wiki Crowdsourcat om Corona och HR