TNG

Därför samarbetar SEB med TNG i rekryteringen till Tech-programmet

Som sökande till ett ledigt jobb kan det ibland kännas förvirrande. Du vill jobba på SEB men ska skicka in ansökan till TNG – varför då? Vi ställde 5 snabba frågor till Katarina Ärlestad, Communication & Employer Branding Partner på SEB.

SEB:s Tech-program är ett sex månader långt talangprogram som kombineras med en nyanställning som specialist inom IT och Tech. Det är ett populärt program, som varje år lockar hundratals sökande – främst nyexaminerade studenter, som alla vill knipa en av de åtråvärda platserna.

För att lyckas ta hand om alla ansökningar och göra ett fördomsfritt och rättvist urval, har SEB sedan 2018 valt TNG som rekryteringspartner. Men vad innebär det i praktiken för dig som vill söka?

"TNG har en modern och fördomsfri rekryteringsprocess – något som ligger helt i linje med vår inkluderings- och mångfaldspolicy på SEB."

Katarina, hur kommer det sig att ni har valt TNG som rekryteringspartner för ert Tech-program?
TNG har en modern och fördomsfri rekryteringsprocess – något som ligger helt i linje med vår inkluderings- och mångfaldspolicy på SEB. Exempelvis får alla sökande direkt göra digitala tester som är relevanta för jobbet, innan TNG gör ett fördomsfritt urval baserat på helheten av ansökan. TNG letar enbart efter avgörande kompetenser och våra grundkrav bortskalat från vem det är som söker, eller var de har studerat. TNG är också snabba med att träffa våra sökande på intervju. Det känns positivt och gör att våra kandidater snabbt får besked om de har gått vidare i processen.

Hur har TNG bidragit till en bättre sökupplevelse för era kandidater?
Snabbheten i tillsättningarna och att våra kandidater tidigt får veta om de är aktuella för en tjänst tror jag är mycket värdefullt. Samtidigt kan alla sökande löpande följa sin ansökan hos TNG – något som gör att det hela tiden är tydligt för kandidaterna var de befinner sig i rekryteringsprocessen.

Varför är fördomsfri rekrytering viktigt för er?
Vi vet att mångfald och olika perspektiv i våra team är grunden för att vi ska kunna göra ett bra jobb och möta våra olika kunder på bästa möjliga sätt. Det gäller i alla våra roller, där Tech-programmet självklart har en viktig del.

Vad är det som gör SEB till en ovanligt bra arbetsgivare?
Massa saker! Men om jag ska välja en anledning så är det alla möjligheter som finns på SEB. Jag har själv jobbat i alla SEBs divisioner och testat flera olika roller vilket gör att jag alltid känner att jag utvecklas och utmanas.

Har du något tips till de som funderar på att söka till nästa år?
Ta reda på så mycket du kan om SEB, vi ska välja varandra! Och var dig själv och gör ditt bästa. Du kan känna dig helt trygg med att du kommer att bedömas på ett schysst och rättvist sätt då vår rekryteringsprocess till Tech-programmet är fördomsfri och baseras på din faktiska kompetens.

Skicka din intresseanmälan till SEB:s Tech-program idag!

Ansökningsperioden för Tech-programmet 2021 öppnar i november 2020 men redan nu kan du snabbt och enkelt registrera ditt intresse, så ger vi dig löpande nyheter om SEB och påminner när det är dags att söka!
Vi behöver ditt samtycke.

Du kan alltid ändra dig när du vill genom att klicka på avprenumerationslänken längst ner i alla mail du får från TNG, eller genom att kontakta oss på info@tng.se. Vi delar inte din information vidare utanför TNG Group AB och Skandinaviska Enskilda Banken AB. För att läsa mer om vår integritetspolicy, vänligen besök tng.se/integritetspolicy. Genom att klicka på länken nedan godkänner du att vi använder din information enligt ovan.