TNG

Samarbete mellan SEB och TNG

Modern och fördomsfri rekrytering i fokus för SEBs Tech-program

Som sökande till ett ledigt jobb kan det ibland kännas förvirrande. Du vill jobba på SEB men ska skicka in ansökan till TNG – varför då? Vi ställde 5 snabba frågor till Malin Brant-Lundin, Global Head of Employer Branding på SEB.

Tech-programmet är ett sex månader långt talangprogram där du redan från dag ett blir anställd i en specifik tjänst inom IT och Tech på SEB och har möjlighet att ”lära dig på jobbet” samtidigt som du går programmet. Det är ett populärt program som varje år lockar tusentals sökande – främst nyexaminerade studenter – som alla vill knipa en av de åtråvärda platserna.

För att lyckas ta hand om alla ansökningar och göra ett fördomsfritt och rättvist urval, har SEB sedan 2018 valt TNG som rekryteringspartner. Men vad innebär det i praktiken för dig som vill söka?

TNG har en modern och fördomsfri rekryteringsprocess – något som ligger helt i linje med vår inkluderings- och mångfaldspolicy på SEB.

Malin Brant Lundin - Global Head of Employer Branding på SEB - berättar om samarbetet med rekryteringspartners TNG

Malin Brant-Lundin på SEB

Malin, hur kommer det sig att ni valt TNG som rekryteringspartner för ert Tech-program?

En av anledningarna är att TNG har en modern och fördomsfri rekryteringsprocess – något som ligger helt i linje med vår inkluderings- och mångfaldspolicy på SEB. Exempelvis får alla sökande direkt göra digitala tester som är relevanta för jobbet, innan ett fördomsfritt urval görs baserat på helheten av ansökan där vem som söker eller var de har studerat helt har skalats bort.

Hur har TNG bidragit till en bättre sökupplevelse för era kandidater?

TNG är snabba både vad gäller att tillkalla de utvalda kandidaterna till intervju samt att återkoppla om de gått vidare i processen. Snabbheten i tillsättningarna och att våra kandidater tidigt får veta om de är aktuella för en tjänst tror jag är mycket värdefullt. Samtidigt kan alla sökande löpande följa sin ansökan hos TNG – något som gör att det hela tiden är tydligt för kandidaterna var de befinner sig i rekryteringsprocessen.

Varför är fördomsfri rekrytering viktigt för er på SEB?

På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för långsiktig framgång, innovation och tillväxt. För att leverera service i världsklass till våra kunder och samhället i stort. SEB ska vara en plats där alla ser fram emot att komma till jobbet. Att du är värderad och respekterad oavsett personlig identitet, och där alla ska ha samma möjligheter att nå sin fulla potential.

Vad är det som gör SEB till en ovanligt bra arbetsgivare?

Massor av saker! Framför allt förstås alla härliga kollegor här på SEB och den oerhört trevliga samt varma kulturen. Jag vill också lyfta vårt interna företagsuniversitet – SEB Campus. En digital läroplattform där alla medarbetare har möjlighet att kontinuerligt fortbilda sig och dessutom få officiella universitetspoäng. För oss på SEB är kontinuerligt lärande en del av vår kultur och något alla medarbetare uppmuntras att avsätta tid till.

Något som jag personligen också är väldigt stolt över, är det samhällsansvar vi tar. SEB har ända sedan företagets start för 160 år sedan spelat en aktiv roll i samhällsutvecklingen. Vi bidrar med finansiella insatser och ansvarstagande samt stöttar företag, entreprenörer och innovativa bolag som har fokus på hållbarhet.

Har du något tips till de som funderar på att söka till nästa år?

Ta reda på så mycket du kan om SEB, vi ska välja varandra! Var dig själv och berätta varför just du vill börja på SEB och vad du kan bidra med.

Varmt välkommen med din ansökan och lycka till!

Tidigare deltagare på SEB tipsar om att du redan nu kan göra intresseanmälan för Tech-programmet 2021 4

Ansök till SEB:s Tech-program idag!

Nästa programstart av SEB:s Tech-program är i september 2021. Ansökningsperioden är öppen fram till mitten av januari. I varje jobbannons kommer det finnas en djupare beskrivning av respektive roll. Läs gärna allihop och upptäck vilka affärsområden och utmaningar inom SEB som lockar dig mest!

För att söka behöver du ha eller inom kort ta en examen som civilingenjör, en examen inom systemvetenskap, IT management eller motsvarande utbildning. Vi värdesätter också kortare erfarenhet från arbete inom IT, teknik och/eller bank- och finanssektorn. Engelska är vårt affärsspråk och vi använder det i all kommunikation och gruppaktiviteter.

Läs mer om varje roll och sök idag!