TNG
Gör en intervju med världens första riktiga sociala rekryteringsrobot.

Bli först i världen att intervjuas av en social rekryteringsrobot

Nu drar vi igång arbetet med att träna upp Tengai – vår nya fördomsfria rekryteringsrobot. Vi behöver nu dig som vill vara med och bidra till en hållbar arbetsmarknad och forskning kring fördomsfri rekrytering! Vad du behöver göra? Träffa Tengai och bli intervjuad. Ansökan hittar du längst ner på den här sidan!

Tengai Unbiased är TNG:s och Furhat Robotics nya rekryteringsrobot. Tillsammans utvecklar vi en fördomsfri social AI-robot som ska assistera våra rekryterare i deras arbete. Tengai är en fysisk robot med mänskliga drag, inte en chatbot som ofta får benämningen rekryteringsrobot inom HR-världen.

AI-roboten från Furhat Robotics kan visa komplexa känslorTanken är att Tengai ska bidra till att göra TNG:s rekryteringsprocess ännu mer rättvis – objektiv oavsett sökandes ålder, kön, ursprung och utseende. Och på sikt också fördomsfritt kunna hantera sökande med funktionsnedsättningar som t ex ADHD och autism (neurodiversity). Sökande som, tyvärr omedvetet, ofta väljs bort av mänskliga rekryterare.

Med din hjälp vill vi nu integrera TNG:s kompetensbaserade och fördomsfria rekryteringsmetodik i Tengai. Vi på TNG kommer lära hen att intervjua fördomsfritt och behöver personer som vill vara med i det här unika forsknings- och utvecklingsarbete.

Fördomsfria algoritmer

Intervjuerna är ett av de viktigaste momenten i projektet. Det är viktigt att Tengai blir programmerad med fördomsfria algoritmer, och inte kod som färgas av fördomar och förutfattade meningar och påverka robotens framtida agerande. Det är kritiskt för oss att inte göra samma misstag som t ex Amazon har gjort, där de programmerade sin rekryteringsrobot med tidigare använd data från ett kraftigt begränsat urval (så kallad predikativ data).

Även KTH kommer parallellt, inom ramarna för projektet, att bedriva ett forskningsarbete kring fördomsfri rekrytering och sociala robotar. Låter det spännande? Det tycker vi! Här nedan hittar du mer detaljer.

Därför ska du delta

  • Du blir först i världen med att bli intervjuad av en fördomsfri och social robot! Inte en chatbot utan en riktig robot.
  • Du är med och bidrar till en hållbar arbetsmarknad där kompetensen sätts främst oavsett vad du heter, din etiska eller socioekonomiska bakgrund, erfarenhet, ålder eller kön.
  • Du hjälper oss bidra till att minska diskriminering på arbetsmarknaden.
  • Och så hoppas vi att du kommer tycka det är kul! En upplevelse att ta med dig inför framtidens arbetssökande.

Praktiska detaljer

NÄR?
Första intervjuomgången kommer att ske mellan december och januari. Fler intervjuer kommer att genomföras under 2019.

VAR?
Intervjuomgång 1: Hos TNG på Västra Järnvägsgatan 15, Stockholm. Intervjuomgång 2:  I Malmö, Göteborg, Stockholm och Örebro under 2019.

TIDSÅTGÅNG?
ca 1 timme.

DIN PROFIL?
Oviktig. Alla är välkomna som pratar flytande svenska (enda språket Tengai kan just nu), med eller utan brytning, samt gärna medverkande med stark dialekt. Målet är att träffa så många olika jobbsökare som möjligt.

NÄSTA STEG?
Skicka in din intresseanmälan  nedan – ingen CV behövs. Så kontaktar vi dig per e-post med mer detaljer. Vi kommer att höra av oss löpande, då du kan bli inbjuden såväl under första intervjuomgången liksom senare.

Anmäl ditt intresse idag!