TNG

Tjänsten är tyvärr tillsatt

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Applikationsingenjör inom halvledarindustrin

Förända elektronikindustrin med SiC-krafthalvledare tillsammans med II-VI (tidigare Ascatron) i Stockholm.

Är du applikationsingenjör och har erfarenhet av kraftelektronik och testning av krafthalvledare? Vill du arbeta med modellering av applikationer och demonstrationer av systemprestanda?

II-VI i Kista, Stockholm, utökar sin R&D- och produktionsverksamhet med en erfaren applikationsingenjör för att kunna möta den utbredda efterfrågan av krafthalvledare i kiselkarbid (SiC). I rollen kommer du se till att de unika kraftkomponenterna har rätt specifikationer och ge support till företagets kunder vid systemimplementeringar. Vill du vara med och förändra fordons-, IT- och energisektorn mot en mer hållbar framtid? Välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Med en historia av att vara ett litet start-up (tidigare Ascatron), och som idag är en del av ett globalt teknikföretag, får du arbeta på en innovativ och utvecklande arbetsplats i teknikens framkant. Här får du:

Se fler lediga tjänster hos II-VI: https://www.tng.se/ingenjorsjobb-ii-vi-stockholm/ 

Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Bonus
Bonus
Sjukvårds&shyförsäkring
Sjukvårds­försäkring
Karriärs&shymöjligheter
Karriärs­möjligheter

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Ditt huvudansvar är att utveckla kraftelektroniska applikationer för våra SiC-komponenter. Du kommer att: 

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer dagligen samarbeta med ingenjörer inom design, material, tillverkning, test samt kvalitet och tillförlitlighet. Rollen innebär att du manövrerar flera projekt samtidigt och du kommer ha många externa kontakter. Förmågan att utveckla och underhålla interna och externa relationer samt delta i kunskapsöverföring inom och mellan arbetslag kommer vara av stor betydelse.

Detta är en heltidsställning och du rapporterar till gruppledaren för Device Development.

VEM ÄR DU?

Vi söker en civilingenjör i elektronik eller teknisk fysik som har minst 10 års erfarenhet från elektronikindustrin. Du har mycket kunskap inom kraftelektronik och testning av krafthalvledare. Det är dessutom en fördel om du har erfarenhet av krafthalvledare, elektronikkretsar och(/eller) SiC-teknologi. Rollen kräver även att du talar och skriver engelska flytande. 

För att både trivas och lyckas i rollen bör du vara en driven och innovativ problemlösare med ett starkt kundfokus. Du har också förmågan att samarbeta i grupp och skapa långsiktiga relationer.

Alla lediga jobb