TNG
Brandingenjör till Räddningstjänsten i Göteborg!

Brandingenjör till Räddningstjänsten i Göteborg!

Vi förebygger bränder och olyckor varje dag; vill du bli en del av oss?

Arbetsgivare Räddningstjänsten Storgöteborg
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-09-23
Flexibel arbetsplats Flexibel arbetsplats
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Friskvård Friskvård
Sandra Eriksson
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Sandra Eriksson

031-761 22 27

Vi förebygger bränder och olyckor varje dag; vill du bli en del av oss?

Nu söker vi dig som vill arbeta som Brandingenjör inom Myndighetsavdelningen hos oss på Räddningstjänsten i Storgöteborg. Vi söker medarbetare till våra två spännande enheter; explosivt och brandfarligt eller samhällsplanering!

Du kommer vara placerad centralt i Göteborg, på stationen i Gårda och tillhöra ett team präglat av nyfikenhet, öppenhet, samarbete och viljan att utvecklas! Varmt välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Här får du vara med att bidra till en tryggare och säkrare vardag för drygt 800 000 invånare i 6 kommuner. Vi erbjuder dig en givande roll som bland annat innebär ett förebyggande arbete vid stora samhällsprojekt som Västlänken och Karlatornet. Det kan också handla om att följa med i utvecklingen kring nya energislag, i syfte att skapa en trygg och säker hantering av brandfarliga och explosiva varor. Dessutom hanterar vi nordens största hamn med två raffinaderier. Här får du vara med och bidra med din kunskap och nyfikenhet! 

Vi kan erbjuda en arbetsplats där trivsel, personlig utveckling samt balans mellan arbetsliv och privatliv står i fokus. Som exempel ges våra medarbetare möjlighet att träna på arbetstid och får tillgång till ett brett utbud av träningsaktiviteter. Vi tillämpar också "80/20", vilket innebär att du en dag i veckan får möjlighet att arbeta med någonting utanför dina arbetsuppgifter. Att vi ständigt får höga betyg i medarbetarundersökningar är vi givetvis också väldigt stolta över!

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att styras av vilken enhet du rapporterar till. Du förväntas vara påläst och kontinuerligt uppdaterad kring gällande lagstiftning och branschpraxis och fungera som stöd och kunskapsresurs åt övriga handläggare och chefer. 

Ett urval av arbetsuppgifter:

  • Bidra med din specialistkompetens genom att handlägga och besvara inkomna remisser enligt PBL/LSO, Miljölagen och andra regelverk.
  • Handläggning av tillstånds-och tillsynsärenden inom ramen för Lagen om brandfarliga och explosiva varor (LBE).
  • Bistå kommunernas bygglovshandläggare med din sakkunskap.
  • Medverka vid framtagande av styrande dokument inom plan och byggprocesser.
  • Medverka vid behov i förbundets övergripande olycksförebyggande arbete.
  • Rådgivning och information till tredje man.
  • Bidra till enhetens kontinuerliga utvecklingsarbete, samt delta i utveckling av arbetsmetoder, rutiner och mallar.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Tjänsten utgår ifrån vår station i Gårda, med närhet till kollektivtrafik och goda parkeringsmöjligheter. Vi erbjuder också flexibilitet i goda möjligheter att arbeta på distans. Myndighetsavdelningen består av totalt ca 70 medarbetare, enheterna Brandfarligt och Explosivt samt Samhällsplanering består av team på ca 7-10 personer vardera.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig med Brandingenjörsexamen från teknisk högskola, och som med ditt pedagogiska, kommunikativa sätt kan förmedla din kunskap vidare till såväl myndigheter som privatpersoner. Du trivs i ett omväxlande administrativt arbete där många interna och externa kontakter ingår, och har goda kunskaper i Office-paketet. Du ser helheten såväl som detaljer, och kan på ett självständigt sätt strukturera och prioritera ditt arbete.

B-körkort krävs.

Räddningstjänsten Storgöteborg

Räddningstjänsten Storgöteborg

Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG) är ett kommunalförbund med sex medlemskommuner, Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Härryda, Partille och Lerum, sammanlagt 830 000 invånare. I dessa kommuner ansvarar vi för räddningstjänst enligt Lagen om skydd mot olyckor. Vårt uppdrag innebär att förebygga och begränsa olyckor, genomföra räddningsinsatser samt arbeta aktivt med samhällets risk- och hotbildsanalyser. RSG deltar i räddningstjänstens utveckling genom samverkan lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.
Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande arbetsplats med 850 anställda där idéer och initiativ är välkomna. Om du gillar att arbeta för och med människor kommer du att trivas här. Vi strävar efter att spegla samhället i stort för att vinna de fördelar som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald ger. Friskvård är viktigt för oss och alla medarbetare har tillgång till olika träningsaktiviteter på arbetsplatsen.
Läs mer om Räddningstjänsten Storgöteborg här: www.rsgbg.se

Arbetsgivare Räddningstjänsten Storgöteborg
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-09-23
Sandra Eriksson
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Sandra Eriksson

031-761 22 27

Räkna ut avståndet till jobbet

Åvägen 2