TNG
Engagerad Produktchef till Ahlsell i Malmö
Detta jobb ligger som Förhandsgranskning

Engagerad Produktchef till Ahlsell i Malmö

Nu söker vi en affärsmässig och engagerad Produktchef som vill arbeta inom området Svets och Slip till Ahlsell i Malmö!

Arbetsgivare Ahlsell Sverige AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-12-31
Tjänstebil Tjänstebil
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
6 v semester 6 v semester
Friskvård Friskvård
Rebecca Andersson
Följ din ansökan så att du får uppleva hur en fördomsfri rekrytering ska gå till. På riktigt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Rebecca Andersson

070-486 55 77

Nu söker vi en affärsmässig och engagerad Produktchef som vill arbeta inom området Svets och Slip till Ahlsell i Malmö!

Vill du vara med och utveckla sortimentstrategier? Motiveras du av att driva försäljning och lönsamhet? Vi på Ahlsell behöver nu förstärka vårt kategoriteam inom Tung Industri med en Produktchef inom området Svets och Slip. Som Produktchef arbetar du i en central roll där du driver och ansvarar för ditt produktområde på den svenska marknaden parallellt med att du samarbetar tvärfunktionell i den nordiska organisationen. Trivs du att arbeta i en roll som innebär relationsbyggande, förhandling och att vara Ahlsells ansikte utåt? Då kan denna tjänst hos Ahlsell i Malmö något för dig!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Ahlsell är en organisation med ett stort engagemang och öppet arbetsklimat, där du ges ansvar och möjligheter att utvecklas. Våra värderingar – Ansvar, Öppenhet och Enkelhet – vägleder oss i vardagen. Vi på Ahlsell strävar efter att göra tillvaron enklare för våra medarbetare och kunder. Våra kunder är proffs som bygger, installerar, reparerar och underhåller. Tillsammans med dem löser vi dagliga utmaningar och gör deras vardag enklare. Visste du att vi har en av Sveriges största säljkårer, mest besökta webbshop och logistik i världsklass?

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

I rollen som Produktchef ansvarar du för din affär och ditt sortiment utifrån marknadens behov. Du medverkar i arbetet med vår nordiska leverantörsstrategi inom ditt område och ansvarar för leverantörsfrågor, relationer och förhandlingar inom ditt sortimentsområde på den svenska marknaden. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att:

  • Driva sortimentstrategi och utveckling inom ditt område Svets och Slip på den svenska marknaden.
  • Medverka i nordiskt kategoriteam för att utveckla och harmonisera sortiments- och leverantörsstrategier.
  • Ha nära dialog med säljorganisationen för att säkerställa utvecklingen av produktområdet.
  • Bygga långsiktigt förtroende med marknadens största leverantörer och ansvara för kostnadsperspektivet och prishantering.
  • Delta i leverantörs- och avtalsförhandlingar samt säkerställa leveransförsörjning genom upphandling och avtal.
  • Ansvara för utveckling av kategoriplaner och driva EMV projekt i linje med kategoriplanerna.
  • Säkerställa att rätt artikeldata/produktinformation finns tillgänglig och att försäljningsorganisationen har rätt produktkunskap.
  • Driva och genomföra kampanjer.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Ahlsells svenska kategoriteam Tung Industri inom divisionen Industri utgår idag från kontoret i Malmö, vilket naturligt blir din placeringsort. I rollen som Produktchef har du ett kommersiellt ansvar och stort handlingsutrymme, samtidigt som det finns stöd i kategoriteamet. Tjänsten är på heltid och representation och resor är periodvis förekommande. Du rapporterar till Head of Procurement.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

För att lyckas som Produktchef ser vi att du har erfarenhet av att arbeta i en kommersiell roll och vana av att driva förhandlingar. Du har god produktkännedom och erfarenhet av behov inom tillverkande industri, samt är bekant med relevanta lagar och regleringar. Har du erfarenhet inom området Svets och Slip är det meriterande. Har du erfarenhet av att arbeta med kategoristyrning, supplier relationship management och av att analysera stora datamängder är det meriterande. Vidare har du goda systemkunskaper, framför allt i Excel, och är flytande i svenska och engelska i tal och skrift. 

Som person är du fokuserad, strukturerad och har god förmåga att hantera stora mängder information och data. Du trivs när du får ta initiativ, utveckla affären och dess lönsamhet och när du får omsätta idéer till handling. Vidare är du självgående och kunnig inom ditt yrkesområde och har förmåga att utveckla och bygga relationer.

Ahlsell Sverige AB

Ahlsell Sverige AB

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter cirka 31 miljarder SEK. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med drygt 5 700 medarbetare, över 240 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Ahlsell Sverige AB
Arbetsgivare Ahlsell Sverige AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-12-31
Rebecca Andersson
I de första stegen under vår rekrytering är du helt anonym, vi vet inte ålder, namn eller kön.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Rebecca Andersson

070-486 55 77

Räkna ut avståndet till jobbet

Höjdrodergatan 28, Malmö