TNG

HSM-Chef till St1 Refinery AB i Göteborg

Drivs du av miljöarbete och operativt ledarskap? St1 Refinery söker chef för hälsa, säkerhet och miljö!

Arbetsgivare St1 Refinery AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2018-10-21
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Friskvård Friskvård
Bonus Bonus
Företags&shyhälsovård Företags­hälsovård
Joacim Karlsson
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Joacim Karlsson

076-2137255

Drivs du av miljöarbete och operativt ledarskap? St1 Refinery söker chef för hälsa, säkerhet och miljö!

Drivs du av att arbeta med utmaningar inom miljö och hälsa? Som HSM-chef på St1 Refinery får du operativt leda ditt team inom arbetsmiljö, hälsa och miljö.

Här har du chansen att få arbeta tillsammans med engagerande kollegor inom HSM-området. Med din specialistkunskap bidrar du till att utveckla och förädla befintliga processer inom hela området. Atmosfären är öppen och välkomnande och ditt bidrag kommer att göra verklig skillnad i organisationen. St1 är organisationen som uppskattar och värderar sina medarbetare och där samarbete mellan avdelningar är en självklarhet. Låter det lockande? Varmt välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Här erbjuds du en bred roll med många kontaktytor där du får driva och utveckla processer inom HSM-området. Nuvarande HSM-chef går i pension till våren och du ges därför möjlighet till en gedigen överlämning. Ett stort fokus ligger just nu på miljösidan så här kan du utveckla dina kunskaper ytterligare. St1 strävar efter att vara ledande inom HSM-frågor och här kommer ditt bidrag att göra skillnad!

Du får också:

  • En viktig roll i utvecklingen av förnybara bränslen i våra nya anläggningar
  • En arbetsplats med hög teknisk kompetens som är ledande inom energibranschen
  • Bonuslön, träningsmöjligheter, företagshälsovård och utfyllnad av föräldraförsäkring för att nämna några av våra förmåner
DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som chef för HSM-avdelningen har du till din hjälp ett drivet team om 3 HSM-samordnare och 2 skyddstekniker. Avdelningen verkar över hela verksamheten och dagarna är fyllda med både långsiktigt arbete som akut uppkomna situationer som måste hanteras adhoc. Dokumentation och rapportering är löpande inslag för samtliga i teamet och du som chef ska dessutom agera som den drivande kuggen för att föra hela arbetet framåt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leda olika typer av riskanalyser, riskbedömningar, miljö- och arbetsmiljörapportering
  • Ansvara för miljötillstånd
  • Leva upp till gällande tillstånd samt föreskrifter
  • Utbilda intern och extern personal inom HSM
  • Utveckla vårt ledningssystem. Vi är ISO 14001/ EMAS-certfierade
  • Prioritera och delegera genom ett coachande ledarskap som är i linje med St1´s värdegrund
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Då vi nu är inne i en intensiv miljötillståndsprövning kommer stort fokus i den här rollen ligga inom miljödelen och att implementera kommande villkor. Din HSM-grupp ansvarar även för brandstationen och brandskyddsutrustning samt utvecklingen av brandskyddsarbetet. Säkerhet i form av skalskydd, reception och hot ligger likaså under ditt ansvar. Du känner till den lagstiftning som är kopplad till våra frågor och du kommer att ansvara för implementeringen av arbetsmiljölagstiftningen i vår organisation.

I rollen ingår att stötta och supporta medarbetare, samarbetspartners och kunder med din expertis. Du kartlägger kompetensbehov hos din personal samt ansvarar för deras fortbildning inom aktuella områden. St1 bygger och projekterar nya projekt löpande och där har du och ditt team en given roll och nya utmaningar att ställas inför. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på raffinaderiet som är beläget på Hisingen, strax efter Älvsborgsbron.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom relevant område, exempelvis miljö, arbetsmiljö och riskhantering. Vi ser också att du har lång arbetserfarenhet från liknande roller eller tidigare chefsposition inom t.ex. processindustrin eller annan produktion. För detta uppdrag med många återkommande och komplexa arbetsuppgifter krävs noggrannhet och god struktur. Du är driven och engagerad, lyhörd inför dina medarbetare och trivs i en kommunicerande roll.

Stor kontaktyta gentemot andra avdelningar, myndigheter och nätverk kräver att du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

St1 Refinery AB

St1 Refinery AB

St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Målet är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Koncernens energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till etanolbränsle som görs på restprodukter från livsmedelsindustrin.

På St1 Refinery AB förädlas årligen 4 miljoner ton råolja från Nordsjön. Under det senaste decenniet har hundratals miljoner kronor investerats för tillverkning av produkter av bästa miljöklass och för att minska utsläppen från produktionen. Vi är ett av de mest energieffektiva raffinaderierna i världen. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Vi är ungefär 210 anställda vid raffinaderiet som är beläget på Hisingen.

Arbetsgivare St1 Refinery AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2018-10-21
Joacim Karlsson
Hos TNG söker du inte bara jobb vetenskapligt, utan kan också följa din ansökan hela vägen.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Joacim Karlsson

076-2137255

Räkna ut avståndet till jobbet


Bensinvägen 10


map