TNG
Ingenjör inom dricksvattenproduktion, Norrvatten

Ingenjör inom dricksvattenproduktion, Norrvatten

Norrvatten i Järfälla söker en Process- och utvecklingsingenjör inom dricksvattenproduktion

Arbetsgivare Norrvatten
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-11-21
Friskvård Friskvård
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Dana Jennerström
Hos TNG söker du inte bara jobb vetenskapligt, utan kan också följa din ansökan hela vägen.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Dana Jennerström

0721-81 27 44

Norrvatten i Järfälla söker en Process- och utvecklingsingenjör inom dricksvattenproduktion

Dricksvatten är ett strikt kontrollerat livsmedel och det ställs höga kvalitetskrav på vattnet. På Norrvatten levererar vi färsk vatten direkt ur kranen och genom vårt arbete gör vi det självklart att alla säkert ska kunna dricka vårt vatten.
Vi söker dig som jobbar med fokus på kvalité och har ett stort intresse för utvecklingsfrågor och ny teknik. Dina kollegor blir Norrvattens process- och utvecklingsingenjörer och tillsammans kommer ni arbeta med att stödja och utveckla befintlig process för dricksvattenproduktion, utveckla och utvärdera teknik för framtidens produktionsanläggning samt hantera dricksvattenkvalitetsfrågor kopplat till distribution. Har du stort intresse för vattenreningsfrågor och processutveckling är det här en roll för dig.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Hos oss blir du en del av en verksamhet med starkt samhällsengagemang. Genom våra värdeord Tillit, Engagemang och Nyskapande arbetar vi dedikerat för att kunna levererar färskt vatten både idag och i framtiden. Som en del av det här teamet kommer du få möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom detta viktiga specialistområde.
" Unik möjlighet att vara med och arbeta med både dagens och framtidens teknik för dricksvattenproduktion" säger Daniel Hellström, Chef för Kvalitet och Utveckling.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Vi på Norrvatten arbetar dagligen med den viktiga uppgiften att ge alla tillgång till friskt och gott vatten direkt ur kranen. I din roll som process- och utvecklingsingenjör kommer du bidra till detta genom att vara ett viktigt stöd till vår driftorganisation för den löpande driften. Du komma att arbeta med allt från uppföljning av befintlig dricksvattenproduktion till att testa ny teknik och metoder för dricksvattenberedning. Mer specifikt förväntas du kunna göra följande:

  • Optimera produktionsprocessen för att erhålla högsta möjliga vattenkvalité och minimera resursutnyttjandet.
  • Genomföra utredningar inom ansvarsområdet
  • Arbeta med utvecklingsprojekt och processutveckling för framtida behov
  • Omvärldsbevaka och ta del av forskning och utveckling från branschen

 

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Som utvecklings- och processingenjör kommer du arbeta på avdelningen för Kvalitet och Utveckling som har fjorton medarbetare som arbetar med processutveckling, utredningar, strategiarbete, miljöledningssystem, egenkontrollprogram, vattenskydd och uppströmsarbete. En viktig del av avdelningens verksamhet är laboratorieverksamheten för kvalitetskontroll av dricksvattenproduktion och distribution.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket kräver ett godkänt resultat i säkerhetsprövning. Vidare är tjänsten ett vikariat med start senat den 1 februari 2020 och fram till 28 februari 2021 med eventuell möjlighet till förlängning.

Kommunalförbundet Norrvatten lyder under offentlighetsprincipen. Det innebär att de uppgifter du lämnar till i samband med din ansökan blir till allmänna handlingar. I enlighet med offentlighetsprincipen kan de därför komma att lämnas ut vid en eventuell begäran.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har civilingenjörsexamen eller motsvarande, gärna med VA inriktning. Du har erfarenhet som process- och utvecklingsingenjör eller är helt i början av din karriär.
Vi tror att du är kunnig inom mikrobiella och kemiska risker kring dricksvatten. Som person är du analytisk, har god förmåga att snabbt sätta dig in i komplexa frågor och har ett systematiskt arbetssätt. Tjänsten ställer höga krav på service och samarbetsförmåga varför du måste vara serviceorienterad, nyfiken och vetgirig. Du är kommunikativ och har lätt att skapa och upprätthålla goda relationer.

Norrvatten

Norrvatten

Norrvatten är ett kommunalförbund som producerar och distribuerar dricksvatten av hög kvalitet till 14 medlemskommuner med stark expansion i norra Storstockholm. 600 000 människor, flera stora sjukhus samt Arlanda flygplats är beroende av att Norrvatten garanterar ett hälsosamt dricksvatten och därmed möjliggör regionens utveckling. Idag arbetar ca 55 personer inom Norrvatten, varav 6 personer arbetar på det ackrediterade laboratoriet. Norrvattens huvudkontor ligger i Sundbyberg och vattenverket Görvälnverket där laboratoriet är beläget finns i Järfälla.
Läs mer om oss på www.norrvatten.se

Arbetsgivare Norrvatten
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-11-21
Dana Jennerström
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Dana Jennerström

0721-81 27 44

Räkna ut avståndet till jobbet

Vattenverksvägen 20