TNG
Key Account Manager till Ahlsell Industri

Key Account Manager till Ahlsell Industri

Vill du kombinera försäljning, projektledning och ledarskap i samma roll? Ahlsell Industri söker en Key Account Manager!

Arbetsgivare Ahlsell
Placeringsort
Sista ansökningsdag 2020-03-27
6 v semester 6 v semester
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Tjänstebil Tjänstebil
Friskvård Friskvård
Martin Andersson
I de första stegen under vår rekrytering är du helt anonym, vi vet inte ålder, namn eller kön.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Martin Andersson

031-761 22 21

Vill du kombinera försäljning, projektledning och ledarskap i samma roll? Ahlsell Industri söker en Key Account Manager!

Är du affärsdriven, en tydlig projektledare och älskar att göra affärer? Vi söker dig som vill vara med och ta Ahlsell till nästa nivå inom affärsområdet Industri. Vi ser sökande över hela landet då kunderna styr din arbetsdag och ger dig därför en stor flexibilitet att utgå från valfritt Ahlsell kontor.

Ahlsell handlar om människor, människor som trivs i sin roll och vill göra det där lilla extra. Vi tror att det är den inställningen som får kunden att komma tillbaka till oss gång efter gång. En av våra Key Account Managers lämnar gruppen för nya utmaningar - Nu söker vi hans ersättare till vår offensiva KAM organisation.
Välkommen med din ansökan redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Du kommer till ett expansivt och lönsamt bolag med internationell verksamhet där fokus ligger på Sverige, Norge och Finland. Ahlsell erbjuder sina anställda ett generöst förmånspaket. Det inkluderar tjänstebil, flexibelt kontor, friskvårdsbidrag, tjänstepension. Dessutom ingår olika personalrabatter samt företagshälsovård.

Visste du förresten att Ahlsell har Sveriges största säljkår, Sveriges mest besökta webshop och en logistik i världsklass?

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som KAM är du ansvarig för att strategiskt utveckla affären tillsammans med våra kunder inom Svensk Industri. Din roll är att vara delaktig i att projektleda och utveckla vår marknadsledande roll inom industrin.

  • Din uppgift är att identifiera affärsmöjligheter och skapa lönsamma kundrelationer. Du kommer aktivt arbeta med verksamhetsplanen och ansvara för dina kunders hela inköpsbehov.
  • Utöver att skapa goda resultat skall du också kunna leda och samarbeta med ditt KAM-team av säljare och framförallt med marknadschefer, produktspecialister, ledningen och övriga stödfunktioner i Sverige.
  • Vidare informera om nya avtal och de tillhörande förutsättningar, internt och externt. Registrering och uppföljning av kundprojekt, kundbesök, planering och genomförande.
  • Förhandla priser samt driva strategiska frågor runt avtal och prissättning i samråd med din KAM-Chef. Bidra med funktionslösningar i form av integration, system och teknik.
ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

Ditt arbetsområde är hela Sverige och styrs av dina KAM-kunder, du samordnar också vid behov dina kunder med Norge och Finland. I projektform leder du dina egna KAM-team av säljare som är utspridda över landet.

Den stora KAM-gruppen är ett team om 8 personer med månadsmöten och avstämningar och ett ledarskap som drivs på distans. Du utgår från något av Ahlsells alla kontor nära din hemort och rapporterar till din KAM-chef som utgår från kontoret i Göteborg. Eftersom kunderna finns i hela Sverige är resor förekommande, ca 2 dagar i veckan, och vi ser därför gärna att du har närhet till goda kommunikationer. Tjänsten är en tillsvidareanställning med förväntat tillträde till sommaren 2020.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av industri eller tillverkningsbranschen och då arbetat med nyckelkunder och storkundsförsäljning. Du ska vara intresserad av att driva affärsutveckling framåt. Du ser strategiskt och långsiktigt på dina kunder och förstår vikten av att ha kontaktyta på flera nivåer hos kunderna. Du har ett tydligt mindset kring affärsutveckling och projektledning, samt ett tydligt ledarskap.

Som person är du drivande och självgående och har stor uthållighet - såväl i samarbetet med kollegor som i dialogen med kunder och leverantörer. Vi tror att du motiveras och gillar utmaningen av att skapa långsiktiga lönsamma affärer. Du är genuint nyfiken på kunders verksamheter samtidigt som du är lösningsorienterad, målstyrd och strukturerad.

Goda språkkunskaper i engelska krävs då kunderna ofta agerar på internationell basis.

Ahlsell

Ahlsell

Ahlsell är Sveriges ledande distributör med heltäckande sortiment inom installationsområdet och med starka positioner inom samtliga produktområden. Ahlsell erbjuder professionella användare ett brett sortiment av varor och kringtjänster inom produktområdena VVS, el, industri, verktyg & maskiner, kyl, ventilation, isolering, bygg, fastighet, VA, förnödenheter och personlig skyddsutrustning. Koncernen omsätter cirka 31 miljarder SEK och finns i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland, Polen och Ryssland. Koncernen har ca 5 700 medarbetare, 240 butiker och tre centrallager som varje dag förverkligar Ahlsells kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs.

Ahlsell
Arbetsgivare Ahlsell
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-03-27
Martin Andersson
Visste du att du alltid kan följa status på dina ansökningar online?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Martin Andersson

031-761 22 21

Räkna ut avståndet till jobbet

Göteborg