TNG
Kommersiell produktchef till Ahlsell i Stockholm

Kommersiell produktchef till Ahlsell i Stockholm

Vi söker efter en affärsdriven Kommersiell Produktchef med inriktning på installation och sanitet till Ahlsell.

Arbetsgivare Ahlsell
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-09-08
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Friskvård Friskvård
6 v semester 6 v semester
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Catarina Lennartsson
Hos TNG söker du inte bara jobb vetenskapligt, utan kan också följa din ansökan hela vägen.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Catarina Lennartsson

076-869 64 85

Vi söker efter en affärsdriven Kommersiell Produktchef med inriktning på installation och sanitet till Ahlsell.

Du som drivs av att bygga, förhandla och bibehålla affärer där relationer på hög nivå är avgörande kommer att få en utvecklande roll som Kommersiell Produktchef på Ahlsell. Du kommer att ta fullt ansvar för utvecklingen av segmentet installation och sanitets produktsortiment, vilket är ett av Ahlsells största och mest betydande produktområden. Ahlsell har en ledande marknadsposition där du är centralt ansvarig för leverantörskontakterna och är Ahlsells ansikte utåt i bland annat förhandlingar med marknadsledande leverantörer. Har du tidigare arbetat som produktchef eller inköpschef inom bygg eller en liknande teknisk bransch? Då har vi en tjänst för dig! Sök redan idag då vi intervjuar löpande.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Som Kommersiell Produktchef kommer du till ett motiverande team med god stämning som formas av samhörighet och hjälpsamhet. Du kommer ha erfarna kollegor i liknande roller som finns till hands både under introduktionen och i framtiden. Inom segmentet installation och sanitet kommer du att arbeta tillsammans med två tekniska produktchefer som har djup teknisk kunskap inom segmentet.

Du kommer till ett expansivt och lönsamt bolag med internationell verksamhet där fokus ligger på Sverige, Norge och Finland. Ahlsell erbjuder sina anställda ett generöst förmånspaket. Det inkluderar tjänstebil, betald parkering, flexibelt kontor, friskvårdsbidrag, tjänstepension och möjlighet till en årlig bonus baserat på den egna avdelningens resultat. Dessutom ingår dator, mobil, olika personalrabatter samt företagshälsovård.

Tjänsten är placerad på Ahlsell nyrenoverade HK i Stockholm.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som kommersiell produktchef kommer du att ta fullt ansvar för att utveckla ett av Ahlsells största och mest betydande produktsortiment, där din förmåga att skapa ett attraktivt och lönsamt produktsortiment kommer att vara avgörande för säljorganisations framgång. Förhandlingar sker på C-level, t ex VD, Europadirektör, Sverigechef alt. försäljningsdirektör hos marknadsledande leverantörer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att:

 • självständigt driva utvecklingen av segmentet installation och sanitet som är ett av Ahlsells största och mest betydande produktområde och bygga långsiktigt förtroende med marknadens ledande leverantörer.
 • ansvara för utveckling av kategoriplaner - driva EMV projekt i linje med kategoriplanerna.
 • ansvara för att sortimentet är marknadsmässigt anpassat.
 • genomföra kampanjer, prissättning (prisrevisioner), kontroll av segmentets lagersaldo osv.
 • ha en tät dialog med säljorganisationen för att säkerställa att utveckling av produktområdet går enl plan.
 • ansvara för omvärldsbevakning inom ditt segment - hålla dig uppdaterad om trender och förändringar i marknaden ur en affärsmässig och övergripande teknisk nivå, men också kring det allmänna konjunkturläget.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Utöver strategiskt inköp är rollen starkt sälj och marknadsorienterad då du kommer att förhandla med marknadsledande leverantörer. Tjänsten är på heltid och utgår från Ahlsells nyrenoverade HK i Liljeholmen. Representation och resor är periodvis förekommande.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

För att lyckas som kommersiell produktchef hos Ahlsell behöver du:

 • Ha en bred erfarenhet från att arbeta med inköp eller som produktchef där samarbete och framgångsrik kommunikation internt och med externa leverantörer varit avgörande för den affärsmässiga framgången.
 • Du har vana att förhandla mot C-level nivå.
 • Du har med fördel en akademisk examen.
 • Du har en god analytisk förmåga och ett strukturellt arbetssätt, eftersom du arbetar med mycket information och stora datamängder.
 • Du har god systemerfarenhet och goda Excelkunskaper.
 • Du har mycket goda kommunikativa förmågor, både i tal och skrift och du är lika bekväm i att uttrycka dig på engelska som på svenska.
Ahlsell

Ahlsell

Ahlsell är Sveriges ledande distributör med heltäckande sortiment inom installationsområdet och med starka positioner inom samtliga produktområden. Ahlsell erbjuder professionella användare ett brett sortiment av varor och kringtjänster inom produktområdena VVS, el, industri, verktyg & maskiner, kyl, ventilation, isolering, bygg, fastighet, VA, förnödenheter och personlig skyddsutrustning.
Koncernen omsätter cirka 31 miljarder SEK och finns i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland, Polen och Ryssland. Koncernen har ca 5 700 medarbetare, 240 butiker och tre centrallager som varje dag förverkligar Ahlsells kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs.

Arbetsgivare Ahlsell
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-09-08
Catarina Lennartsson
Hos TNG söker du inte bara jobb vetenskapligt, utan kan också följa din ansökan hela vägen.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Catarina Lennartsson

076-869 64 85

Räkna ut avståndet till jobbet

Årstaängsvägen 11, Stockholm