TNG

Tjänsten är tyvärr tillsatt

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Processingenjör till Finisar

Finisar som är världsledande inom optisk kommunikation söker nu en processingenjör med fokus på processutveckling

Teknikinnovativa Finisar står för många banbrytande optiktekniska produkter i världsklass. Till Finisar i Järfälla söker vi nu en processingenjör med inriktning torrets / tunnfilm som kommer ha ett övergripande ansvar för processutveckling. Som processingenjör får du arbeta i en kompetensintensiv och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar och vara en viktig spelare i företagets utveckling.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Vi välkomnar dig till ett företag och en roll som ger dig möjligheten att arbeta i ett världsledande företag med innovativa produkter inom optisk kommunikation och inom framtidens teknik. Vi erbjuder en internationell och högteknologisk miljö där du bidrar med din kompetens inom tillverkningsteknologi för halvledare och har fokus på att ansvara för och utveckla processer inom torrets och tunnfilmsdeponering för en mycket avancerad produktion. Du kommer att vara en del av en öppen atmosfär där du arbetar på en framtidsinriktad och global marknad. Finisar´s praxis är att alltid behandla varje anställd som en ansvarig person och utveckla en anda av lagarbete för att uppnå ett gemensamt mål.

Bonus
Bonus
Friskvård
Friskvård
Sjukvårds&shyförsäkring
Sjukvårds­försäkring
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Finisar befinner sig på en utvecklingsresa och många förbättrings- och utvecklingsinitiativ hanteras dagligen. Vi driver flera utvecklingsprojekt parallellt och din erfarenhet och förståelse för halvledarbearbetningsprocesser och av projektledning är viktiga parametrar.

Som processingenjör för torrets / tunnfilm area ansvarar du för:

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Avdelningen består idag av 17 personer som är uppdelade i två grupper. Den ena gruppen består av processintegratörer som arbetar med industrialisering av nya produkter samt förvaltar befintliga produkter som är släppta för produktion. Den andra gruppen består av processingenjörer, där respektive ingenjör har ett eget specialistområde såsom torretsning, tunnfilmsdeponering, våtkemisk processning, CMP och litografi.

Ditt fokus kommer initialt att ligga på processtegsutveckling både för nya produkter som är under utveckling men även produkter som är släppta för produktion. Uppdragen är oftast i projektform där du definierar och planerar ditt arbete utifrån kravbild per produkt. Det innebär att du kommer att arbeta mycket i vår fab för att genomföra tester och verifiera dessa utifrån den testplan som är uppsatt. I din roll ser du till att nödvändig utrustning, verktyg och rutiner finns tillgängliga samt återkopplar kommande investeringsbehov.

 

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som är civilingenjör med examen inom kemi, teknisk fysik, materialteknik, nano / mikro-elektronik eller liknande områden. Du har 3-5 års erfarenhet från tillverkningsindustrin och erfarenhet från halvledarindustrin är meriterande. Vi hoppas att du har erfarenhet från den typen av utrustning som används för produktion av optiska komponenter. Vidare har du flerårig erfarenhet som projektledare och erfarenhet av produktion i utvecklingsfas. 

För att du ska vara framgångsrik i rollen ser vi att du har en god analytisk förmåga, förstår och analyserar komplexa frågor och problem snabbt. Som person är du handlingskraftig och uppnår resultat med hög kvalité. Du är modig, idérik och har en stark drivkraft att identifiera förbättringsområden och agera på eget initiativ. Du har en god kommunikationsförmåga, är trygg och övertygande. Du trivs med teamarbete och har god samarbetsförmåga. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Alla lediga jobb