TNG
Programrektor till Fryshuset i Stockholm

Programrektor till Fryshuset i Stockholm

Fryshuset i Stockholm söker en engagerad och passionerad programrektor som vill påverka och förändra ungdomars framtid. Sök idag!

Arbetsgivare Fryshuset
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2022-01-09
Friskvård Friskvård
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Daniel Johansson Falk
Hos oss går fakta och kompetens före magkänsla, ålder, namn, kön och bakgrund.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Daniel Johansson Falk

0728573528

Fryshuset i Stockholm söker en engagerad och passionerad programrektor som vill påverka och förändra ungdomars framtid. Sök idag!

Vill du leda en inkluderande arbetsplats där du får inspirera pedagoger, resurser, specialpedagoger och ungdomar från olika bakgrunder och akademiska förutsättningar? Stämmer det här på dig? Bra! då är du vår nästa programrektor.

Fryshuset söker nu en passionerad skolledare som vill vara med och utveckla hela skolan, med särskilt ansvar för skolans IM (introduktionsprogrammen) och AST (Specialpedagogiskt profil – AST Individuellt alternativ) utbildningar.

Vill du ge ungdomar kraft och energi att lära dig hur samhället fungerar, hur andra människor tänker och vad de kan göra för att påverka sitt liv eller kanske rentav förändra världen?

Sök tjänsten idag!VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Tjänsten som programrektor på Fryshuset är för dig som vill arbeta i en värderingsstyrd organisation som vill mer än bara bedriva utbildning. Vill du arbeta med frågor som rör ungdomars framtid på en av Sveriges mest välkända utbildningsinstitutioner, och tillsammans med engagerade kollegor göra skillnad på riktigt?

Sök tjänsten genom att bifoga ditt CV och skriva en personlig text om varför du vill arbeta som programrektor IMAST Fryshuset Gymnasium i meddelande rutan i samband med din ansökan.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Programrektorn leder 200 elever och 22 pedagoger på våra IM & AST utbildningar. Tjänsten består av två delar, dels rollen som programrektor inom enheten, dels andra enhetsövergripande uppgifter på skolan. Enheten är organiserad i två arbetslag.

Uppdraget som programrektor är att leda den pedagogiska utvecklingen, ha elev-, personal- och budgetansvar samt driva det systematiska kvalitetsarbetet inom den gemensamma enheten. Innehåll och utformning av arbetsuppgifter utöver programrektor utgår från skolans behov och den sökandes kompetenser & erfarenhet.

Som passionerad programrektor och ledare på skolans IM & AST utbildningar bildar du tillsammans med skolledningen ett team med gemensamma målsättningar för enheten och hela skolan som siktar mot:

  • En ökad attraktion för skolans utbildningar.
  • Ökad samverkan mellan hela Fryshuset Gymnasium och övriga verksamheter på Fryshuset.
  • Att utveckla skolan utifrån Fryshusets värdegrund, Fryshuset Gymnasiums helhetsidé samt examensmålen i respektive utbildning.
  • Ett ledarskap som bottnar i värdegrunden, vår positiva människosyn och bygger på en inkluderande kultur i alla möten.

 

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Bland Fryshusets skolverksamheter för unga finns grundskola, gymnasieskola och folkhögskola. Skolan bygger sin verksamhet på en gemensam förståelse för uppdraget. Totalt består Fryshusets skolverksamheter av cirka 1300 elever och 130 lärare. Fryshuset Gymnasium har drygt 1000 elever fördelade på fem nationella program och fyra varianter av introduktionsprogram, specialpedagogisk profil (AST) och gymnasiesärskola.

Fryshuset Gymnasium är i sig organiserad i fyra pedagogiska enheter som leds av programrektorer och en rektor som leder helheten. Rektor och programrektorer bildar tillsammans gymnasiets ledningsgrupp. Fryshusets hela skolverksamhet där gymnasiet ingår samordnas av en skolchef.

 

 

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Du ser det som lika viktigt att i skolans ledningsgrupp jobba med hela skolans utveckling och förvaltande som att utveckla den egna enhetens profil.

Du är en kommunikativ och teambyggande person med förmågan att utveckla samarbeten och relationer både i och utanför skolan. Du har erfarenhet av ledarskap i en utbildningsorganisation och kan på ett naturligt sätt växla mellan operativa och strategiska uppgifter, vilket innebär att du är en "doer" med visioner! 

För att lyckas med uppdraget behöver du:

  • Alltid ha fokus på elever i behov av särskilt stöd.
  • Ha förmåga att utifrån styrdokumenten hitta nya lösningar för elever i behov av särskilt stöd
  • Ha erfarenhet av specialpedagogiska frågor, IM samt av elever med NPF-problematik
  • Förmåga att växla mellan operativt och strategiskt fokus samt ett agilt förhållningssätt
  • Ha erfarenhet av personal och budgetansvar.
  • Ha erfarenhet att förhandla med myndigheter och hantera avtal och bilagor.

Fryshuset gymnasium vill representera en perspektivrik organisation för att spegla vårt samhälle och våra elever. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter och ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.

Fryshuset

Fryshuset

Fryshuset gör det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen. Vi skapar gemenskaper där unga syns, hörs och räknas. På denna grund bedriver vi ett 60-tal olika verksamheter på flera orter runt om i Sverige. Vi är ca 500 anställda och arbetar inom områdena; skola, ungdomskultur, arbete & entreprenörskap samt föredöme & framtidstro. Fryshusets verksamheter sträcker sig från kultur och nöjen till projekt som direkt adresserar vår tids svåraste sociala problem. Vi tror att alla kan lyckas och är värda en chans till. Stiftelsen Fryshuset är en ideell organisation som är religiöst och politiskt oberoende.

https://www.youtube.com/watch?v=qpu5SaIGglQ
Arbetsgivare Fryshuset
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2022-01-09
Daniel Johansson Falk
Visste du att du när som helst kan logga in och följa status på dina ansökningar?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Daniel Johansson Falk

0728573528

Räkna ut avståndet till jobbet

Mårtensdalsgatan 2