TNG
Senior beräkningsingenjör till Väderstad AB

Senior beräkningsingenjör till Väderstad AB

Vill du ha ett omväxlande och spännande jobb inom beräkning?

Uppdragsgivare Väderstad AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-01-05
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Friskvård Friskvård
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Pär Johansson
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Pär Johansson

070-3500307

Vill du ha ett omväxlande och spännande jobb inom beräkning?

Vi fortsätter vår satsning på Test Center och söker dig som vill vara med där det händer på innovativa Väderstad AB? Som senior beräkningsingenjör får du arbeta med avancerade beräkningar med en mix av teori och praktik. Här ingår du i en grupp med specialister som ligger i absoluta framkant gällande beräkningar av svetsade konstruktioner. Vi söker dig som vill ha ett varierande arbete med stor möjlighet att påverka och med tekniskt avancerade produkter som bidrar till ett hållbart samhälle. Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

På Väderstad AB får du arbeta i ett företag med starkt fokus på innovation och utveckling. Du tillhör en utvecklingsavdelning med över 160 engagerade och kompetenta medarbetare.

På Väderstad AB får du verka i en miljö med korta beslutsvägar, i en platt organisation samt i ett nära samarbete med andra kollegor på utvecklingsavdelningen, kunder och leverantörer. Våra värderingar är tillgängliga, innovativa och pålitliga.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

• Ge stöd, handledning och rekommendera tekniska lösningar åt konstruktörer.
• Leda och driva metodutveckling för att kontinuerligt förbättra beräkningsprocessens precision och effektivitet
• Arbeta med statiska och dynamiska hållfasthetssimuleringar
• Genomföra livslängdsanalyser, i synnerhet rörande svetsade konstruktioner
• Utforma provningsuppdrag och utvärdera resultat mot simuleringar

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Som senior beräkningsingenjör är du med i en projektgrupp och ansvarar för att produktens krav uppfylls hållfasthetsmässigt. Till hjälp finns en provningsgrupp som ser till att data från lastmätningar, utmattningsprovning etc. hämtas in och blir en del av underlaget. I din roll är du med från början i konceptutvecklingsfasen och arbetar med hela kedjan.

Gruppen Hållfasthet och Simulering där beräkningsingenjörerna ingår, arbetar med konceptutveckling, nyutveckling och vård av befintliga produkter. Du blir del av en grupp som ligger i absoluta framkant gällande beräkningar av svetsade konstruktioner, som själva alltid strävar efter förbättring men också samarbetar med universitet och forskare för kunskapsutbyte.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har relevant utbildningsbakgrund och flera års erfarenhet inom beräkning, där du erhållit goda kunskaper inom mekanik samt hållfasthetslära. Meriterande är också om du har arbetat med livslängdsanalyser av svetsade konstruktioner, kunskap inom tidssignaler, optimering eller DEM samt har arbetat med Abaqus eller Creo/Simulate.

Som person är du systematisk och analytisk. Du förstår och analyserar komplexa frågor och problem snabbt. Du samarbetar effektivt med andra och delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Vidare agerar på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Du trivs med att utvecklas i din yrkesroll.

Väderstad AB

Väderstad AB

Väderstad Group förser det moderna lantbruket med högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Vår vision är att bli världens ledande partner för enastående uppkomst genom fokus på innovation och global tillväxt. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad Group finns representerat i 40 länder. År 2018 hade Väderstad Group 1 400 medarbetare och omsatte 3 miljarder kronor.

Väderstad AB
Uppdragsgivare Väderstad AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-01-05
Pär Johansson
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Pär Johansson

070-3500307

Räkna ut avståndet till jobbet

Hogstadsvägen 2, Väderstad