TNG
Strategisk inköpare inom produktion – Green Cargo

Strategisk inköpare inom produktion – Green Cargo

Vi söker en strategisk inköpare till Green Cargo! Söker du nya utmaningar och gillar att bygga och utveckla relationer? Sök här!

Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-06-14
6 v semester 6 v semester
Friskvård Friskvård
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Helena Björk
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Helena Björk

0709-513569

Vi söker en strategisk inköpare till Green Cargo! Söker du nya utmaningar och gillar att bygga och utveckla relationer? Sök här!

Vill du jobba med strategiskt och taktiskt inköp i en framtidsbransch? Strategisk inköpare inom produktion sökes till Green Cargos inköpsavdelning – en viktig roll som kommer bidra till visionen att leverera järnvägslogistik i världsklass.

Detta är en unik möjlighet att påverka inköpsarbetet i grunden och för dig som är en erfaren inköpare, tekniskt kunnig samt en relationsbyggare ut i fingerspetsarna kommer detta jobb passa perfekt – varmt välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

På Green Cargo erbjuds du en unik möjlighet att vara med på en förändringsresa, där ni tillsammans ska utveckla inköpsverksamheten i grunden och bygga en modern Sourcing och Supply Management-kultur. Som du säkert redan märkt kommer fokus ligga på förändring och utveckling, där du kommer få axla en central roll med stor möjlighet att påverka.

Förutom detta kommer du också vara en del av ett engagerat team, ha en närvarande chef och få bra verktyg i resan mot tydligt uppsatta mål.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som Strategisk Inköpare inom produktion kommer du att:

  • i tvärfunktionellt samarbete utveckla inköpsstrategier för inköpskategorierna inom produktion - Lyft, Terminal, Växling och Tågdragning, och utveckla dem enligt 5i-metodiken
  • ha ett taktiskt ansvar för respektive kategori inom Produktion
  • driva kundrelaterade inköpsprojekt i nära samarbete med, och för att stödja, försäljningsorganisationen
  • bidra till att säkerställa kundeffektiva lösningar genom planering och nära samverkan med leverantörer
  • ansvara för hela inköpskedjan för inköpsstrategierna inom produktion
  • utveckla och strukturera leverantörsbasen genom SRM - Supplier Relationship Management
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer vara en del i ett trevligt team som består av nya kollegor såväl som erfarna Green Cargo-medarbetare. Utöver ditt eget ansvarsområde produktion, kommer du vid behov, vara delaktig i upphandlingar och förhandlingar inom andra inköpskategorier på Green Cargo.

Du rapporterar till Andreas som är Inköpschef på Green Cargo sedan årsskiftet och som har lång och bred erfarenhet av inköpsarbete. Andreas är en närvarande och aktiv chef som både kommer att leda arbetet i gruppen och den förändring som inköpsorganisationen kommer att genomgå. Andreas kommer även vara engagerad i egna inköpsprojekt.

Green Cargo sitter i lokaler centralt i Solna med närhet till kollektivtrafik. Du kommer göra en del resor inom Sverige och till Norge för att träffa kollegor, kunder och leverantörer, men det är främst resor över dagen. Tjänsten förväntas starta enligt överenskommelse, men senast i början på september.

 

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Till rollen som Strategisk inköpare inom produktion söker vi dig som:

  • har flera års erfarenhet av inköp i en teknisk miljö (är det också produktionsrelaterat är det ett stort plus!)
  • har en högskoleexamen inom teknik, inköp, logistik, ekonomi eller annat relevant område
  • har flytande språkkunskaper både i svenska och engelska, eftersom vi kommunicerar en hel del på bägge språken

Har du också jobbat med kategoristyrning och 5i-metodiken ser vi det som meriterande.

Som person ser vi att du är en relationsbyggare som trivs att arbeta med andra mot gemensamma mål. Du är systematisk i ditt arbetssätt och trivs med en strukturerad arbetsmetod och är öppen för att tillämpa nya arbetsmetoder. En god kommunikativ förmåga underlättar arbetet så att du får med dig andra på dina planer och idéer.

Green Cargo

Green Cargo

Green Cargo är Sveriges mest erfarna aktör inom järnvägslogistik och är en viktig del av det skandinaviska näringslivet. Vi kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter därmed 10 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi 300 platser i Sverige och Norge och med partners når vi hela Europa. Kunderna erbjuds möjligheten att märka sina transporter med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Green Cargo ägs av svenska staten. Koncernen har 1 800 anställda och en årsomsättning på 4,2 miljarder SEK (2018).

Green Cargo
Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-06-14
Helena Björk
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Helena Björk

0709-513569

Räkna ut avståndet till jobbet

Svetsarvägen 10, Solna