TNG
Tech-karriär på SEB: Data Engineer, Big Data

Tech-karriär på SEB: Data Engineer, Big Data

Som Data Engineer på SEB bidrar du till vår datadrivna resa och arbetar med komplexa data och storskaliga Big Data-lösningar!

Arbetsgivare SEB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-01-24
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Ny Teknik Ny Teknik
Friskvård Friskvård
Flexibel arbetsplats Flexibel arbetsplats
Mikaela Ströberg
Följ din ansökan så att du får uppleva hur en fördomsfri rekrytering ska gå till. På riktigt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Mikaela Ströberg

070-7615972

Som Data Engineer på SEB bidrar du till vår datadrivna resa och arbetar med komplexa data och storskaliga Big Data-lösningar!

Att arbeta som Data Engineer och delta i SEB:s Tech-program är en unik möjlighet för dig som vill utvecklas inom IT i en modern organisation med hög förändringstakt.

I din roll inom Information Platform kommer du att arbeta i ett internationellt team och vara länken mellan IT och affärsorganisationen på SEB. Du arbetar med stora datamängder och säkerställer att viktiga data finns tillgänglig i vår Data Lake för alla utvecklingsteam på SEB. Här har du en central roll i ett affärskritiskt område och utvecklar nya tekniker för att optimera vår bearbetning av data.

VÅRT ERBJUDANDE TILL DIG

VÅRT ERBJUDANDE TILL DIG

I över ett decennium har SEB:s Tech-program erbjudit talanger som är i början av sin IT och Tech karriär att utvecklas inom banken. Idag är SEB en av Sveriges största arbetsgivare inom IT och digital teknik vilket ger dig möjlighet att förverkliga just dina ambitioner.

Vi erbjuder dig:

  • Ett sex månader långt talangprogram inom IT och Tech, anpassat för professionell och personlig utveckling.
  • Affärsutmaningar och projekt där du kan skapa värde och skillnad för SEB:s affär och organisation.
  • Möjligheten att skapa relationer och nätverk inom banken.
  • En heltidsanställning med marknadsmässig lön och tillgång till SEB:s anställningsförmåner.
DIN FRAMTIDA ROLL OCH DITT TEAM

DIN FRAMTIDA ROLL OCH DITT TEAM

Hos Information Platform står data och nytänkande i fokus. I vår Data Lake samlas data från hela banken och vår uppgift är att göra den tillgänglig för SEB:s affärsorganisation och olika applikationer. Hos oss kommer du arbeta med den senaste tekniken för att bygga storskaliga system inom lagring och processning av data. Vi använder allt från Hadoop och andra Apache-applikationer till integrering med molnlösningar där automation, kryptering och säkerhet står i fokus. Java, Scala och Python är några av programmeringsspråken vi använder.

Du kommer att arbeta i en internationell miljö med flera agila DevOps-team i Stockholm och Vilnius som består av experter inom olika Big Data-teknologier.


Din framtida chef, Mattias Kumlin, beskriver arbetet på Information Platform så här:

"Här befinner du dig i centrum för SEB:s datadrivna resa där du bidrar med innovativa lösningar på komplexa tekniska problem. Vårt arbete inom Big Data är strategiskt viktigt för hela banken och ger oss bättre förståelse för våra kunder."

DINA KVALIFIKATIONER

DINA KVALIFIKATIONER

Vi letar efter dig med passion för IT och Tech och som är nyfiken på att arbeta hos oss på SEB. Dessutom vill vi att du:

  • har en akademisk examen inom IT eller Teknik
  • är (eller snart är) nyutexaminerad eller har en kortare yrkeserfarenhet
  • är flytande i engelska, i tal och skrift

Vi söker dig som vill utmana det traditionella och brinner för att hitta nya, kreativa lösningar. Du är genuint intresserad av ny teknologi och vill testa nytt för att utvecklas. Du trivs i en roll med stort ansvar, både för din egen utveckling och teamets resultat. Du har en god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av dina egna kunskaper och erfarenheter.

Varmt välkommen till SEB!

SEB

SEB

Sök Tech-programmet på SEB via TNG! På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att kunna bygga starka och bra team för att vårt företag ska vara hållbart för framtiden. Vi strävar efter att ha en inkluderande och värderingsdriven kultur där vi alla känner oss uppskattade, respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller varifrån vi kommer. Läs mer på www.sebgroup.com/career

Läs också gärna mer om Tech-programmets upplägg och de andra lediga positionerna till starten 2021 här: https://www.tng.se/seb-it-tech-program/

SEB
Arbetsgivare SEB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-01-24
Mikaela Ströberg
Fördomsfri rekrytering: När din kompetens är viktigare än ålder, bakgrund, namn och kön.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Mikaela Ströberg

070-7615972

Räkna ut avståndet till jobbet

Stjärntorget 4, Solna