TNG
Hung Lee medverkar på Unbiased Day 2022.

Lästid: 2 minuter

Möt Hung Lee på Unbiased Day 2022

Missa inte grundaren av Recruiting brainfood

Hung Lee har blivit något av en rockstjärna i rekryterings- och HR-kretsar världen över. Som grundare tillika redaktör för det globala communityt Recruiting Brainfood når han ut och inspirerar tiotusentals branschkollegor varje vecka.
Missa inte Hung Lees spännande föreläsning om hur företagsledare kan främja mångfald och inkludering i en remote-värld.
Anmäl dig till Unbiased Day redan idag!

Anmäl dig här!

Hung Lee är en av talarna på Unbiased Day 2022.

Det var inte planen. Men efter 15 år i rekryterings­branschen i en rad olika roller, kände Hung Lee att inspirationen på jobbet började tryta. Han saknade själv inspiration och började fila på ett nyhetsbrev med tips på intressanta artiklar och podcasts riktat till sina branschkollegor. Resten är historia.

Idag jobbar Hung Lee heltid med sin business i London. En verksamhet som utöver nyhetsbrevet innefattar podcasts, ett onlinecommunity, livestreams och mycket mer. Recruiting Brainfood har helt enkelt växt till att bli ett branschledande community för passionerade rekryterare och HR-personer världen över.

– Distansarbete har på många sätt gynnat DEIB. Men det har också blottat nya utmaningar som vi måste vara medvetna om och hitta sätt att tackla.

Hung Lee

Flitigt anlitad föreläsare

Framgången har inte helt oväntat gjort Hung Lee till en populär föreläsare över hela världen.
Föreläsningen under Unbiased Day har han valt att kalla ”Reshuffling the Deck: DEIB in the Remote First World”.

DEIB, som står för Diversity, Equity, Inclusion, and Belonging, är tillsammans med remotearbete ett högaktuellt ämne. Inte minst i Sverige, där många idag förväntar sig att få jobba på distans i någon form.

3 snabba frågor till Hung Lee inför Unbiased Day 2022

Varför tycker du att det är det så kul att prata kring remotearbete?

– Jag är verkligen för remote. Personligen har jag faktiskt jobbat mestadels remote, även innan pandemin. Däremot tycker jag det blivit tydligt hur de ivrigaste förespråkarna kommer från samma demografiska sfär, samtidigt som andra röster glöms bort i debatten. Att prata med dessa personer hjälper mig förstå hur övergången till remotearbete påverkar olika grupper på olika sätt.

Varför ska chefer ta del av din föreläsning?

– Den är kortfattad, rakt på sak och kan hjälpa dig undvika en framtida rättegång.

Vad är det viktigaste du vill att deltagarna ska ta med sig?

– Jag vill ge dem en tankeställare kring utmaningen vi har som företagsledare att ge våra anställda valmöjligheter, samtidigt som dessa val måste ske enligt vissa strukturer.

Missa inte Unbiased Day 2022! Årets stora trendevent inom fördomsfri rekrytering från oss på TNG och Ada Digital. Riktat till chefer, HR-specialister eller HR-studenter som vill få de senaste trenderna i branschen. Eventet sker digitalt torsdagen den 28 april kl. 8.15–11.30 och är helt kostnadsfritt. Anmäl dig redan idag!

Anmäl dig här!

Rekommenderat för dig