TNG
Rekrytera eller hyr en javautvecklare från Java4women TNG

Java4Women – hyr eller rekrytera kvinnliga javautvecklare idag!

Lös kompetensbristen och öka innovationen i ditt utvecklingsteam

Nu kan du omgående öka innovationstakten och jämställdheten i ditt utvecklingsteam genom att rekrytera eller hyra en av våra 20 kvinnliga javautvecklare från Java4Women, som alla är utbildade i vårt Accelerated Learning-program.

Java4women är ett Accelerated Learning initiativ från TNG IT Digital för att möta kompetensbristen och öka jämställdheten i IT-branschen. Vi samarbetar i det här projektet med Arbetsförmedlingen och Lexicon.

Vi har lyckats genom att hitta talanger med potential utanför de traditionella nätverken. För att möta kandidatbristen behöver alla utvecklingsavdelningar inom IT tänka nytt, se bortom CV:et, och utmana sig själva och hur de rekryterar. Med Java4Women är det möjligt och nu kan du vara med och påverka branschen framåt, och samtidigt skapa ett mer jämställt utvecklingsteam.

Med Java4Women har vi hittat osedda kvinnliga IT-förmågor, kvalitets- och kompetenssäkrat dem genom en gedigen urvalsprocess, samt gett dem en accelererad praktisk rekryteringsutbildning inom java. Inom kort har vi 20 kvinnliga talangfulla javautvecklare, som från och med februari finns tillgängliga att hyra eller rekrytera från oss på TNG IT Digital.

Ansökan till programmet är stängd. Vill du veta mer om projektet eller hur vi på TNG kan hjälpa din organisation med ett program för Accelerated Learning? Tveka inte att kontakta oss!

Fördelar med att hyra juniora Java4Women-utvecklare

Deras tekniska kompetens

Fördomsfritt handplockade och kvalitetssäkrade javautvecklare

Via vetenskapliga arbetspsykologiska och tekniska tester, semi-strukturerade intervjuer samt en fördomsfri och kompetensbaserad rekryteringsprocess har vi handplockat deltagarna i Java4women utifrån följande kriterier:

* Utbildningen sker inom ramarna för Arbetsmarknadsutbildningen ”IT påbyggnad”. Denna satsning är ett led i Arbetsförmedlingens strävan att främja jämställdhet inom IT-branschen vilket tillåter positiv särbehandling enligt Diskrimineringslagen 2 kap. 9 §, punkt 1.