TNG
TNG välkomnar alla sökande, och för oss ska din kompetens alltid stå i fokus. Våra arbetspsykologiska- kompetens- och personlighetstester hjälper oss att göra fördomsfria urval.

Digitalt kompetens- och personlighetstest när du söker jobb

Därför testar vi dig!

Som jobbsökare hos TNG ber vi dig göra arbetspsykologiska screeningtester när du söker ett våra lediga jobb. De är en viktig del av vår fördomsfria rekrytering, så att alla sökande får möjlighet att lyfta fram sin kompetens och potential. Testerna går fort att göra och ännu viktigare – de är opartiska och hjälper oss göra en rättvis bedömning av din ansökan. Det är nämligen först efter att du gjort testerna som vi läser ditt CV och jämför hela din profil mot jobbet du har sökt. Så ta det lugnt. Testerna är endast en del av hela rekryteringsprocessen, och högst resultat behöver inte vara bäst.

Testerna mäter din kompetens och potential

De arbetspsykologiska tester (även kallade kompetens- och personlighetstester) som TNG använder är vetenskapligt beprövade och framtagna för att mäta olika typer av kompetenser. Beroende på vilken typ av jobb och specifik tjänst du söker hos TNG kan du få testa allt från logisk problemlösning, verbal förmåga, språkkunskaper eller simultankapacitet. Vi använder också personlighetsformulär, även kallat personlighetstest, för att ta reda på personliga kompetenser såsom ledaregenskaper, effektiv kommunikation eller stresshantering.

Gemensamt med alla tester är att de inte fokuserar på var eller hur du lärt dig olika saker. Din bakgrund blir då inte ett hinder eller en genväg för att visa din kompetens – utan det som spelar roll är vad du faktiskt kan. Så att vi kan rekrytera rätt person till jobbet.

Ibland är ett test viktigare, ibland är det erfarenheterna i ditt CV som är viktigast.

Tester som del av en sammanvägd och fördomsfri bedömning

Tänk på att vi inte är ute efter att hitta supermänniskor med testresultat som överträffar alla andra. Istället utgår vi från jobbet du har sökt; vilka behov företaget har och vad som är nödvändigt för att kunna göra ett bra jobb i just den här tjänsten.

Ditt resultat kan därför bedömas olika beroende på vilket jobb du söker. I vissa fall, till exempel när det kommer till personlighet, så finns det så klart ingen personlighet som är fel. Utan det handlar om hur väl dina personliga egenskaper passar just det här jobbet.

Även i de fall de finns rätta och felaktiga svar på ett test (t ex logisk problemlösning) och resultatet kan placeras på en skala från högt till lågt, behöver inte ett jättehögt resultat vara bättre i urvalet än ett medelresultat.

Det handlar om en sammantagen bedömning. Hur stor roll testerna spelar i det första urvalet (det som kallas för screening) beror på hur företagets behov ser ut – vilka kompetenser som är avgörande för att klara av och lyckas i jobbet. Ibland är ett test viktigare, ibland är det erfarenheterna i ditt CV som är viktigast och då utgör testerna ett komplement för att kunna sortera bland alla sökanden som har rätt erfarenhet för jobbet.

Du kan däremot vara säker på att testerna som du vi ber dig göra, är utvalda för just det jobbet du söker och viktiga för att vi ska kunna göra ett fördomsfritt urval och kalla de personer som är mest kvalificerade på anställningsintervju.

Låter toppen! Visa mig alla jobb hos TNG

Så här gör du testerna

När du söker ett jobb hos TNG får du ett automatiskt svar till din mail med länkar till ett antal arbetspsykologiska screeningtester. Valet av tester är noga utformade av våra rekryterare som tillsammans med företaget har valt ut de viktigaste kompetenserna för tjänsten. Det innebär att samma typ av jobb – till exempel administratör– kan kräva olika kompetenser och därmed olika tester beroende på vad rekryterande företag behöver.

Oftast är det två eller tre tester som inte tar mer än 20-30 minuter att göra, och när du har gjort dem en gång sparas de i vårt system i 24 månader. Därefter används de när du söker andra liknande tjänster via TNG, och du får nästa gång bara länkar till tester som du inte tidigare gjort.

Det är viktigt att du gör testerna i anslutning till resten av din ansökan, gärna så tätt inpå som möjligt, så att rekryteraren direkt kan räkna med dig som kandidat för jobbet. De flesta av testerna kan idag också göras i din mobiltelefon så att det blir så enkelt som möjligt för dig när du söker jobb. Tänk dock på att försöka göra testerna i lugn och ro, så att du får goda förutsättningar till att göra ditt bästa.

Resultatet av testerna sammanställs automatiskt så att bedömningen blir helt objektiv. Du kan också välja att få skriftlig feedback direkt utifrån ditt testresultat, och ibland även med tips på utvecklingsområden.

Ta därför denna unika chans redan idag. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller funderingar kring våra tester eller sök våra lediga jobb.

Anpassade tester om du har funktionsnedsättning

Har du någon funktionsnedsättning eller funktionsvariant som gör att du kan få svårigheter att genomföra våra kompetens- och personlighetstester, till exempel om du har dyslexi, dyskalkyli eller inlärningssvårigheter, ta kontakt med den rekryterare som ansvarar för din process. Det finns tidsbegränsade inslag i testningen som kan påverka och vi vill gärna hjälpa till att skapa de bästa förutsättningarna.

Varmt lycka till önskar vi på TNG!

Lyssna på poddavsnitt om tester!

Jobbpodd om arbetspsykologiska tester när du söker jobb, med rekryterare på TNG.

Vill du veta mer om tester och att söka jobb? I TNG:s podcast och jobbpodd ”Tack för din ansökan” bjuder våra rekryterare dig på sina bästa tips och råd om allt från kompetens- och personlighetstester till hur man skriver ett CV och förbereder sig för en jobbintervju.

Här kan du få veta ifall man kan lura ett personlighetstest och hur du kan använda ditt resultat i din framtida karriär.

LYSSNA PÅ PODDEN DIREKT!