TNG
Vi har en fördomsfri rekryteringsprocess på TNG - det är vår styrka när du söker lediga jobb!

Hos TNG får du en rättvis och fördomsfri rekryteringsprocess

Rekrytering som lyfter dina styrkor

Vi vet, ”rekryteringsprocess” är inte det hetaste ordet. Du vill ju bara att det ska vara enkelt och rättvist att söka jobb. Helst få ett professionellt bemötande och tydlig återkoppling. Oavsett om du får jobbet eller inte. Och vi håller med! Det är därför vi har utformat en fördomsfri rekryteringsprocess. För att du ska kunna söka jobb rättvist – där din kompetens och potential är i fokus. Liksom ha möjlighet att transparent följa din ansökan i realtid. Välkommen till TNG – där fakta går före magkänsla!

Så söker du jobb fördomsfritt med TNG

Din rekryteringsprocess på TNG - steg ett: sök jobbet

1. Sök jobb enkelt

Sök ett ledigt jobb i mobilen eller på datorn med ditt CV eller LinkedIn-profil. Alltid utan personligt brev och foto. Du slipper även frågor om ålder, kön och ursprung. Smidigt och fördomsfritt!

Efter inskickad ansökan döljs ditt namn och kontaktuppgifter automatiskt för rekryteraren – eftersom vi vill fokusera på din kompetens och inget annat. Du får samtidigt en bekräftelse via e-post att vi tagit emot din ansökan och en digital inbjudan att göra fördomsfria tester.

Läs även: Därför ska du inte skriva ett personligt brev

Jobbsökare gör ett screeningtest och begåvningstest hos TNG

2. Gör fördomsfria tester

Via e-post har du nu fått länkar till digitala kompetenstester. Du genomför testerna anonymt hemifrån eller på annan ostörd plats. Vi ser aldrig vad du har svarat utan kan enbart ta del av slutresultatet. Testerna ger dig därför en direkt möjlighet att fördomsfritt visa förmågor, kompetens och kunskaper som inte alltid kommer fram via CV, men som är viktiga för jobbet.

Testerna mäter olika saker. Exempelvis logiskt tänkande, verbal förmåga, språkkunskaper eller simultankapacitet. Det finns även personlighetstester för att ta reda på personliga kompetenser såsom serviceorientering, ledarskap eller stresshantering.

Oftast ber vi dig att göra två eller tre tester som inte tar mer än drygt en halvtimme. Om du vill kan du välja att få skriftlig feedback direkt, och ibland även tips på utvecklingsområden.

Eftersom vi vill bedöma alla sökande likvärdigt är det nödvändigt att göra testerna för att gå vidare i rekryteringen. Så sikta alltid på att slutför testerna så snart du kan.

Läs även: 5 anledningar att göra tester när du söker jobb

3. Du blir kontaktad!

Nu läser din rekryterare ansökan. Utifrån testresultat, CV och svar på eventuella kompetensfrågor så säkerställer vi att du har den kompetens som krävs för jobbet.

Här blir du bedömd utifrån samma kriterier och på lika sätt som alla andra sökande. Urvalet sker strukturerat och fördomsfritt. Det innebär att det är din kompetens och potential som är viktig. Medan faktorer såsom namn, ålder, kön och utseende självklart är oväsentliga.

Stämmer din ansökan överens med företagets behov så ringer vi upp dig för en kort telefonintervju. Nu är det inte heller långt till ett personligt möte – och i bästa fall kan vi redan nu även boka in nästa intervju!

TNG Söka jobb Rund bild

4. Vi träffas!

I en kompetensbaserad intervju får du chansen att lyfta dina ambitioner, personliga styrkor och intresset för jobbet. Din rekryterare kommer att hjälpa dig att fokusera på prestationer som är relevanta för arbetslivet och undviker privata frågor om familjeliv, civilstånd och annat som inte hör hemma i en fördomsfri rekrytering.

Under mötet får du även veta mer om vad arbetsplatsen erbjuder och vi besvarar dina frågor.

5. Se din arbetsplats

Äntligen är det dags att se din framtida arbetsplats och träffa chefen! Ta reda på mer om teamet, avdelningen och framtida arbetsuppgifter.

Som ett sista steg kontrollerar vi även formalia via bakgrundskontroll och referenser.

6. Jobberbjudande!

Vi hoppas att du säger ja 🙂

Så hitta ditt drömjobb med TNG du också! Börja med att söka ett ledigt jobb som passar dig eller gör en spontanansökan!

Det här kan du också vänta dig av TNG!

  • En bred syn på vad kompetens är: Vi väger in din kunskap, färdigheter, personlighet, motivation och begåvning.
  • Transparens: Följ din ansökan och rekryterarens beslut digitalt i realtid.
  • Löpande återkoppling: Få korta statusuppdateringar om vad som händer med din ansökan och när vi vill träffa dig.
  • Inga kompisrekryteringar: Alla lediga jobb publiceras på öppna digitala plattformar, tillgängliga för alla att söka. Inga jobb annonseras i slutna eller dolda nätverk.
  • Personligt bemötande: Våra rekryterare drivs av att träffa människor och att förmedla jobb. Hos oss står inte objektiviteten i vägen för ett vänligt bemötande.
  • Utmanade kravspecifikationer: Tillsammans med våra kunder säkerställer vi att beskrivningen av företagets behov – och därmed vårt urval – sker utifrån avgörande kompetenser. Inte ålder, kön, ursprung eller enbart ”fina” lärosäten.
  • Kunniga rekryterare: Vi är utbildade i kompetensbaserad rekrytering, fördomsfri rekryteringsmetodik och diskrimineringslagen.

Berätta mer om hur jag söker jobb fördomsfritt och rättvist med TNG!