TNG
Case och success stories inom fördomsfri rekrytering

Våra referenscase

Case och success stories inom fördomsfri rekrytering

Vill du veta hur andra företag samarbetar med oss på TNG med fördomsfri rekrytering och bemanning? Då hittar du några av våra success stories och lyckade samarbeten här!

Vi rekryterar just nu

TNG Tech hjälper Scandinavian Biogas hitta medarbetare med passion för grön omställning

För att klara den pågående omställningen till förnyelsebar energi spelar biogas en viktig roll. Och efterfrågan ökar. Därför skalar Scandinavian Biogas upp sin produktion och söker nya medarbetare med passion för hållbar omställning, bland annat roller som processingenjörer, drifttekniker och laboratorietekniker. Rekryteringen sker i nära samarbete med TNG Tech – specialister på hållbar och datadriven ingenjörsrekrytering.

–  Jag uppskattar att kunna ha en nära kontakt där vi kan bolla fram och tillbaka och snabbt få svar, berättar Linda Sundberg, HR-chef på Scandinavian Biogas.

Läs storyn!
HR-avdelningen på Alecta gick kurs i fördomsfri rekrytering hos TNG.

HR-avdelningen på Alecta fick upskilling inom fördomsfri rekrytering

Tjänstepensionsbolaget Alecta är liksom många andra företag och organisationer mitt uppe i en digitaliseringsresa där en av de stora utmaningarna framåt handlar om att hitta specialister och utvecklare inom IT-området. Som en del i arbetet att effektivisera och jobba smartare med sina rekryteringsprocesser gick HR-avdelningen kurs hos TNG Evolve.

Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där våra kandidater ska känna att de är del av en proffsig process, som också är effektiv för oss och rekryterande chef, säger Josephine Andersson, HR Partner på Alecta som tillsammans med HR-kollegorna deltog i kursen.

Läs storyn!
Malmö stad gick utbildning i inkluderande platsannonser hos TNG Evolve,

Malmö stad vill bli bättre på inkluderande platsannonser gick kurs hos TNG Evolve

Malmö stad är en av landets mest mångkulturella med sina 350 000 invånare från totalt 183 olika länder. Staden sysselsätter i sin tur nästan 28 000 personer vilket gör den till en av områdets största arbetsgivare.

En tydlig målsättning är att kommunens organisation ska representera den mångfald som finns i staden. Då gäller det att kunna locka en bred målgrupp att söka lediga jobb.
För att ge medarbetarna inom HR och kommunikation utbildning, konkreta tips och inspiration kring inkluderande platsannonser anlitades TNG Evolve.

Läs storyn!
Samarbete mellan HÄLLDE och TNG Tech

Snabba ryck när TNG Tech hjälper HÄLLDE hitta rätt personal

Med visionen ”Förenklad, säker och lustfylld tillvaro i världens alla professionella kök” är HÄLLDE ett av världens ledande företag inom utveckling av matberedningsmaskiner, med återförsäljare i över 80 länder.

En position som kräver rätt personal – och att det går fort när rekryteringsbehovet väl uppstår.

Läs storyn!
TNG Tech hjälpte Aritco med interimslösning av en Supply Chain Mananger.

Aritco når nästa nivå med konsulten Tone

Aritco är en unik hisstillverkare som levererar pålitliga, moderna och vackra hissar från Stockholm – till bostäder och offentliga miljöer i hela världen.

Men mitt i tillväxten skulle en av Aritco chefer gå på föräldraledighet. Behovet av en erfaren Supply Chain Manager var uppenbart – och bråttom. Tack vare en interimslösning med TNG Tech hittade Aritco snabbt en kvalificerad konsult.

Läs storyn!
biosorbe cleantech miljöprodukt

Miljöteknikbolaget Biosorbe absorberar kandidater inom Cleantech

Biosorbe är bolaget som tillsammans med KTH utvecklat det patentsökta biomaterialet GreenAll™, och med hjälp av denna miljövänliga produkt rengör de naturen. Men en spännande miljöteknisk produkt kräver ett engagerat team för att slå sig in på marknaden.

För att lyckas vände de sig till TNG Tech för att få hjälp att tillsätta tre roller: en produktionsansvarig, en projektledare inom produkt och marknad samt en utvecklingsingenjör.

 

Läs storyn!
tillverkning camfil cleantech fabrik

Luftreningsföretaget Camfil driver branschen framåt med fördomsfri rekrytering

Det svenska Cleantech-företaget Camfil har skapats av engagerade medarbetare med en gemensam vision: att skapa ren luft. Luft som förbättrar produktiviteten, minimerar energianvändningen och gynnar hälsa och miljö.

För att lyckas med denna vision har Camfil ställt höga krav på företaget och sina anställda. Därför har deras svenska verksamhet tagit hjälp av TNG Tech för att hitta rätt medarbetare och chefer inom inköp, logistik och lager.

 

Läs storyn!
profilbild veronica skaraborg utomhus glad

Digital heldagsutbildning i fördomsfri rekrytering fick högsta betyg

Nio skådespelare och 70 deltagare – så många var vi under heldagsutbildningen tillsammans med Samordningsförbundet Skaraborg. En utbildning som mitt under pandemin fick ställas om till att bli digital. Och vilken succé det blev!

 

Läs storyn!
grön figur metafor objektiv rekrytering kandidat

Second Opinion hjälper Möller Bil minska risken för felrekrytering

Att rekrytera kan vara tidskrävande. Inte minst när det handlar om chefspositioner. Därför uppskattar Diana Bernelind, HR-generalist på Möller Bil, det externa stöd hon får från TNG genom tjänsten Second Opinion. En form av objektiv kvalitetssäkring som hon menar ofta stärker företagets bild av kandidaten.

 

Läs storyn!

Fördomsfri rekrytering hjälper Impecta Fröhandel att växa

En tillväxt på 60 % under 2020 krävde rejäl förstärkning med ny personal! Då kontaktade Veronica Gådestig, VD på familjeföretaget Impecta Fröhandel, TNG – specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning.

 

Läs storyn!
Ahlsell rekrytering

Långsiktigt samarbete ger lyckad säljrekrytering för Ahlsell – gång på gång

Med 240 butiker och tre centrallager är Ahlsell idag Nordens ledande distributör av installationsprodukter och verktyg för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor.

En position som kräver rätt mix av säljpersonal som butikschefer, innesäljare, utesäljare och försäljningschefer. För att hitta dessa har Ahlsell ett nära samarbete med TNG.

 

Läs storyn!
Anonymiserade ansökningar gav SEB större mångfald i traineeprogram

Anonymiserade ansökningar gav SEB större mångfald i traineeprogram

Hur kan man rekrytera för att skapa större mångfald och samtidigt minska risken att välja bort kandidater baserat på omedvetna fördomar? Den frågan ställde man sig på SEB:s HR-avdelning när det var dags att rekrytera till årets trainee- och tech-program.

Lösningen blev att testa något nytt: en anonymiserad rekryterings- och urvalsprocess i samarbete med TNG.

 

Läs storyn!
Rekrytering och interim: Långsiktigt samarbete mellan TNG och Swedol

Långsiktigt samarbete mellan Swedol och TNG Tech

Även om det handlat om många olika typer av roller – och flertalet olika lösningar – så har TNG Tech varit en pålitlig och långsiktig samarbetspartner. Det menar Pontus Glasberg, logistikchef på Swedol, som under de senaste sex åren anlitat TNG Tech för såväl rekryterings- som interimslösningar inom Supply Chain.

 

Läs storyn!
Maria Zanetta Sjöberg, reskontrachef på Cabonline Group, berättar om hur hon tillsammans med TNG lyckas hitta rätt.

TNG hjälper Cabonline hitta ekonomiassistenter till ”Expedition Kebnekaise”

Hur hittar man konsulter inom ekonomi som inte bara är engagerade i sitt jobb, utan även går igång på utmaningen att hänga med på en ”expedition” mot bergets topp? Maria Zanetta Sjöberg, reskontrachef på Cabonline Group, berättar om hur hon tillsammans med TNG lyckas hitta rätt. Gång på gång.

 

Läs storyn!
Clemondo TNG Case Man med tvättsvamp

Second Opinion hjälpte Clemondo stärka sitt employer brand

Hur hanterar man som chef en internrekrytering – utan att påverkas av sina egna subjektiva värderingar? Mathias Andersson, Supply Chain Manager på Clemondo, berättar om ett lyckat samarbete med TNG Tech.

 

Läs storyn!
Kundcase om en lyckad förändring kring språkkrav vid rekrytering

Chefen som vågar utmana svenska som språkkrav

Att bryta normen och slopa kravet på kunskaper i svenska vid rekrytering är inte alltid lätt. Men det finns mycket att vinna, om man väl vågar. Joakim de la Chapelle på amerikanskägda Dover Fueling Solutions berättar om en lyckad förändring.

 

Läs storyn!
Fitness24Seven samarbetar med TNG för rekrytering till sina gymkedjor i hela Sverige

Fördomsfri rekrytering i stora volymer stärker gymkedjans muskler

Att hitta serviceinriktade och motiverade medarbetare till en arbetsplats kan ofta vara både svårt och tidskrävande. Hur lyckas man då löpande hitta kandidater till 150 arbetsplatser – utspridda i hela landet?

Genom volymrekrytering med TNG har gymkedjan Fitness24Seven anställt över hundra nya medarbetare till sina anläggningar runt om i Sverige. Utan att för den sakens skull ge avkall på kvaliteten.

Läs storyn!
Samarbete mellan TNG och Hövding

Spetskompetens huvudsaken i Hövdings senaste rekrytering

Hövding är cykelhjälmen som blåses upp och blir till en airbag när olyckan är framme. Det kräver en avancerad AI-teknik men också medarbetare utöver det vanliga. Här jobbar man med det omöjliga, en osynlig cykelhjälm.

När Hövding nyligen behövde rekrytera inom två smala teknikområden – airbagteknik och rörelsealgoritmer – vände de sig till TNG Tech.

 

Läs storyn!
Samarbete mellan Emhart och TNG

Oväntad produktionsledare blev glasklar succé för Emhart

Alla känner vi nog igen Absolut Vodka-flaskan. Men visste du att den produceras på ett glasbruk i Sverige med hjälp av en unik glasformningsmaskin från Emhart Glass?

När Emhart i Örebro akut behövde rekrytera en produktionsledare vände man sig till rekryterarna på TNG Tech. Och lösningen blev lika oväntad som lyckad.

 

Läs storyn!
Maria Jonsson, HR-ansvarig på Värmevärden

Att hyra in en ekonomiassistent ledde till en lyckad rekrytering

När en av medarbetarna på ekonomiavdelningen skulle få en ny roll behövde Värmevärden en ny ekonomiassistent. Valet föll på att hyra in först, något som senare blev till en anställning eftersom konsulten Sara var en perfekt match.

Vi fick en pratstund med Maria Jonsson, HR-ansvarig på Värmevärden, om fördelarna med att hyra först.

Läs storyn!
Samarbete mellan Atea och TNG

Resultat från arbetspsykologiska tester gav oväntade kandidater chansen

Ärligt talat var Björn Björkman, konsultchef på IT-företaget Atea, först skeptisk till de arbetspsykologiska tester som TNG IT Digital har gjort sig kända för. ”Alla” i branschen använder tester vid rekrytering, så vad kunde vara så speciellt med det?

Ganska mycket skulle det visa sig.

 

Läs storyn!
Samarbete mellan TNG och Ahlstrom-Munksjö

Ahlstrom-Munksjö vågade utmana sig själva

Du har med all säkerhet använt produkter med material från den internationella koncernen Ahlstrom-Munksjö utan att tänka på det. Bland annat utgör deras fibertyg grundmaterialet i våtservetter, så kallade wipes.

I en tid där många har svårt att hitta rätt personal har man här med hjälp av nya tankesätt utmanat sig själva och sina sätt att rekrytera.

 

Läs storyn!
Samarbete mellan Hedén och TNG

Ingenjörerna som banar väg för Hedéns framgångar i Hollywood

TNG Tech fick nyligen möjlighet att rekrytera ingenjörer till svenska Oscar-belönade företaget Hedén – världsledande på kameramotorer. Ingenjörsföretaget har bland annat varit inblandade i de amerikanska storfilmerna Star Wars, Indiana Jones och Avatar.

Bakom företagets succé står en banbrytande innovativ kamerateknik. Samt rätt tekniska medarbetare.

 

Läs storyn!
Samarbete mellan Green Cargo och TNG

Konsten att växla upp rekryteringen för att hitta potential

Green Cargo gör skäl för sitt gröna namn. Godsvagnarna i logistikföretagets tåg rullar tillsammans 41 varv runt jorden – varje dygn. Tåg som behöver bemannas varje dag. En utmaning då lokförare och radioloksoperatörer är bristyrken.

För att lyckas behövde Green Cargo tänka nytt. Tillsammans med TNG skapades en effektiv och positiv kandidatupplevelse. Allt för att hitta oanade talanger på arbetsmarknaden med fallenhet för yrket som radioloksoperatör.

 

Läs storyn!
Fastighetsservice4women - utbildning av morgondagens kvinnliga fastighetsskötare

Utbildning av morgondagens kvinnliga fastighetsskötare

En värdefull erfarenhet och en nyvunnen, hett eftertraktad kompetens. Det har de gemensamt – de 11 kvinnliga fastighetsskötare som tog examen från lärlingsprogrammet Fastighetsservice4women. Ett accelerated learning-program som genomfördes i samarbete med Yrkesakademin i syfte öka jämställdheten i fastighetsbranschen. Under 40 veckor utbildades deltagarna i fastighetsskötsel, och flera av dem fick sedan anställning i branschen.

 

Läs storyn!

Behöver du ny personal?

TNG är specialisterna som gör fördomsfri rekrytering, bemanning och interim enkelt för dig. Genom vår fördomsfria rekryteringsmetod får du rätt medarbetare som snabbt och kostnadseffektivt levererar i din organisation idag, och i framtiden.

Se alla våra tjänster!