TNG

JAG VILL VETA MER OM ASSESSMENT!

Arbetspsykologiska screeningtester hjälper oss rekrytera objektivt och fördomsfritt

Assessment och tester kvalitetssäkrar bedömningen av dina kandidater

På TNG använder vi arbetspsykologiska screeningtester som en del vår metod för urval och assessment när vi rekryterar fördomsfritt. Det ger alla sökande samma chans att visa upp sin kompetens och potential när de söker jobb via oss. Samtidigt kan vi bedöma kandidater objektivt, utan magkänsla, och hitta de kandidater som har störst potential att göra det bästa jobbet på just ditt företag. Något som bäddar för ökad mångfald och färre felrekryteringar. 

Under en rekryteringsprocess fokuserar man i regel främst på de olika kandidaternas meriter. Man uppmärksammar och jämför arbetslivserfarenheter och utbildningar och läser CV på magkänsla och utifrån sina egna erfarenheter och upplevelser. Men en kandidat är ju så mycket mer. Och allt som oftast fastnar vi i våra egna fördomar och förutfattade meningar kring ålder, bakgrund och kön när vi rekryterar.

Effektivt verktyg för assessment

Vid fördomsfri rekrytering handlar det istället om att bedöma hela kandidatens kompetens utifrån kunskap, motivation, personlighet och begåvning. Och för den som vill göra ett objektivt urval och därmed kunna fokusera på de sökandes framtidspotential finns idag bättre urvalsmetoder och lösningar för assessment än de traditionella. Exempelvis är arbetspsykologiska screeningtester ett effektivt verktyg vid urval för att säkerställa kandidaters begåvning och personlighet. Så du kan välja ut rätt kandidater att kalla in på intervju.

Värdet du får med tester vid rekrytering

  1. Träffsäkra, effektiva och kvalitativa urval, så att de kandidater som har bäst förutsättningar kommer att komma med i rekryteringen.
  2. Då vi mäter potentialen hos varje kandidat lyfter vi fram kandidater som kommer ha ett beteende som skapar de resultat du önskar.
  3. Vi gör objektiva urval av kandidaterna, vilket ger en naturlig mångfald. Något som i sin tur bidrar till att våra kundföretag gör bättre affärer, blir mer lönsamma och har högre innovationstakt.

FLER FÖRDELAR MED FÖRDOMSFRI REKRYTERING

Screeningtester på alla kandidater

På TNG välkomnar vi alla sökande, då rätt kompetens alltid står i fokus. Vi låter alla våra kandidater, oavsett om det rör sig om bemanning eller rekrytering, genomföra relevanta utvalda screeningtester för tjänsten för att alla ska bli bedömda utifrån sin kompetens. Det handlar då om såväl personlighetstester som olika typer av begåvnings- och färdighetstester.

Efter att de sökande gjort tester läser vi deras CV. På så vis säkerställer vi att rekryteraren inte använder magkänslan, utan tar med rätt kandidater in i den fortsatta rekryteringsprocessen.

Vår leverantör, ett av världens ledande företag inom innovativa online-test, har utformat en stor mängd screeningtester som våra erfarna rekryterare kombinerar utifrån den aktuella tjänsten och kraven på kompetens som ställs.

Vi testar innan vi läser CV

Att testa kandidater är inte nytt, men att göra det tidigt i processen är ett relativt nytt förhållningssätt. Det gör att alla kandidater får samma chans. I vår process innebär det dessutom att vi läser kandidatens CV efter att de slutfört screeningtesterna. Vi frågar inte heller efter ålder, bild, personligt brev och vi döljer kandidatens namn i de tidiga urvalen för att inte påverkas subjektivt av de sökandes profil.

Vi har ett enda motto och det är att alltid välja den kandidat som har den bästa förutsättningen att klara ett framtida arbete. Vi vill se hela kompetensen och potential istället för att som i traditionell rekrytering fokusera på dåtid där ett CV med utbildning och erfarenhet har varit viktigast.

JAG VILL VETA MER – KONTAKTA MIG!

Fyll i formuläret nedan, så hör vi av oss idag!