TNG
TNG använder digitala screeningtester som en urvalsmetod i sin kompetensbaserade rekryteringsprocess.

Arbetspsykologiskt screeningtest för fördomsfri rekrytering

Assessment och tester kvalitetssäkrar bedömningen av dina kandidater

På TNG använder vi arbetspsykologiska screeningtester som en del av vår metod för urval och assessment när vi rekryterar fördomsfritt. Det ger alla sökande samma chans att visa upp sin kompetens och potential när de söker jobb via oss. Samtidigt kan vi bedöma kandidater objektivt, utan magkänsla, och hitta de kandidater som har störst potential att göra det bästa jobbet på just ditt företag. Något som bäddar för ökad mångfald och färre felrekryteringar. 

Rekrytera med TNG

Effektivt verktyg för fördomsfri assessment

Under en traditionell rekryteringsprocess fokuserar man i regel på kandidaternas meriter. Man uppmärksammar och jämför arbetslivserfarenheter och utbildningar, liksom läser CV på magkänsla och utifrån sina egna erfarenheter och upplevelser av vad som bidrar till prestation. Men idag finns det bättre urvalsmetoder och lösningar för assessment än de traditionella.

Vid fördomsfri rekrytering, som vi på TNG är specialister på, handlar det istället om att bedöma hela kandidatens kompetens utifrån kunskap, motivation, personlighet och begåvning. Eftersom en jobbsökare är ju så mycket mer än sin utbildning och tidigare arbetsliv.

Därför använder vi arbetspsykologiska screeningtester i all rekrytering. Förutom att testerna ger alla sökande samma chans att visa upp sin kompetens och potential, hjälper de alla involverade att fokusera på de sökandes framtidspotential. Så du kan välja ut rätt kandidater att träffa på intervju.

Med våra tester i rekryteringen får du

  1. Träffsäkra, effektiva och kvalitativa urval
    På TNG låter vi alla våra kandidater, oavsett om det rör sig om bemanning, interim eller rekrytering, genomföra digitala tester. I regel använder vi dem som screeningtester, innan vi läser deras CV. På så sätt säkerställer vi att kandidaterna med bäst förutsättningar för jobbet kommer med i rekryteringen. Och att ingen väljs bort på grund av medvetna eller omedvetna fördomar.
  2. Kandidater med dold potential
    Genom att mäta potentialen hos varje kandidat kan vi lyfta fram kandidater som har beteenden och förmågor att skapa de resultat du önskar. Vår leverantör, ett av världens ledande företag inom innovativa online-test, har utformat en stor mängd screeningtester som våra erfarna rekryterare kombinerar till ett skräddarsytt testpaket utifrån den aktuella tjänsten.
  3. Mångfald som bidrar till innovation
    Med testerna, anonymisering och en fördomsfri rekryteringsmetodik gör vi objektiva urval av kandidaterna. Något som ger en naturlig mångfald, vilket enligt forskningen bidrar till ökad lönsamhet och innovationstakt.

Kom igång idag!

Några av våra kunder just nu

TNG använder tester för att bedöma kompetens och potential vid rekrytering

Tester som mäter kompetens och potential

De arbetspsykologiska tester som TNG använder är vetenskapligt beprövade och framtagna för att mäta olika typer av kompetenser. Till exempel problemlösning, verbal förmåga, språkkunskaper eller simultankapacitet.

Vi använder också personlighetsformulär, även kallat personlighetstest, för att ta reda på personliga kompetenser såsom ledaregenskaper, effektiv kommunikation eller stresshantering. Testresultaten utgör sedan en del av en sammanvägd och fördomsfri bedömning.

Ska du göra tester som jobbsökare?

Har du sökt ett jobb via TNG och snart ska göra tester för din ansökan? Ta det lugnt! Vi kommer alltid att ge dig tydliga instruktioner och information om varje test till din e-post.

För dig som vill lära dig mer om testerna redan nu eller har funderingar om testningen hittar du allt du behöver veta på knappen nedan.

Så funkar tester när du söker jobb

På TNG testar vi alltid alla sökande innan vi läser CV

Arbetspsykologiska screeningtester innan CV

Att testa kandidater är inte nytt, men att göra det tidigt i processen är ett relativt nytt förhållningssätt. Men det är just metoden med screeningtester som gör att alla kandidater får samma chans. I vår process innebär det dessutom att vi läser kandidatens CV först efter att de slutfört screeningtesterna.

Vi har ett enda motto på TNG och det är att alltid välja den kandidat som har den bästa förutsättningen att klara ett framtida arbete. Därför frågar vi inte heller efter ålder, bild och personligt brev. Och vi döljer kandidatens namn i de tidiga urvalen. Allt för att inte bli påverkade av irrelevant information – uppgifter som inte har med kompetens att göra. Vi vill helt enkelt se till mer av kandidaternas kompetens och potential.

Jag är nyfiken av mig och bad att få göra testerna själv. Det blev en aha-upplevelse att känna på vad kandidaterna har gått igenom för att ens komma på intervju. Det här är verkligen professionella tester på riktigt, vilket inte alla i branschen kör med – även om de påstår det.

– Björn Björkman, konsultchef Atea
Kontakta TNG om du vill få hjälp med digitala screeningtester och fördomsfri rekrytering. bemanning och interimslösningar

Hur kan vi hjälpa dig?

Vill du veta mer om testerna och hur vi kan hjälpa dig med rekrytering, interim, bemanning eller utbildning? Lämna din information så ringer vi upp!

Vi hjälper dig med personal inom

Rekommenderat för dig

Visa alla