TNG
TNG använder digitala screeningtester som en urvalsmetod i sin kompetensbaserade rekryteringsprocess.

Arbetspsykologiskt screeningtest för fördomsfri rekrytering

Assessment och tester kvalitetssäkrar bedömningen av dina kandidater

På TNG använder vi arbetspsykologiska screeningtester som en del av vår metod för urval och assessment när vi rekryterar fördomsfritt. Det ger alla sökande samma chans att visa upp sin kompetens och potential när de söker jobb via oss. Samtidigt kan vi bedöma kandidater objektivt, utan magkänsla, och hitta de kandidater som har störst potential att göra det bästa jobbet på just ditt företag. Något som bäddar för ökad mångfald och färre felrekryteringar. 

Under en rekryteringsprocess fokuserar man i regel främst på de olika kandidaternas meriter. Man uppmärksammar och jämför arbetslivserfarenheter och utbildningar och läser CV på magkänsla och utifrån sina egna erfarenheter och upplevelser.

Men en jobbsökare är ju så mycket mer. Och allt som oftast fastnar vi i våra egna fördomar och förutfattade meningar kring ålder, bakgrund och kön när vi rekryterar.

Effektivt verktyg för assessment

Vid fördomsfri rekrytering handlar det istället om att bedöma hela kandidatens kompetens utifrån kunskap, motivation, personlighet och begåvning. Och för den som vill göra ett objektivt urval och därmed kunna fokusera på de sökandes framtidspotential finns idag bättre urvalsmetoder och lösningar för assessment än de traditionella.

Exempelvis är arbetspsykologiska screeningtester ett effektivt verktyg vid urval för att säkerställa kandidaters begåvning och personlighet. Så du kan välja ut rätt kandidater att kalla in på intervju.

Några av våra kunder just nu

Med våra tester får du

  1. Träffsäkra, effektiva och kvalitativa urval
    På TNG låter vi alla våra kandidater, oavsett om det rör sig om bemanning eller rekrytering, genomföra digitala tester. Innan vi läser deras CV. På så sätt säkerställer vi att de kandidater med bäst förutsättningar kommer med i rekryteringen. Och att ingen väljs bort på grund av medvetna eller omedvetna fördomar.
  2. Kandidater med potential som inte syns i ett CV
    Då vi mäter potentialen hos varje kandidat lyfter vi fram kandidater som kommer ha ett beteende som skapar de resultat du önskar. Vår leverantör, ett av världens ledande företag inom innovativa online-test, har utformat en stor mängd screeningtester som våra erfarna rekryterare kombinerar utifrån den aktuella tjänsten.
  3. Mångfald som bidrar till innovation
    Vi gör objektiva urval av kandidaterna, vilket ger en naturlig mångfald. Något som enligt forskning bidrar till ökad lönsamhet och innovationstakt.
TNG använder tester för att bedöma kompetens och potential vid rekrytering

Tester som mäter kompetens och potential

De arbetspsykologiska tester som TNG använder är vetenskapligt beprövade och framtagna för att mäta olika typer av kompetenser. Till exempel problemlösning, verbal förmåga, språkkunskaper eller simultankapacitet.

Vi använder också personlighetsformulär, även kallat personlighetstest, för att ta reda på personliga kompetenser såsom ledaregenskaper, effektiv kommunikation eller stresshantering. Testresultaten utgör sedan en del av en sammanvägd och fördomsfri bedömning.

Här kan du läsa mer om hur våra tester fungerar ur en jobbsökares perspektiv

Jag är nyfiken av mig och bad att få göra testerna själv. Det blev en aha-upplevelse att känna på vad kandidaterna har gått igenom för att ens komma på intervju. Det här är verkligen professionella tester på riktigt, vilket inte alla i branschen kör med – även om de påstår det.

– Björn Björkman, konsultchef Atea
På TNG testar vi alltid alla sökande innan vi läser CV

Vi testar innan vi läser CV

Att testa kandidater är inte nytt, men att göra det tidigt i processen är ett relativt nytt förhållningssätt. Det gör att alla kandidater får samma chans. I vår process innebär det dessutom att vi läser kandidatens CV efter att de slutfört screeningtesterna. Vi frågar inte heller efter ålder, bild, personligt brev och vi döljer kandidatens namn i de tidiga urvalen för att inte påverkas subjektivt av de sökandes profil.

Vi har ett enda motto och det är att alltid välja den kandidat som har den bästa förutsättningen att klara ett framtida arbete. Vi vill se hela kompetensen och potential istället för att som i traditionell rekrytering fokusera på dåtid där ett CV med utbildning och erfarenhet har varit viktigast.

Vill du veta mer om tester vid rekrytering?

Tveka inte att höra av dig så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa just dig och din organisation.

Kontakta oss!

Rekommenderat för dig

Visa alla